שתף קטע נבחר

הבקבוקים המבשרים על בוא החגיגות

מה שהתחיל כחגיגה מקומית יחסית בצרפת, הפך בשנים האחרונות לארוע בינלאומי מיוחצן ומתוזמר היטב. ביום חמישי השלישי של חודש נובמבר נשלפים פקקי הבוז'ולה החדש, הצעיר, בן הבציר האחרון, והשמחה גדולה

חצבים מבשרים על בוא הסתיו, שתי סנוניות מבשרות על בוא האביב, ובקבוקי הבוז'ולה מבשרים על תחילת חגי סוף השנה האזרחית. בפאריז, צליל שליפת פקקי הבוז'ולה מסמן את תחילת ימי שמחת החיים התוקפת את הכל לקראת חג המולד וערב השנה החדשה. אבל מה שהתחיל כחגיגה מקומית יחסית בצרפת, הפך בשנים האחרונות לארוע בינלאומי מיוחצן ומתוזמר היטב: ביום חמישי השלישי של חודש נובמבר - זאת אומרת בדיוק בחצות כאשר מסתיים יום רביעי - נשלפים פקקי בקבוקי היין החדש, הצעיר, בן הבציר

האחרון, והשמחה גדולה.

 

גם ישראל, כמובן, על מפת היין וחגיגות הבוז'ולה נערכות כבר כארוע שנתי קבוע בחנויות יין רבות, קניונים ושאר מקומות מזיגה. הבקבוקים מוטסים לארץ זמן קצר לפני, עם התחייבות חד משמעית מצד היבואנים שלא לטעום מן הבקבוקים בטרם אורלוגין קורא חצות. בכל זאת, המדור באמצעות קשרים טובים עם מקורות מהימנים בחבל הבוז'ולה, מביא צרור הערכות ראשון לגבי הצפוי - ללא אחריות.

 

התחזית: צפוי בוז'ולה נובו יוצא דופן באיכויותיו

 

הבוז'ולה, כידוע, נעשה מענבי גאמיי (שצבעם שחור ותירושם לבן) הגדלים אך ורק בשטח מוגדר בדיוק (60 ק"מ על 15 ק"מ) בדרום מחוז היין המהולל בורגוניה. 72 כפרים, ובהם יקבים המתמחים ביין, מתפרנסים ממנו בכבוד. יין חדש, או יין ביכורים, או יין הילולים, היה ידוע כבר בעת התיקה, כמשקה אשר הוכן צ'יק-צ'ק בכרמים עבור הבוצרים, בדרך כלל עבדים שהועסקו בכרמי האימפריה הרומית. בגילגולו המודרני,  היין בסיגנון הזה בא לעולם בתחילת שנות ה-50 של המאה שעברה, ביקב של ז'ורז' דובף, שהוא עד היום מגדולי היצרנים שלו. זהו יין שהריונו קצר: בוצרים ולא סוחטים, מניחים לענבים לתסוס כאשכולות במיכלים מיוחדים, בפרוצדורה מיוחדת, משך 5-4 ימים, ואז סוחטים, מסננים, מערבבים, מניחים לתסיסה שניה איטית להתרחש, וזהו.

 

בציר 2003, אשר מיינו אנו הולכים לטעום השבוע, הוא בציר היסטורי לחלוטין עוד בטרם נטעמה תוצרתו. בגלל החום הרב אשר שרר בצרפת בקיץ האחרון, החל הבציר באמצע אוגוסט, שבועיים בטרם הצפוי, וזהו תאריך הבציר המוקדם ביותר שנרשם באזור מאז שנת 1893. לעומת ההבשלה בחום הכבד, היתה באזור קרה מקפיאה באביב וסופת חול בחודש מאי, וכל אלה הביאו לכך שיבול הענבים היה נמוך ב-40% מאשר בשנה שעברה. כאשר מדובר בענבים, הכלל הוא בדרך כלל: מה שפחות - יותר טוב. זאת אומרת, כאשר הגפן

צריכה לדאוג לכלכלתם של פחות אשכולות, טיב הענבים עולה. על בסיס זה, קובעים המומחים כבר עכשיו (הם טעמו! חושד המדור!) כי מדובר בבוז'ולה-נובו יוצא דופן באיכויותיו.

 

ניחוחותיו עזים ומורכבים, יש בו שפע ארומות פרי שיחי יער, פטל, תות, בשלים וכמעט לפתניים (קומפוטיבים, בצרפתית). במגע עם החך הם נעימים, צעירים, חמיצותם נמוכה יחסית, טעמם מהדהד רגע ארוך לאחר שנלגמו. עד כאן התחזית.

 

כמו בשנים הקודמות, שני יקבי הבוז'ולה הדומיננטיים בשוק הישראלי יהיו ז'וזף דרוהין (אשר בשנים קודמות נעם יותר לחיכו של המדור) וז'ורז' דובף הנצחי. חגיגות בוז'ולה שמחות לנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צבע, שמחת חיים ועליזות טבעית - תוויות הבוז'ולה
מומלצים