שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    יין חם לאוהבים

    ה"גלוויין" הגרמני הוא משקה מתוק, רווי באלכוהול ובתבלינים ריחניים, הגורם לשכרון חושים במלוא מובן המילה. אין מתאים ממנו ליום האוהבים

    כשהשלג מכסה את ערי גרמניה במעטה צחור, אפשר למצוא כמעט בכל פינת רחוב דוכן לממכר יין חם, ששמו "גלוויין". ובאמת, קשה לחשוב על דרך טובה מזו לחמם את הגוף והנפש: משקה מתוק, רווי באלכוהול ובתבלינים ריחניים, הגורם לשכרון חושים במלוא מובן המילה.

     

    אם אתם במקרה מזדמנים לגרמניה, כדאי לכם להביא משם תערובות תבלינים ארוזות בשקיקים, הנמכרות מוכנות בכל מרכול ומיועדות בדיוק להכנת משקאות יין. המשובחות שבהן נתונות בשקיקי גזה ואילו הפשוטות והנפוצות יותר - בשקיקים דומים לאלה של תה. אם אין לכם ייבוא אישי של שקיקים מיוחדים, תוכלו לקשור את התבלינים בפיסת גזה או פשוט להכניסם בתפזורת למשקה (מסמרי ציפורן כדאי לנעוץ בפרי או בקליפה, כדי שלא ימצאו בטעות את דרכם לכוס).

     

    נזכרנו במשקה היין הגרמני ובאחיו ממקומות אחרים בעולם בקשר ליום האוהבים, ולנטיינס דיי, החל בשבת הקרובה. בין אם אתם מציינים אותו בשניים או במסיבה רבת משתתפים, ובין אם אינכם מכירים בקיומו - יש לכם הזדמנות מצויינת להתענג על משקה חורפי לוהט ומלהיט.

     

    טיפים

     

    • להכנת משקה יין חם לא מוכרחים להשתמש ביין המשובח ביותר שברשותכם. הסתפקו ביין שולחני טוב (בשום אופן לא זה המכונה יין לבישול) ולא יקר במיוחד.

     

    • במקום תערובת תבלינים - נסו שקיקים של צ'אי מסאלה. הם יעשו את העבודה ויותר.

     

    • תנו לדמיון שלכם להתפרע - תוספת של פירות מכל הסוגים, טריים או משומרים, חתוכים לקוביות, רק תשבח את המשקה.

     

    • אתם יכולים להעשיר את היין החם גם בתבלינים אחרים - נסו וניל (מקל או תמצית טהורה), ג'ינג'ר (טרי, מיובש, או אפילו מסוכר, בחתיכות קטנות).

     

     

    גלוויין

     

    (Gluhwein)

     

    חומרים (ל-6 כוסות): 

    1 בקבוק יין אדום יבש

    1 כוס מים

    4 כפות סוכר

    1 לימון

    12 מסמרי ציפורן

    2 מקלות קינמון

    6 תרמילי הל חצויים

     

    הכנה:

    1. יוצקים את היין, המים והסוכר לסיר בינוני. חוצים את הלימון, נועצים את מסמרי הציפורן בקליפה ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את הקינמון ותרמילי ההל (רצוי לקשור אותם בתוך בד גזה, כדי שאפשר יהיה להוציאם מהמשקה).

     

    2. מחממים את היין המתובל עד לנקודת הרתיחה. בוחשים היטב עד שהסוכר נמס. מגישים חם מאוד.

     

    קדירת יין חם

     

     

    Feuerzangen Bowle - בגרמניה מעמידים סיר נחושת מיוחד מעל מבער (כמו פונדו). להמתקה משתמשים בחרוט סוכר מיוחד, המונח מעל הסיר, שעליו יוצקים את הרום. מציתים את הרום והסוכר נמס ומטפטף לתוך המשקה. בגרסה שלהלן מחליפות קוביות הסוכר את החרוט ואין מציתים אותן.

     

    החומרים (לכ-20 כוסות):

    2 תפוזים

    1 לימון

    10 מסמרי ציפורן

    3 בקבוקי יין אדום

    1 מקל קינמון גדול

    1 כוס קוביות סוכר

    1/2 1 כוסות רום, רצוי כהה

     

    הכנה:

    1. מסירים את הקליפה מאחד התפוזים ומהלימון ברצועה אחת (בעזרת קולפן). סוחטים את התפוזים והלימון. נועצים את מסמרי הציפורן לאורך רצועת הקליפה.

     

    2. יוצקים את היין לסיר, מוסיפים את מקל הקינמון ורצועות הקליפה. מוסיפים את המיצים ומביאים עד לנקודת הרתיחה. מסירים מהאש ומציבים על מבער.

     

    3. יוצקים את הרום על קוביות הסוכר ומעבירים לסיר. בוחשים היטב עד שכל הסוכר נמס.

     

    יין חם וסמיך

      

    Mulled Wine, גרסה אנגלית למשקה יין חם ומתובל.

     

    חומרים (ל-4 כוסות):

    1 בקבוק יין אדום

    4 חלמונים

    3-2 כפות סוכר

    1 כפית אגוז מוסקט טחון

     

    הכנה:  

    1. טורפים את החלמונים עם 1 כוס מהיין. יוצקים את יתר היין לסיר, מוסיפים את הסוכר ואגוז המוסקט ומביאים עד לנקודת הרתיחה.

     

    2. כשהיין מתחיל לבעבע, מנמיכים את הלהבה. מוסיפים באיטיות את תערובת החלמונים, תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לבחוש עד שהמשקה מסמיך ומסירים מייד מהאש. מעבירים לכוסות או לספלים ומגישים חם.

     

    פונץ' יין ונענע

     

    חם אך מרענן, פחות מרוכז ולכן גם פחות משכר (וגם מהיר הכנה).

     

    חומרים (לכ-8 כוסות): 

    5 גבעולי נענע שלמים

    מיץ ורצועת קליפה מ-1 לימון

    1/2 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם)

    1 מקל קינמון

    6 מסמרי ציפורן

    1 בקבוק יין אדום יבש

    1/2 ליטר מים רותחים

     

    הכנה:  

    1. מניחים את הנענע, מיץ הלימון והקליפה בקערת מתכת או זכוכית מחוממת (אפשר להניח לכמה דקות בתנור חם או לשטוף במים רותחים). מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.

     

    2. מוסיפים את היין, הקינמון והציפורן וממשיכים לבחוש עד שהסוכר נמס.

     

    3. מוסיפים את המים הרותחים, בוחשים ומגישים מיד.

     

     


    פורסם לראשונה 11/02/2004 13:33

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: בילי ואבירם
    לא חייבים יין משובח, אבל גם לא יין לבישול
    צילום: בילי ואבירם
    מומלצים