שתף קטע נבחר

השביתה שלא היתה

ועדי העובדים והשחקנים בתיאטרון הבימה איימו להשבית את התיאטרון ולבטל את מסע ההופעות של "מרי לו" בארה"ב בעקבות מחלוקות שכר - אך חזרו בהם לאחר הבטחת המנכ"ל לנהל איתם מו"מ

ההצגות ב"הבימה" יתקיימו הערב (ד') כרגיל - למרות איומי ההשבתה של ועדי העובדים והשחקנים. הבוקר הודיעו הוועדים כי הם פותחים בשביתה בלתי מוגבלת בזמן, אך שעות ספורות לאחר מכן נענו לפנייתו של מנכ"ל התיאטרון, יעקב אגמון, להפסקת אש.

 

ועדי העובדים ונציגי ההסתדרות טוענים כי אגמון מסרב לנהל עמם מו"מ ענייני על אי תשלום חלק מהתנאים הסוציאליים המגיעים להם ועל החזרת קיצוץ 20 אחוזים משכרם בחודש מרץ שעבר. בשעות הבוקר המוקדמות כינסו עובדי התיאטרון הלאומי ושחקניו פגישת חירום - ובה החליטו על השביתה. בעקבות פגישה עם הנהלת הבימה, הוחלט על הקפאת ההליך.

 

השבתת התיאטרון, אם אכן היתה נכנסת לתוקפה, היתה מעמידה בספק את מסע ההופעות לארה"ב של הפקת התיאטרון "מרי לו". צוות ההפקה והנהלת התיאטרון יצאו בימים הקרובים לחו"ל וזו, ככל הנראה, הסיבה לכך שהפעלת הלחץ מצד הוועדים נעשתה כעת. בין היוצאים לחו"ל יהיה גם אגמון, שיחזור ארצה רק ב-3 בפברואר ולכן ייפה את כוחם של המנהל האדמינסטרטיבי של התיאטרון בני צרפתי והחשבת אודליה פרידמן - לקיים את המו"מ מול העובדים בתקופת שהותו בחו"ל.

 

יו"ר ועד עובדי הבימה אברהם (כצ'לה) כץ אמר ל-ynet: "אם אנחנו נדרשים להשבית תיאטרון מצבנו חמור. יש לנו מנכ"ל שמתעלם לחלוטין מציבור העובדים, לא מוכן לדון אתנו בצורה עניינית ואינו מחפש לפתור בעיות. 'הבימה' חייבת לנו הרבה כסף וכמי שעובד בתיאטרון 41 שנה ועבד עם לא מעט מנהלי תיאטרון, אני יכול להעיד שאם לראשונה בתולדות התיאטרון החלטנו להשבית אותו, הגיעו מים עד נפש".

 

כץ הוסיף ואמר כי הוועדים מבינים את המצב הקשה בו שרוי התיאטרון בשל הקיצוצים הכבדים שהכתיב משרד האוצר, אך הם אינם מוכנים לוותר על מה שמגיע להם - "משכורת שנכנסת בזמן, קיצוץ שהתחייבו להחזיר ועד היום לא ראינו שקל ממנו, הבראה שלא משולמת ותנאים ראויים". 

 

את הטענות כץ מפנה לא רק כלפי אגמון אלא גם כלפי הנאמן הציבורי של התיאטרון עו"ד שלמה שחר ואומר: "איפה הנאמן הציבורי של התיאטרון? למה הוא מעלים עין מכל מה שקורה? למה הוא אינו נמצא כאן היום? שחר היה זה שהמליץ להאריך את חוזה הניהול של אגמון לשנה נוספת למרות שהוא ידע היטב מה קורה".

 

יו"ר ועד השחקנים חיים חובה אמר: "לא מתקיימים פה יחסי עבודה תקינים מזה מספר שנים. בזמן שכשישה אחוזים מהעובדים, שלא אפרט מי הם, יושבים על השמנת, מרביתנו משולמים משכורות רעב. זה מצב בלתי אפשרי. אנחנו רוצים מו"מ רציני".

 

"נמצא לצידם"

 

יעקב אגמון, שהחיפושים אחר יורשו כבר החלו, מכחיש את הטענות כי הוא מתעלם מוועדי העובדים ומפנה את חיציו כלפי מדיניות האוצר. "לא דובים ולא יער, אני לא מתעלם ולא התעלמתי מהעובדים, אני מבין את כאביהם ונמצא לצדם. אני גם מבין שמדובר בוועד עובדים חדש שרוצה להפגין שרירים וזה לגיטימי בעיניי. אני רואה את הרעיון להשבית את התיאטרון כרפיסות מוחית מהסיבה הפשוטה שהוא פוגע בתיאטרון ומשרת את האינטרסים של האוצר. הזעם שהעובדים מכוונים כלפיי הוא זעם שאמור היה להיות מופנה כלפי פקידי האוצר. זה כמו שהם יחליטו לשבות נגדי על גובה מס ההכנסה. אין כאן הזנחה אדמיניסטרטיבית אלא מדיניות גרועה והעובדים צריכים היו להפנות את טענותיהם כלפי האוצר שלא עמד בהתחייבויותיו, העביר כספים מאוחר וגרר העברת משכורות מאוחרת. אני בסך הכל שוטר שלא קיבל את הכסף ויצא להלחם במדיניות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבימה. להיות או לא להיות?
צילום: יולס רונן
לאתר ההטבות
מומלצים