שתף קטע נבחר

צעירי העבודה: רק ברק יכול להציל את המפלגה

הצעירים מחזרים אחר ראש הממשלה לשעבר והם טוענים: רק ברק יכול להציג את המפלגה שוב כאלטרנטיבה עבור כל מי שהתאכזב מממשלת שרון והליכוד. "נגיד לו: גם אם לא תחזור בתור יושב ראש כרגע, לפחות תחזור להיות פעיל", מבקשים היוזמים

האנמיות ממנה סובלת מפלגת העבודה כמפלגת אופוזיציה אולי לא מטרידה את בכיריה היושבים בכנסת, אבל דמם של צעירי המפלגה, ובעיקר של בני הנוער, רותח.

 

ל-ynet נודע, כי בימים אלה מתארגנת קבוצה לא קטנה של צעירים ובני נוער הפעילים בעבודה, שמתכוונים להתחיל להפעיל לחץ על ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, לשוב לפוליטיקה. בכוונתם אף "לעלות אליו לרגל", כדברי אחד מראשי הקבוצה. בתוכנית: מפגשים תכופים עם ברק ושיחות "אינטימיות" מלב אל לב, בהן יסבירו הצעירים לראש הממשלה לשעבר את חשיבות חזרתו לחיים הפוליטיים.

 

"אנחנו רואים באהוד ברק את המנהיג היחיד שיש כרגע לעבודה", אמר גורם המעורב בגיבוש קבוצת הצעירים. "אנחנו לא נשחק את המשחק הפוליטי של המבוגרים, ולא נחתור תחת שמעון פרס. לכן גם לא נקרא לברק לחזור באופן פומבי ולהחליף את המנהיגות של היום".

 

בכוונתם של הצעירים להגיע לברק, להסביר לו את משמעות הוואקום המנהיגותי שנוצר במפלגה מאז עזיבתו, ולבקש ממנו לשוב לפעילות פוליטית בתוך המפלגה.

 

"נגיד לו: גם אם לא תחזור בתור יושב ראש כרגע, לפחות תחזור להיות פעיל במפלגה", הסבירו הצעירים. "נגיד לו שאנחנו סומכים עליו, מאמינים בו, וחשוב מאוד שהוא ישוב להיות פעיל במפלגה ובמוסדותיה בהן הוא עדיין חבר. אנחנו רוצים לראות אותו בישיבות לשכה ומרכז וועידה, לוקח חלק פעיל ומשתתף. חשוב לנו לדעת מה הוא חושב, וחשוב לנו שהוא יאמר את דעתו במוסדות המפלגה".

 

על אף פרישתו מהחיים הפוליטיים, הרחש סביב אהוד ברק לא מפסיק כמעט לרגע. קבוצות של מקורבים ושל פעילים, בעיקר צעירים, שלמרות הכשלון בבחירות מאמינים כי ברק הוא היחיד שיכול להוביל את מפלגת העבודה, נשארו עמו בקשר כזה או אחר. חלקם אירגנו עימו מפגשים ומדווחים לו על המתרחש במפלגה.

 

גורמים בעבודה אמרו, כי בתקופה האחרונה המקורבים לברק מדברים יותר ויותר על אופציה להתארגנות ולהכנות לשובו של ראש הממשלה לשעבר, ומקיימים התייעצויות כדי לבחון מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת.

 

עם זאת, לא ברור עד כמה ברק עצמו מעורב בשיחות אלה, בהן, בין היתר, הועלתה גם האפשרות לנסות ולהקים אירגון מתנדבים גדול, כדוגמת זה שפעל עבור ברק בבחירות 99'.

 

ההנחה היא כי המצב הכלכלי והמדיני במדינה ייגרום בסופו של דבר לאלפי צעירים לצאת מאדישותם ולרצות להחליף את שלטון הליכוד. את האנרגיות האלה של הצעירים המתוסכלים, מבקשים נאמני ברק לתעל, בשעת כושר, לפעילות שטח אינטנסיבית, כפי שהיה, כאמור, בבחירות 99'.

 

עוד נושא שעלה לדיון הוא, המסגרת המפלגתית-פוליטית אותה ינהיג ברק, אם וכאשר ישוב לפוליטיקה. בבחירות 99' הקים ברק את "ישראל אחת", שכללה בתוכה את מפלגת העבודה, את מימד ואת גשר, וכעת בוחנים נאמניו מה הסיכויים להקים גוף פוליטי דומה.

 

מי יגיד "אחרי"?

 

כדי להבין את תסכולם של הצעירים מההנגה הקיימת של מפלגתם ורצונם לראות את ברק שב לפוליטיקה, אפשר להיזכר בטקס הנטיעות האחרון שנערך ביער חצרים באזור באר שבע בט"ו בשבט.

 

את הטקס אירגן אגף הנוער של העבודה, והוזמנו אליו בכירי המפלגה. אלא שמלבד היושב ראש, ח"כ שמעון פרס, אף אחד לא הגיע. בתגובה מסגרו הצעירים תמונות מטקס הנטיעות, והוסיפו להן כיתוב בזו הלשון: "בהוקרה על השתתפותכם באירוע הנטיעות... מוטלת עלינו החובה לממש את חזון בן גוריון, לא רק בדיבורים אלא גם במעשים".

 

את התמונות חילקו הצעירים לכל חברי הכנסת של המפלגה, שכאמור, לא טרחו להגיע לטקס, כדי להביע את תודתם.

 

"ציפינו מהם שיבואו", אמרה דנה אורן, ראש אגף הנוער במפלגת העבודה. "אנחנו רואים בזה חובה שחברי הכנסת יופיעו בכל מקום, בכל יישוב ובכל בית ספר. אנחנו מתוסכלים מהפעילות של הח"כים שלנו. אנחנו פועלים מיום ראשון בבוקר, 24 שעות ביממה, כל השבוע, ואנחנו מצפים מחברי הכנסת שיהיו לצידנו בחלק מהפעילויות".

 

לדבריה, "זה מתסכל להיות בשטח בלי אפשרות להציג את חברי הכנסת. דווקא בגלל המצב היום, כשאנשים זועקים לעזרה, הם מצפים לראות אלטרנטיבה ולשמוע תשובות. אנחנו יכולים להתחיל את המהפכה בשטח, אבל מי שצריך לבוא ולומר – אחריי, הם אותם נבחרים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק. קוראים לו חזרה
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
שמעון פרס. לא מהווה אלטרנטיבה
צילום: איי אף פי
מומלצים