שתף קטע נבחר

"התובעת" סנגל: לישראל זכות להגן על עצמה

סנגל, בת ברית ותיקה של ישראל, תציג היום את טיעוניה נגד הגדר בהאג. לדברי בכירים סנגלים, מדינתם דווקא תומכת בזכותה של ישראל להגן על עצמה ומאמינה כי אין לבית הדין סמכות לשפוט בנושא, שהוא "פוליטי ולא משפטי". מנגד, המדינה משמשת כיו"ר ועדת פלסטין באו"ם

מה סנגל רוצה מישראל? המדינה האפריקנית, המשמשת כיו"ר ועדת פלסטין באו"ם, מצטרפת היום (ג') למדינות הטוענות נגד גדר ההפרדה בבית-הדין בהאג.

 

ספק רב אם תושבי סנגל יודעים שארצם בחרה להצטרף לדיון, ומה בדיוק יש לה נגד הגדר. לסנגל דווקא קשרים ענפים עם ישראל, כפי שמסביר מ. בואי, יועץ בכיר במשרד החוץ הסנגלי. 

 

"אנחנו בני ברית שלכם", אומר בואי. "אנחנו מסכימים עם העמדה הגורסת שאין סיבה לקיום הדיון בהאג. זה דיון פוליטי ולא משפטי".


בואי אף מבהיר כי סנגל מכירה בזכותה של ישראל להגן על עצמה: "אנחנו מבינים את נחיצות החומה, ומקווים שישראל תתחשב באוכלוסיה הפלסטינית בכל הנוגע לתוואי שיוקם".

   

מנכ"ל משרד הביטחון הסנגלי, מואיז עמנואל: "לסנגל יש קשרים מצויינים עם ישראל, ישראלים רבים מעורבים במתרחש בסנגל, הן בתחום הכלכלי והן בתחום הביטחוני. אין בינינו שום חילוקי דעות".

 

עימנואל הבהיר כי נוכחות נציגים סנגלים בדיון בהאג אינה מהווה הצהרה פוליטית. "סנגל לא נגד הגדר ולא נגד ישראל", אמר. 

 

יואל ברנע, מנהל מחלקת אפריקה המערבית במשרד החוץ: "סנגל מקיימת מערכת יחסים דו-צדדית עם ישראל ועם העולם הערבי, ומנסה ליצור איזון בין השניים. 95% מתושביה הם מוסלמים, ויש לכך השלכות על מדיניותה".

 

"היחסים בין סנגל לישראל הם קורקטיים וטובים", אומר ברנע. "אנחנו מבקשים מהם לגלות עמדות מאוזנות כלפי ישראל, ולא לצאת נגדה. עמדות לא מאוזנות לא יובילו את סנגל לתפקידי מפתח בפתרון הסכסוך במזרח-התיכון, אליהם הייתה רוצה להגיע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגל סנגל. "ישראל תתחשב בפלסטינים"
צילום: איי פי
סנגל מתלבטת. בית הדין בהאג
צילום: איי פי
צילום: נועם שיזף
הרחוב הסנגלי (ארכיון)
צילום: נועם שיזף
מומלצים