שתף קטע נבחר

סביבת רה"מ: זו תחילת ההתנתקות ממפלגות הימין

לפי גורמים המקורבים לשרון, נאום ההתנתקות של רה"מ מסמן את תחילת הספירה לאחור עד לפרישת המפד"ל והאיחוד הלאומי, והקמת ממשלת אחדות עם העבודה. הגורמים מבהירים שפרק הזמן אליו התכוון שרון עד להתחלת פינוי התנחלויות מבודדות הוא 3 עד 6 חודשים

יום לאחר "נאום ההתנתקות" של ראש הממשלה אריאל שרון, בסביבתו של ראש הממשלה ראו בנאום גם כתחילת ההתנתקות ממפלגות הימין. לפי גורמים המקורבים לשרון, הנאום מסמן את תחילת הספירה לאחור עד לפרישת המפד"ל והאיחוד הלאומי, לקראת הקמת ממשלת אחדות עם מפלגת העבודה.

 

בלשכת רה"מ כבר מעלים את התסריטים האפשריים. עבורם, קואליציה עם ש"ס אינה רלוונטית בגלל שינוי. ואילו הכנסת מפלגת העבודה על רקע תוכנית מדינית מעשית, תחייב פינוי תיקים בכירים. בהנחה ששמעון פרס יצליח לדחות את קרב הירושה במפלגה, הוא צפוי להיות המועמד הטבעי לתפקיד שר חוץ.

 

תיק נוסף יצטרך ללכת לבכיר בעבודה, כפי הנראה תיק הביטחון. לכן במקרה של כניסה לאחדות, שני שרים עשויים לשלם את המחיר: שלום ומופז. גורמים בליכוד אמרו כי "לא לחינם שלום מיהר להתנגד לצעדים חד צדדיים, ומופז משמש בנושא החד צדדי משקיף מן הצד".

 

באיחוד הלאומי ובמפד"ל הגיבו בביטול ל"הבטחות שבעל פה" שסיפק שרון. גורמים בשתי המפלגות אמרו כי "תוכנית ההתנתקות בלתי ניתנת למימוש מבחינה פוליטית, נראה אותה מקבלת את אישור הממשלה".

 

עם זאת, גורמים אחרים בסביבתו של שרון מציגים תסריט נוסף, שונה מעט, שלפיו המפד"ל והאיחוד הלאומי יסכימו להישאר בממשלה אם אכן יהיה סיפוח של אריאל וגוש עציון.

 

ראש הממשלה, אומרים הגורמים, ממתין להתפתחויות בצד הפלסטיני ולפגישה עם הנשיא בוש - שרק לאחריהם יקבע את המשך צעדיו.

 

"יתכן", מסבירים הגורמים, "שהמפד"ל והאיחוד הלאומי יראו שראש הממשלה פינה יישובים אחדים, למשל נצרים, גנים וכדים, אך בחשבון הכולל - הסיפוח בפועל של גושי ההתיישבות הגדולים ישכנע אותם להישאר בממשלה. בכל מקרה, פרישת מפלגות הימין אינה מובנת מאליה".

 

"פרק זמן של 3 עד 6 חודשים"

 

בתוך כך, בנאומו ביום חמישי הגדיר שרון את פרק הזמן להתחלת פינוי התנחלויות מבודדות לצורך "היערכות ביטחונית משופרת" כ"כמה חודשים". בסביבתו מבהירים היום כי "פרק הזמן שראש הממשלה מכוון לו הוא 3 עד 6 חודשים". בסביבתו מעריכים שעד לפרק זמן זה הפלסטינים לא יחלו לפעול לביצוע מפת הדרכים, ואז ייערך שרון לפינוי היישובים.

 

בסביבתו דוחים את הטענה שפינוי היישובים לא יתבצע בסופו של דבר, אם הפלסטינים "ילחצו" ויבצעו את מפת הדרכים. הסיבה, לדבריהם היא ש"רה"מ שילם מחיר פוליטי על שינוי מדיניות, בהודעה על נכונות לפנות ישובים, לראשונה, שלא במסגרת הסדר קבע. הוא לא היה עושה זאת, אם היה מניח שיישום מפת הדרכים אפשרי".

 


פורסם לראשונה 19/12/2003 13:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
שרון. החלה הספירה לאחור
צילום: אורי פורת
צילום: שאול גולן
ליברמן. "הבטחות שבעל פה", אמרו במפלגתו
צילום: שאול גולן
צילום: איי פי
פרס. תיק החוץ?
צילום: איי פי
מומלצים