שתף קטע נבחר

וודקה, שמנת, תותים

סלט ירוק מושקע (אבל גם פשוט), פבלובה תות מחופפת (מנשיקות מוכנות) ופסטה ברוטב שמנת וודקה. סך כל הארוחה: 46 שקל

השבוע מוטי שבר את הדיאטה לראשונה. כרגיל, הכל היה באשמתי. נורא התחשק לי משהו טעים. אבל טעים באמת, עם שמנת וחמאה ובלי לחם קל וגבינה חצי אחוז. די, כמה אפשר.

 

החשקון לפסטה עם שמנת יכול היה בקלות להעלם אם מוטי לא היה ממשיך ומטפח אותו. במשך יומיים שלמים הפסטה והשמנת הפכו לעניין הכי חשוב בבית: האם תצליח איילת לשלוט בעצמה או שתיכנע ליצרים החייתים ותכין מאכלים אסורים ומשמינים? ובכן, כמו שאתם יכולים לראות בתמונה הפסטה בושלה, הרוטב נרקח ונוספו סלט ירוק (עם רוטב לא נורא דיאטטי) וקינוח משמין בעליל.

 

המנות הונחו על השולחן ואני התיישבתי לאכול לבד. בהתחלה הייתי לבד אבל אחרי חמש דקות בדיוק מוטי זחל מהמחילה והצטרף אלי. מזמן לא נהנתי כל-כך מארוחה. מזמן לא נהנתי כל-כך מחברתו של מוטי אהובי ומזמן לא היו לי נקיפות מצפון כה חזקות על הרס הדיאטה של יקירי.

 

השבוע בישלנו ארוחה כיפית במיוחד, קלת-הכנה, קלת עיכול וכבדה בקלוריות. בשבוע הבא - חוזרים לדיאטה.

 

פסטה בוודקה ושמנת

 

נזדקק ל:

1 כף שמן זית + 1 כף חמאה

1 בצל קטן, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כוס וודקה (חפשו בפריזר ובארון המשקאות, סביר להניח שתמצאו בקבוק נטוש עם כמות של 1/2 כוס לפחות)

1 כוס מים

1 קופסת עגבניות מרוסקות (4 ₪)

מלח ופלפל שחור טרי

1/2 כוס שמנת מתוקה (5 ₪)

כף עשבי תיבול, מה שיש במקרר: רוזמרין, טימין, בזיליקום או תערובת

1 חבילה פסטה: פוזילי, פנה, קרניים (5.50 ₪)

 

וכך עושים:

1. מחממים שמן וחמאה במחבת ומטגנים בצל ושום. כשהבצל מתרכך מוסיפים וודקה. מצמצמים את הנוזלים שבמחת בחצי. מוסיפים מים ועגבניות, מלח, פלפל ועשבים ומביאים לרתיחה.

 

2. עכשיו מתחילים לבשל את הפסטה, שתהייה מוכנה ביחד עם הרוטב.

 

3. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את השמנת ומערבבים. כשהרוטב חוזר לנקודת הרתיחה מורידים אותו מהאש.

 

4. מסננים את הפסטה, מעבירים לקערה גדולה ויוצקים את הרוטב. מערבבים היטב ומגישים. אפשר לגרר מעט גבינת פרמז'ן מעל המנה. סה"כ: 14.50 ₪

 

סלט ירוק פשוט ומושקע

 

גם פשוט וגם מושקע? כן, מדובר במעט מרכיבים, מושקעים. אפשר לשדרג עם תוספות שיש במזווה.

 

נזדקק ל:

1 ראש חסה עגולה (4 ₪)

1 חבילת עלי בייבי מעורבים (7.50 ₪)

1 חסה ורד (אדומה) (4 ₪)

 

לרוטב וניגרט סילאן / דבש:

1/3 כוס שמן זית

1 שן שום, כתושה

1 כף חומץ

1 כף סילאן, או דבש

1 כפית טחינה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

תוספות אופציונליות לסלט: חופן אגוזי מלך קלויים, חופן אגוזי פקאן סיני (מסוכר).

 

וכך עושים:

1. שוטפים היטב את החסות ומייבשים. קורעים את החסות ביד לפיסות שניתן להכניס לפה (עשו טובה לכל הסועדים ואל תשאירו עלי חסה ענקיים שלמים - נורא לא נוח לאכול אותם ככה).

 

2. בקערת הגשה גדולה מערבבים את שני סוגי החסה עם עלי בייבי ומפזרים תוספות (אם יש).

 

3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הסלט. סה"כ: 15.50 ₪

 

פבלובה תות מחופפת

 

במקום להכין בסיסי מרנג נשתמש ב"נשיקות" מוכנות.

 

נזדקק ל:

כ-10 נשיקות (2 לכל סועד) (8 ₪)

250 גרם תותים (8 ₪)

1/2 כוס שמנת מתוקה - שנשארה לנו מהמנה הראשונה

מעט סוכר

 

וכך עושים:

1. קוצצים מחצית מהתותים לסלט דק, אפשר להוסיף פירות אחרים שיש במקרר ורוצים להיפטר מהם.

 

2. את החצי השני של התותים מרסקים במעבד מזון עם כף סוכר, או יותר אם צריך (טועמים, אלא מה).

 

3. את השמנת מקציפים לקצפת ואפשר גם לה להוסיף קצת סוכר.

 

4. פורסים כל נשיקה לרוחב ומרכיבים את הפבלובה: מזליפים שלולית קטנה של רוטב על הצלחת. מעליה מניחים את תחתית הנשיקה, על התחתית שמים כפית של קצפת, מעט פירות קצוצים ומכסים בחצי השני של הנשיקה. אם נשאר רוטב אפשר לזלף אותו גם מלמעלה. מקשטים בעלה נענע ירוק ומגישים. סה"כ: 16 ₪

 

סך כל הארוחה: 46 ₪

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה בוודקה ושמנת. 14.50 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים