שתף קטע נבחר

אוכל קטן

איילת בן -יוסף מבשלת ארוחה שמורכבת מהרבה אוכל קטן, קל הכנה, שאפשר לאכול בידים, בפיתה או מקסימום במזלג. סה"כ: 48.40 ₪

הארוחות שאני הכי אוהבת הן מהסוג ההמוני: פותחים שולחן, מרוקנים את המקרר וזוללים בצוותא. בזמן האחרון לא יצא לי לערוך משתאות כאלה. כולם נורא עסוקים, כולם נורא עייפים. חורף, כולם נורא מצוננים. פתאום כל האנשים שסביבי נתקפו בדיכאון חורף, או דיכאון בחינות, או מה שזה לא יהיה. אפילו מוטי עושה לי פרצופים כבר כמה ימים מחפש סיבות לריב.

 

כדי להרים את מצב הרוח הלכתי למטבח. עבור רוב האנשים שאני מכירה אוכל מנחם זה אוכל חם, כבד, עם הרבה שעועית . אבל בשבילי אוכל מנחם זה אוכל קטן, שאפשר לנגב עם פיתה או חלה.

 

לכבוד החורף והדיכאון הכנתי ארוחה שמורכבת מהרבה אוכל קטן, קל הכנה, שאפשר לאכול בידים, בפיתה או מקסימום במזלג.

חלק מהמנות כבר פורסמו במדור הזה בעבר, אפשר להתייחס לזה כאל לקט, או המלצת הגשה. אפשר לבחור רק שתיים או שלוש מנות ולצרף אותן לארוחה יותר רצינית.

 

שומר צלוי בתבלינים

 

נזדקק ל:

1 ק"ג שומר (כ-4 יחידות - 3.90 ₪)

2 כפות שמן זית

1 כף זרעי כוסברה

1 כף זרעי חרדל

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

2. פורסים את השומר לפרוסות אורכיות. מרסקים מעט את זרעי הכוסברה והחרדל (במכתש ועלי - או סתם בעזרת תחתית של כוס).

 

3. בתבנית אפיה מערבבים את השומר עם התבלינים ומכניסים לתנור שחום לחום בינוני-גבוה ל-40 דקות, עד שקצוות השומר מתחילים להשחים. סה"כ: 3.90 ₪.

 

סלט סלק עם שום

הסלק זקוק לכמה שעות מנוחה לפני ההגשה, לכן הוא אידיאלי להכנה יום ואפילו יומיים מראש.

 

נזדקק ל:

1 ק"ג סלק (כ-3 יחידות - 4 ₪)

1/2 חבילת בצל ירוק (3.80 לחבילה שלמה)

2 שיני שום גדולות קצוצות

3 כפות שמן צמחי

2 כפות חומץ בן יין לבן, או חומץ רגיל

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מבשלים את הסלק במים (אפשר בהחלט במיקרוגל) עד שהוא רך ומוכן למאכל.

 

2. חותכים את הסלק לרבעים ופורסים לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק דק-דק.

 

3. בקערה מערבבים את כל המרכיבים ומאפסנים לשעה לפחות במקרר לפני ההגשה. סה"כ: 7.80 ₪

 

סלט החצילים שלי

 

דומה מאוד לסלט החצילים המוכר, אבל עם כמה הבדלים.

 

נזדקק ל:

3 חצילים שמנמנים (6 ₪)

3 שיני שום קצוצות

1 בצל אדום קצוץ דק-דק

3 כפות שמן זית

מלח

 

וכך עושים:

1. קולים את החצילים (כיוון שמדובר כאן בתורות ואסכולות שונות - שכל אחד יקלה איך שהוא אוהב. אני שמה בתבנית בתנור ולא אוהבת להתעסק עם החצילים על האש).

 

2. מרוקנים את החציל מקליפתו ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים את החציל בגסות - המרקם צריך להיות גושי-משהו.

 

3. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. מערבבים וטועמים - אם לא מספיק עוקץ - מוסיפים עוד שום. מאשפזים במקרר לשעתיים לפחות ומגישים. סה"כ: 6 ₪.

  בטטות ובצלים אדומים צלויים עם רוזמרין

 

 

שימו לב - הטריק של המנה הזאת היא הצליה הנפרדת של הבטטות והבצלים, אבל אם תתעקשו - זה בסדר לעשות אותם ביחד באותה תבנית.

 

נזדקק ל:

1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ (5 ₪)

1/2 קילו בצל אדום - כ-3 בצלים קטנים חתוכים לחצאים ולעוד שלושה "פלחים" (סה"כ 6 חתיכות מכל בצל) (2.50 ₪)

6 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק, או כפית רוזמרין יבש

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס ומכינים שתי תבניות אפיה, מרופדות בנייר אלומיניום.

 

2. בתבנית א' שמים בטטות, 4 כפות שמן, שום, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, מערבבים כך שהבטטות מצופות מכל הכיוונים ומכניסים לתנור - בחלק העליון שלו.

 

3. בתבנית השניה שמים בצלים, 2 כפות השמן שנותרו, כפית מלח וחצי כפית פלפל. מכניסים את הבצלים לתנור בחלק התחתון שלו.

אופים כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים.

 

4. מוציאים מהתנור, מניחים כמה דקות להתקרר ומערבבים בקערה גדולה את תכולת שתי התבניות. מוסיפים את הרוזמרין, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים פושר. סה"כ: 7.50 ₪

 

כרובית מוקפצת ברוטב יוגורט

 

חומרים:

1 כרובית גדולה מחולקת לפרחים (7 ₪)

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור

 

לרוטב:

1 גביע יוגורט (2.30 ₪)

1 שן שום קצוצה

כ-10 עלי נענע קצוצים

כמה גבעולי פטרוזיליה, כוסברה או עירית

 

וכך עושים:

1. מבשלים הכרובית עד שהא כמעט רכה - הכי טוב במיקרוגל (10 דקות), אבל אפשר גם במים. מסננים היטב.

 

2. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.

 

3. מחממים מעט שמן בווק וזורקים פנימה את הכרובית. מקפיצים את הכרובית במשך כמה דקות - עד שהיא מקבלת גוון חרוך. מוסיפים מלח ופלפל. זה הכל. מורידים מהאש ומגישים עם הרוטב. סה"כ: 9.30 ₪

 

דלעת מתובלת אפויה

 

חומרים: 

1 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות (6.60)

2-3 ענפי טימין

1 כפית זרעי כוסברה מרוסקים

מלח ופלפל שחור

2 כפות שמן זית

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.

 

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, כך שהתבלינים יצפו את הדלעת היטב.

 

3. מעבירים לתבנית אפיה ושולחים לתנור לחצי שעה-שעה, עד שהדלעת שחומה ורכה. אוהבים חריף? - הוסיפו לדלעת חצי כפית אבקת צ'ילי / פפריקה חריפה. סה"כ: 6.60 ₪

 

 

סלט תפוחי אדמה בקארי-קרמי

 

את תפוחי האדמה מבשלים מראש - וברגע האחרון רק מערבבים את כל המרכיבים.

 

נזדקק ל:

1 ק"ג תפוחי אדמה - מבושלים וקלופים (3.50 ₪)

1/2 צרור בצל ירוק (1.90 ₪ - אפשר לקחת חצי מהסלט סלק)

1 כף שמן

1 כף גרגרי חרדל

1 כפית חרדל

1 כף אבקת קארי

1 גביע יוגורט (אפשר גם 0% שומן) (1.90 ₪)

4 כפות מיונז (אפשר גם מיונז-קל)

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. קוצצים את הבצל הירוק ומחלקים לערמה ירוקה וערמה לבנה. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

 

2. מחממים שמן במחבת ומוסיפים את גרגרי החרדל. מטגנים עד שהם מתחילים לקפוץ. מוסיפם קארי, חרדל ואת הערמה הלבנה של הבצל הירוק. מטגנים עוד דקות ומורידים מהאש.

 

3. בקערה מערבבים יוגורט ומיונז ומוסיפים את תכולת המחבת. מתבלים בהרבה מלח ופלפל. מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה והערימה הירוקה של הבצל (שומרים בצד כף או שתיים של בצל ירוק לקישוט) ומערבבם היטב. מכניסים למקרר ומוציאים ממש לפני ההגשה. מפזרים למעלה את שארית הבצל הירוק ומגישים. סה"כ: 7.30 ₪

  

סך כל הארוחה: 48.40 ₪

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט סלק עם שום. 7.80 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
שומר צלוי בתבלינים. 3.90 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
בטטות ובצלים אדומים צלויים עם רוזמרין. 7.50 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים