שתף קטע נבחר

בצמרת הליכוד מדברים על בחירות

מקורבי ראש הממשלה מציינים כי זו אחת האפשרויות הנשקלות לנוכח הביקורת הגוברת בליכוד על מהלכיו המדיניים. הבחירות, אם אכן יתקיימו, יהוו משאל עם על תוכנית ההתנתקות - ואז יוכל שרון "להקים נבחרת אחרת, מתאימה יותר לעמדותיו"

פחות משנה לאחר ניצחונו בבחירות, שוקל ראש הממשלה, אריאל שרון, לפרק את הקואליציה וללכת לבחירות מוקדמות - כך אמרו מקורביו ל-ynet.

 

המקורבים ציינו כי מדובר ב"אחת האופציות שנשקלות", בעיקר לנוכח הביקורת הגוברת בליכוד על מהלכיו המדיניים הצפויים של שרון. לדברי המקורבים, אם שרון ייווכח שאין ביכולתו לבצע את הצעדים החד-צדדיים שעליהם הכריז ב"נאום ההתנתקות" בכנס הרצליה לפני כשבועיים, וחברי סיעתו יפעלו נגדו - לא תהיה לו ברירה, אלא ללכת לבחירות מהירות תוך שישים יום.

 

לדברי מקורבי שרון, הבחירות, אם אכן יתקיימו, יהוו משאל עם על המהלכים החד-צדדיים. בסביבתו של שרון מוסיפים כי לפי שעה, לא צפויים מהלכים מדיניים חד-משמעיים, שכן האמריקנים דורשים מישראל להמתין בין שלושה לשישה חודשים, כדי לראות אם הפלסטינים "יתעשתו וייכנסו למשא ומתן על פי מפת הדרכים".

 

הגורמים מוסיפים כי המהלך הראשון המשמעותי, אם בכלל, צפוי להתהוות "תוך שישה חודשים אם לא יותר. יש הרבה מאוד דברים לעשות ויש צורך בהתארגנות לוגיסטית ופוליטית. רק אז יוכל ראש הממשלה לפעול כמו שצריך".

 

תוכנית ההתנתקות כזרז לבחירות

 

מקורב לשרון אמר ל-ynet כי "אם ראש הממשלה לא יצליח לתפקד ולהתחיל לבצע את תוכנית ההתנתקות, יכול מאוד להיות שלא תהיה לו ברירה אחרת. במקרה כזה, אותם אנשים בליכוד שלא תומכים כרגע בראש הממשלה, יתנתקו גם הם. לא בטוח שאחרי בחירות כאלה, איש כמו אהוד יתום יחזור לכנסת".

 

לא במקרה "סימנו" שרון ואנשיו את אהוד יתום. חבר הכנסת הטרי הוא מהמתנגדים הבולטים של ראש הממשלה ושל תוכנית ההתנתקות שלו, והוא לא מהסס להביע את דעתו בעניין בכל פורום אפשרי.

 

יתום, יחד עם חברי כנסת נוספים, בהם גלעד ארדן וגילה גמליאל, אף איימו לאחרונה שאם תקבל הממשלה החלטה לפנות מאחזים והתנחלויות, הם יראו עצמם חופשיים מלהצביע עם הקואליציה.

 

מבחינתו של ראש הממשלה, מדובר במטרד קטן יחסית לפי שעה, אבל בכל זאת מטרד, שעלול לגרום לאפקט דומינו, במסגרתו יותר ויותר ח"כים שמתנגדים לשרון ולמדיניותו ירימו את ראשם, ישמיעו את קולם, ויחלישו את שרון במפלגתו ובציבור.

 

התנהלות לקויה של סיעת הליכוד

 

בכירים בליכוד מדברים על בחירות לא בהכרח כאופציה מועדפת או רצויה, אבל בהחלט כתסריט שעשוי להתממש, בעיקר של התנהלות הקואליציה בכלל והתנהלות סיעת הליכוד בפרט.

 

רק לפני שלושה ימים נעדרו שבעה או שמונה חברי כנסת של הליכוד מהצבעות חשובות במליאה. למעשה, היעדרותם הפכה את הקולאיציה של שרון לפגיעה ולמגוחכת מאי פעם, ובאופוזיציה חגגו. 

 

בכיר בליכוד ציין שאם שרון היה מבלה זמן רב יותר במחיצת חברי הכנסת, כפי שעשה בקדנציה הראשונה שלו, "מה שקרה ביום שלישי (ה"מרד" של ח"כים מהליכוד בהצבעה על פירוק משרד הדתות) לא היה קורה אף פעם". לדבריו, "מעמדו האישי של שרון חזק. אבל הוא משלם את המחיר של זה שהוא לא משקיע בפוליטיקה"

 

וכשזהו המצב, בצמרת הליכוד אומרים שהדרך היחידה היא לפתוח דף חדש באמצעות בחירות, גם אם בחירות כאלה ייפגעו בכוחו של הליכוד ויקטינו את מספר המנדטים שלו בכנסת.

 

בליכוד אומרים כי שרון יצליח, באמצעות מנהיגותו, לשכנע את אנשי מפלגתו בצדקת דרכו, ולכן יוכל להרכיב במקרה של בחירות, "נבחרת אחרת, המתאימה יותר לדיעותיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
נאום ההתנתקות. האם יוביל לבחירות חדשות?
צילום: אורי פורת
צילום: גלי תיבון
על הכוונת של שרון. אהוד יתום
צילום: גלי תיבון
מומלצים