שתף קטע נבחר

אבו עלא ל-ynet: "ההתנתקות נועדה להרוג את י-ם"

"הרי שרון עצמו אומר שאני נפגש עם השמאל, ויש לי זמן. אבל על מה אדבר איתו?" כך אומר בראיון ל-ynet ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא. הוא תוקף בחריפות את "תוכנית ההתנתקות" שהציג ראש הממשלה ומביע חשש שאם ישתרר קיפאון בשנה הקרובה, בשל הבחירות בארה"ב - יווצר מצב מסוכן

כשהנושא מגיע לתוכנית ההתנתקות שהציג ראש הממשלה, אריאל שרון, הופך לפתע דיבורו של ראש הממשלה הפלסטיני, אחמד קריע (אבו עלא), לתקיף במיוחד. לא, הוא לא מאמין ששרון רוצה רק התנתקות - המטרה היא, לדעתו, לפגוע פגיעה אנושה בקהילה הפלסטינית בירושלים.

 

"השנה הזו עלולה להיות מסוכנת ביותר לשני הצדדים, אם הם לא יתעשתו ויחזרו לשולחן המו"מ" - כך מזהיר אבו-עלא בראיון ל-ynet. לדבריו, אין לו כל בעיה להיפגש עם שרון, "אם יהיה על מה לדבר".

 

ומה לגבי האפשרות שראש הממשלה שרון לא יסיים את כהונתו בשל החשדות המלווים אותו בפרשות האי היווני וסיריל קרן? לכך מעדיף ראש הממשלה הפלסטיני שלא להתייחס.

 

אבו עלא, אתה לא אוהב, בלשון המעטה, את תוכנית ההתנתקות שהציג ראש הממשלה שרון.

 

"תוכנית ההתנתקות היא תוכנית לסיפוח אדמות הגדה לישראל. זוהי תוכנית שנועדה להרוג את ירושלים, ולכן מדובר בדבר מסוכן מאוד. בגלל הגדר, אבו-דיס חולקה, אל עזריה נסגרה, כך גם סוואחרה ובית סחור. מדיניות הגדר יוצרת אפקט של הגירה, וכל זה מעכיר את האווירה. מאיפה יתפרנסו תושבי וסוחרי ירושלים, אם יסגרו את כל היישובים מסביבם בתוך הגדר? זוהי מדיניות לא מקובלת וזה ניסיון להרוג את השטחים, את ירושלים".

 

ברשות הפלסטינית מודאגים מכוונת שרון לפעול בעניין?

 

"הנושא הזה צריך להדאיג. לכן מה שדרוש הוא שישראל תיתן בפועל, ולא בדיבורים, מצב של רגיעה, תחזור למו"מ, ואז במו"מ הם יימצאו אותנו מוכנים לבצע בכל האומץ את כל מה שנדרש מאתנו, וימצאו אותנו מחויבים לתהליך השלום, למפת הדרכים ולשלום אמיתי שיביא ביטחון לשני הצדדים".

 

בכירים פלסטינים מביעים לאחרונה חשש שהשנה, שהיא שנת בחירות בארה"ב, רק יעמיק הקיפאון המדיני. אתה שותף לחשש הזה?

 

"אם שני הצדדים, הישראלי והפלסטיני, לא ישובו לפעול בנחישות וברצון ומתוך כוונה להזיז את העניינים כדי להשתחרר מן הקפאון הנוכחי בתהליך השלום, השנה הזו עלולה להיות מסוכנת מאוד לשני הצדדים. אני סבור שגם בשנה הזו, האמריקנים, שאין להם הרבה זמן, יהיו מוכנים לסייע לתהליך, אבל אם הם יראו שהצדדים עצמם אינם משתפים פעולה בעניין, הם לא יוכלו לתרום הרבה. הדבר תלוי קודם כל בצד הישראלי והפלסטיני".

 

ברגע הנתון הזה, מה מונע פגישה בינך לבין ראש הממשלה שרון?

 

"אין שום מניעה לפגישה ביני לבין ראש הממשלה. הרי שרון עצמו אומר שאני נפגש עם השמאל, ויש לי זמן לכך. אבל כשנמשכת בניית הגדר וגזילת האדמות, ונמשך, לשם כך, ההרס, על מה נדבר? מה יישאר לדיון? אין לי שום מניעה להפגש עם שרון, אבל צריך שייווצר בסיס נכון לפגישה כדי שתהיה מועילה".

 

מה דרוש, אם כן, כדי להוציא אל הפועל פגישה כזו, ולהביא לתזוזה בתהליך?

 

"מה שדרוש משני הצדדים זה הרבה מאוד חוכמה, איפוק, סבלנות ונכונות לעשות הכל כדי לשנות את המצב ואת המדיניות שמייצרת וגורמת להעמקת המשבר. שרון רוצה ביטחון, ואנו מוכנים לתת לו את זה, במצב של תהליך שלום אמיתי שיתבסס על נסיגה ועל עקרונות תהליך השלום ומפת הדרכים".

 

בהקשר זה, אתם מעודדים מהתבטאויות בכירים בחמאס על נכונותם להפסקת אש ארוכת טווח תמורת נסיגה ישראלית מהשטחים?

 

"אני לא מודאג בכלל מהצד הפלסטיני וממחויבותו להפסקת האש. אני מודאג יותר מהצד הישראלי וממידת מוכנותו להירתם להצלחתה, ובצורה רצינית, של הפסקת אש. אנו מוכנים לעשות הכל אם תהיה ישראל רצינית בכוונתה לחזור לשולחן המו"מ ולהתחיל לבצע נסיגות מן הערים הפלסטיניות".

 

האם אתה סבור שהמבוי הסתום בתהליך המדיני יסתבך עוד יותר בצל פרשיות השחיתות ששרון חשוד במעורבות בהן?

 

"אלה עניינים פנימיים שאנחנו לא מתערבים בהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אבו עלא. על מה נדבר?
צילום: איי פי
צילום: איי פי
עוטף ירושלים. "תוכנית חיסול"
צילום: איי פי
צילום: איי פי
שרון. לתת בפועל, לא בדיבורים
צילום: איי פי
מומלצים