שתף קטע נבחר

המלצות לסוף השבוע

חגיגה בשוק הפשפשים, מאחורי "שר הטבעות" בנשיונל ג'אוגרפיק, קונצרט ג'אז בסימנטק תל-אביב, סרט על אייאקס בערוץ 8, פסטיבל לשירה חדשה עברית וערבית ביפו, 100 שנה להולדת אום כולתום ותערוכה מומלצת במרכז לאמנות דיגטלית בחולון. תבלו

 

"שר הטבעות: מעבר לסרט" - ערוץ נשיונל ג'אוגרפיק, שישי, 23:00

 

סוף השבוע הבא הוא חגם של מעריצי טולקין למיניהם. באופן אישי אני מכיר כמה אנשים שהקימו אוהלים ליד קופות "סינמה סיטי", לקראת הבכורה של "שר הטבעות: שיבת המלך" בחמישי הבא.

 

לרגל צאת החלק השלישי בטרילוגיה, מעלה ערוץ נשיונל ג'אוגרפיק סרט חצי-תיעודי הבוחן קשרים ודימיון בין סיפורים ודמויות מההיסטוריה לבין סיפורי האגדה שב"שר הטבעות".

 

את הסרט מנחה השחקן ג'ון ריס דיוויס, שמשחק את דמותו של גימלי ב"שר הטבעות". ריס דיוויס משתמש בדמויות ובאירועים מתוך החלק האחרון בטרילוגיה, כדי לחשוף כמה מהקונפליקטים והגיבורים הגדולים בהיסטוריה האנושית. בין היתר אפשר למצוא בסרט הקשרים לווינסטון צ'רצ'יל, רספוטין, בנג'מין פרנקלין, המלכה אליזבת הראשונה ותאודור רוזוולט. דוגמה אחרת היא מציאת קווים מקבילים בין סר אדמונד הילארי וטנזינג נורגיי (הראשונים שהגיעו לפסגת האוורסט) לפרודו וסאם. וכן-כן: יש גם דימיון עז בין מלחמת האזרחים בארה"ב לקרבות ב"ארץ התיכונה".

 

סביר שלא תמצאו פרומו ארוך ומקיף מזה ל"שיבת המלך". (זוהר ישראל)

 

אלף יום ולילה בעיר - שישי, החל מ-9:00, שוק הפשפשים בתל-אביב

 

עיריית תל-אביב-יפו בשיתוף "מוזיקה פלוס" מפיקה סידרה של אירועים בימי שישי בצהרים בשוק הפישפשים של תל-אביב-יפו. האירועים מתוכננים בשלב זה לארבעה ימי שישי, ויחלו ב-9:00 בבוקר ויסתיימו עם כניסת השבת.

 

האנגר עמיעד, הממוקם בלב השוק, יעוצב בסגנון סיפורי אלף לילה ולילה ויהפוך לחצר ארמון מזרחי, עם בית קפה, מתחם צ'אי שופ, ואזורי רביצה וישיבה. בין הפינות השונות יסתובבו קוראות בקפה, קוראות בקלפים, מטפלים אלטרנטיביים בשיאצו, מסאג'ים ועוד.

 

בלב החלל תוקם במת מופעים, עליה יופיעו מידי יום שישי אמנים, להקות צעירות ודי ג'ייז. מחר יופיעו במקום די.ג'י שחר אריאל, להקת ימה במוזיקה מקורית של שרון בוזין המשלבת מוסיקת עולם ומוסיקה ישראלית אתנית ולהקת גאן סימה שיספקו ג'אז אתני. הכניסה חופשית.

 

"אייאקס - אני שומע את מלאכי הבשורה שרים" - שישי, ערוץ 8, 16:30, 19:30

 

בשנים האחרונות חלה אינפלציה בסרטי תעודה על כדורגל. כל אוהד שיודע להפעיל מצלמה דיגיטלית הופך לפליני של הטריבונה. בכל זאת, צריך לדעת לברור, והסרט על אייאקס הוא אחד מסרטי התעודה על כדורגל הטובים ביותר נעשו אי פעם.

 

מה שגורם לו להיות כזה הוא קודם כל המקומות אליהם המצלמה נכנסת, כמו חדר ההלבשה (אחרי שהבלם כריסטיאן קיבו הורחק ועוסק בלהתעצבן על עצמו); הדרכה טקטית של המאמן לפני משחק נגד הפועל חיפה; וכמובן המקומות הרגילים עם כמה אוהדים בעלי אופי בפנים וקללות בפה.

 

סיבה נוספת שגורמת לסרט להיות חזק ומצמרר הוא הקולוניאליזם של המועדון, שגורם למסע סקאוטינג (גילוי כשרונות) בגאנה להיראות כמו בחירת ירקות בשוק, וכן מעקב אחר קבוצת ילדים ושברונות הלב של כמה מהם, לאחר שמתברר להם שהנסיעה לטורניר הגדול בוטלה. הסרט מצליח להכיל בתוכו מרקם אנושי יוצא דופן, ולגולל מספר סיפורים, דומים וכל-כך שונים בו בזמן, שכולם קשורים למעודון אייאקס, ולאו דווקא לכדורגל עצמו. (עמיחי שלו)

 

תערוכה: "הלכות שכנים" - המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית חולון

 

לפעמים צריך לראות כדי להאמין. ובמקרה של "הלכות שכנים" זו פשוט חובה. לאחר ששופץ והורחב בתשעה חללי תצוגה חדשים, פותח השבוע המרכז לאמנות דיגיטלית עונה חדשה.

 

"הלכות שכנים פרק א'" – תערוכת פתיחת העונה וראשונה מתוך שלוש בסדרה – בוחנת כיצד מושפעת האמנות מהתהליכים החברתיים, התרבותיים והטכנולוגיים המתרגשים עלינו, באמצעות מדיומים רבים ומגוונים ובהם מיצגים, נט ארט, מיצבי סאונד ווידאו, הרצאות וסדנאות; ובהשתתפותם של של אמנים מקומיים לצד אמנים "מיובאים" מסרביה, טורקיה, יוון, בריטניה אמריקה וקנדה.

 

התחנה הראשונה היא הפרויקט הטורקי – "לשוטט באיסטנבול, רשמים מן הבידוד" – שמנסה לשרטט קווי דמיון בין המורכבות של טורקיה לזו הישראלית. תשעה אמנים בוחנים את מאפייניה של איסטנבול בשנות השמונים והתשעים, תוך התייחסות למוצרי תרבות באמצעות קליפים, צילומים, קטעי וידאו ועוד, תחת מעטה של מוזיקת טרנס טורקית.

 

פרויקט נוסף ומרכזי מציג תחת הכותרת "קשר זוגי" אמנים המנהלים חיי זוגיות. הראשונים להציג במסגרת זו הם בני הזוג דניאל סולומונס (וידאו) ודינה שנהב (ציור ופיסול), המביימים את עצמם במיצב וידאו שמשחזר את ציורי התנ"ך של גוסטב דורה עליהם גדלו, בארבע סצינות דרמטיות המנציחות קונפליקטים בין גבר לאישה. העמידה מול היצירות בחלל החשוך, כשברקע מושמעת מוזיקת מקהלות דתית, היא חוויה מיסטית ממש. וכשתתעו בין החדרים, המרתפים והתעלות הצרות, ותגיחו אל תוך יצירתה המונומנטלית של הדס עפרת, אל תשכחו מי שלח אתכם. (יעל עומר)

 

המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית חולון, ירמיהו 16 חולון (נעילה 28 בפברואר), שעות פתיחה: ג' , ד': 16:00 - 20:00, ה': 10:00- 14:00 ו' ושבת: 10:00 – 15:00

 

"שער", פסטיבל לשירה חדשה עברית וערבית - חמישי עד שבת, התיאטרון הערבי עברי ביפו

 

פסטיבל "שער" לשירה חדשה עברית וערבית יתקיים זו השנה השלישית במהלך סוף השבוע במבנה התיאטרון הערבי-עברי ביפו.

 

בפסטיבל ישתתפו בין היתר המשוררים שרון אס, מועתז אבו-סלאח, תמיר להב-רדלמסר, ויסאם ג'ובראן, צביה ליטבסקי, סאמר ח'יר וליאורה בינג-היידיקר, המוזיקאים מיכה שטרית, מיקי הררי, ישראל ברייט, יאיר דלאל וכנסיית השכל, והכוריאוגרפיות נועה דר ורננה רז והראפר תאמר נאפר.

 

מטרת הפסטיבל, אותו מפיקים במשותף עמותת הליקון לקידום השירה בישראל ועיריית תל-אביב, להפגיש בזמן אמת בין משוררי העתיד של השירה העברית והערבית בארץ ויצירת דיאלוג בין תרבותי. בכל ימי הפסטיבל יתקיימו פעילויות בשיתוף עם הקהל, ביניהם מיצגי וידאו, סדנאות כתיבה ותערוכות של ציירים עבריים וערביים. בין אירועי הפסטיבל: שחקנים קוראים שירה, סמיה בכרי ולנא זרייק בשירי מחמוד דרוויש, סמיח אל קאסם במחווה למשורר צעיר וערב וידאו-ארט.

 

ג'אז בסינמטק - שישי, 13:00, סינמטק תל-אביב

 

ברחבת הסינמטק בתל-אביב יתקיימו בימי שישי סדרת קונצרטים עם תזמורת הג'אז של תל-אביב בניצוחו של עמיקם קימלמן. התזמורת תופיע במבחר עיבודים שנכתבו במיוחד עבורה ליצירות ולשירים ידועים ומקוריים לצד מבחר מתוך הרפרטואר העולמי של קלאסיקות הג'אז.

 

תזמורת הג'אז של תל-אביב מורכבת ממיטב נגני הג'אז של הדור הצעיר, והופיעה עם אמנים רבים, ביניהם הטרומבוניסט סלייד המפטון והזמרים הישראליים שלום חנוך, רמי קליינשטיין , אלון אולארצ'יק, נורית גלרון ואחרים.

 

הכניסה חופשית.

 

100 שנה להולדתה של אום כולתום - שישי, 13:00, מוזיאון תל-אביב

 

לציון 100 שנה להולדתה של אום כולתום מתקיים מופע חגיגי עם עם הזמרת לובנה סלאמה ותזמורת נצרת, במהלכו יבוצעו יצירות מרכזיות שכתב מוחמד עבד אל'ווהאב לתזמורת ולזמרים. ביו השירים: אינתא עומרי (שכתב לאום כולתום), דארית אל איים (חלפו הימים) ומוזיקה מתוך הקולנוע המצרי.

 

עבד אל'ווהאב הוא זה שהחדיר לקולנוע הערבי סרטים בסגנון הוליווד עם פסי קול מרשימים. הוא הלחין למעלה מאלף יצירות, ואת חלקם גם שר בעצמו. הוא קיבל תואר כבוד מהנשיא אנואר סאדאת וזכה לכינוי "זמר הנסיכים והמלכים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
destroyevil מתוך "הלכות שכנים"
יצירה של קייתי בוש
"שיבת המלך". על הקשר ההיסטורי
צילום : איי פי
אייאקס. יותר מסרט על כדורגל
צילום : איי פי
לאתר ההטבות
מומלצים