שתף קטע נבחר

יין בזלת

בקבוק ה"רזרב 2001" שטעם המדור השבוע מסתמן כעליית מדרגה נוספת בשביל עליו מטפס לאחרונה יקב בזלת הגולן. וגם: יין אורגני

שני חברים יצאו לדרך בשנת 1998, במושב קדמת צבי אשר ברמת-הגולן, יואב לוי ואסף קדם. הראשון מתפרנס בדרך-כלל כמנהל מכירות לציוד הנדסי כבד, והשני חקלאי, בוגר לימודי הנדסת מזון, ויינן. יחד הם הורים גאים של כרמי ענבי יין במושב.

 

ההתחלה הצנועה שלהם, ייצור יין ביתי לצריכה עצמית וחברית בכמות מצומצמת, כבר הרחק מאחור. יקב הבוטיק שלהם אשר צמח וצבר נוכחות כבר עשה כמה וכמה יינות טובים עד מצויינים, שסחטו שבחים רבים ללא קושי. יש להם גם מרכז מבקרים שמושך חובבי יין לא מעטים, הבאים גם לרכוש מבקבוקי היקב. על כל אחד מהם, אגב, מופיעה דמות דיוקנו של דיוניסוס, אל היין במיתולוגיה היוונית, שנלקח ממטבע כסף עתיק אשר נמצא בגמלא. דיוניסוס היה היחיד באלי האולימפוס אשר נולד לזוג מעורב, אל (זאוס) ובת תמותה (הנסיכה סמלי בת מלך תבי), סמל לכפילות אשר ביין: שתייתו יכולה לרומם ולהביא להתעלות שמיימית, וגם להשפיל ולדרדר במורדות השכרות.

 

המדור טעם בימים אלה כמה מיינות היקב, כולם אגב עשויים קברנה סוביניון, וחש נטיה ברורה לכיוון אביו של דיוניסוס. ראשית, ה"מילניום רזרב, 2000" מתיישן לו יפה מאוד, ניחוחותיו נדיבים וארומות עזות של פרי יער ממלאות את האף. בטעימה הוא מאוזן, נעים ובעל נוכחות. נדמה שהשנים היפות שלו מתחילות כעת.

 

תענוג אחר גרמה טעימתו של בקבוק מן ה"רזרב 2001", יין כהה שמערבל שחור ואדום באופן מפתה כל-כך בכוס. יש בו עדיין חיספוס טניני שמועד להתמוסס, אבל ריחותיו טובים ומבשרים טוב. ארומות עשירות של גרגרי יער, תותי בר ותבלינים, עם נוכחות מדוייקת של וניל עץ החבית. הוא מורכב ומעניין במגע עם החיך, ומהדהד רגע ארוך בחללו. היין הזה הולך להיות עליית מדרגה נוספת, כך נראה, בשביל עליו מטפס בזלת הגולן.

 

לחיים ולבריאות

 

זהו טרנד עולמי ההולך ומתחזק והנה הוא כאן, ביקב גדול, רמת-הגולן. יין אורגני (או יין ביולוגי, בתרגום מאירופית), אשר ענביו וכל התהליך הקשור בעשייתו נהנים מצמצום ככל האפשר של שימוש בחומרים כימיים, חומרי הדברה ושאר אותיות לטיניות קטנות המחביאות לפעמים נזקים מצטברים לבריאות. בצרפת, למשל, כבר היו בפתח המאה הנוכחית כ-120 אלף דונם כרמים אורגניים, ויקבים גדולים כמו "רומנה קונטי" המיתולוגי מבורגונייה, עשה שימוש בענבים כאלה.

 

"ירדן שרדונה כרם אורגני אודם", מבציר 2002, הוא כזה, והוא גם היין הראשון של יקבי רמת-הגולן שהוא פרי "כרם בודד". יש האומרים (כמו גם ויקטור שונפלד, יינן היקב), כי ללא הכימיה מצליח הכרם לתרגם טוב יותר לענבים את איכות הטרואר. כך או כך, טעימה ראשונה של השרדונה הנ"ל הציפה את האף בהמון פרי הדר שובב, ארומה טרופית מפתה, וניל מענג ומרכיב הריח המדהים הזה, אשר חובבי יין בעולם מגדירים כ"מינרלי" והוא ריח של סלע, בעצם. בטעימה יש ליין נוכחות טובה, משקל אמיתי על הלשון והדהוד ממושך. 65 שקלים לבקבוק (חלק מההכנסות הולך לחברה להגנת הטבע, לפרוייקט "התנשמות", המעודד חקלאות אורגנית).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרדונה אורגני מיקבי רמת הגולן. חלק מההכנסות הולך לפרוייקט התנשמות
מומלצים