שתף קטע נבחר

הראיון ב-ynet צורף לעתירת "קיום בכבוד"

מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי אמר בראיון ל-ynet כי מחקר חדש של הביטוח הלאומי, המתבסס על סקר הוצאות, מגדיר מהו קיום אנושי בכבוד. הארגונים החברתיים מבקשים לצרפו לעתירה בטענה כי הראיון יכול לסייע בהכרעה בנושא הסטנדרד לקיום אנושי בכבוד

ארגון מחויבות לשלום ולצדק חברתי והאגודה לזכויות האזרח פנו היום (ב') לבג"ץ בעקבות פרסום הראיון עם מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי, ד"ר יגאל בן-שלום, ב-ynet בנושא סטנדרד לקיום אנושי בכבוד, כשהם מצביעים על הסתירה הבעייתית שבתשובת המדינה.

 

"העותרים סבורים כי יש במידע זה (תדפיס הראיון - א.ה.) כדי לסייע לבית המשפט הנכבד להכריע בשאלות השנויות במחלוקת בעתירה זו".

 

המדינה הגישה לפני שבוע תצהיר תשובה מטעם ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, אורי יוגב, לעתירת מחויבות והאגודה לזכויות האזרח, בה טען יוגב כי לא ניתן לקבוע סטנדרד לקיום אנושי בכבוד. התצהיר אמור היה לשקף גם את עמדת המוסד לביטוח לאומי, שהוא אחד מהמשיבים לעתירה.

 

אלא שבן-שלום, אמר בראיון ל-ynet, כי המוסד לביטוח לאומי לא שותף בהכנת התצהיר, רמז גם כי משרד המשפטים לא הכין את תשובת המדינה והוסיף כי מחקר חדש של המוסד לביטוח לאומי, המתבסס על סקר הוצאות, מגדיר מהו קיום אנושי בכבוד.

 

מחקר המוסד לביטוח לאומי מצא כי לפי סקר ההוצאות שיעור העניים בארץ היה עולה מ-17% ל-19%, וכי כדי להבטיח קיום אנושי בכבוד המדינה היתה צריכה להוציא עוד מאות מיליוני שקלים.

 

העותרים פנו לפרקליטות המדינה בבקשה לצרף את הראיון האמון לעתירה. הפרקליטות מסרה היום לעותרים, כי היא מותירה בידי בית המשפט את השיקול אם להתייחס לראיון האמור, אך טענה כי תצהירו של יוגב הוא מטעם כל המשיבים בעתירה, כולל המוסד לביטוח לאומי. "מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי התייחס בדבריו למחקר, הנוגע למדד עוני ניסיוני בלבד, ולא לרף הקיום המינמלי בכבוד", טוענת פרקליטות המדינה.

 

בג"ץ עדין לא קבע מועד לדיון בעתירה. בפני נשיא בית המשפט העליון השופט אהרן ברק מונחת בקשת פרקליטות המדינה להרחיב את הרכב השופטים שידון בעתירה. ברק קבע לפני כחודש שלא ידון בבקשה זו עד להגשת תגובת המדינה לעתירה, שהוגשה, כאמור בשבוע שעבר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן-שלום. "המדינה אינה מבטיחה קיום בכבוד"
מומלצים