שתף קטע נבחר

הנציג הירדני בהאג: הגדר תיצור גל פליטים חדש

יום הדיונים השני בבית-הדין נפתח עם הצגת טיעוניהן של קובה, בליז ואינדונזיה. ירדן האשימה כי הגדר מעודדת הגירה מהשטחים. מחוץ לאולם נמשכות ההפגנות, כשבמוקד: "משפט ראווה" לטרור. בעימותים בהר-אדר נפצעו ארבעה שוטרים מידוי אבנים


האג הפגנות ישראל פלסטינים

 

"גדר ההפרדה עלולה ליצור גל פליטים חדש, שיגיעו לירדן" - כך אמר היום (ג') הנציג הירדני לבית-הדין בהאג. (לחצו כאן לפרוייקט מיוחד על משפט הגדר) 

 

"ירדן היא מדינה שקטה", אמר שגרירה באו"ם, הנסיך חוסיין. "יש בה הכי הרבה פליטים פלסטינים, ואנו חוששים שכתוצאה מהגדר, יווצר גל פליטים חדש".

 

השגריר הוסיף כי יש לגנות את פיגועי הטרור המזעזעים, המופנים כלפי אזרחים ישראלים, ואמר כי בניגוד לישראל, ארצו סבורה שבית-הדין הוא מקום הולם לדיון בסוגייה. לדבריו, אם הגדר הייתה נבנית לאורך הקו הירוק, ירדן לא הייתה מצטרפת לדיון בהאג.   

 

רבת-עמון הובילה בחודשים האחרונים קו תקיף נגד בניית הגדר. בירושלים עוקבים בתשומת לב רבה אחר העמדות שמציגה השכנה ממזרח, לאחר שמתיחות נתגלעה בין המדינות, בין היתר סביב העניין הזה.

 

טיעוניה של ירדן נגד הגדר עומדים במוקד יום הדיונים השני בבית-הדין. לפניה דיברו נציגיהן של בליז, קובה ואינדונזיה נגד הגדר. אחר-הצהריים, עם חידוש הדיונים, יאמרו מלזיה, מדגסקר וסנגל את דברן.

 

בא כוחה של בליז, מדינה זעירה במרכז אמריקה, קרא בדיון שלא להתעלם מהטרור שפוגע בישראל. לדבריו, לישראל זכות להגן על עצמה, אולם עליה לעשות זאת מתוך שטחה שלה. הנציג הקובני בדיון דרש מהאג להכריז כי הגדר אינה חוקית.    

 

ומה לסנגל יש להגיד על הגדר?

יום הדיונים הראשון - וההפגנות בחוץ 

התצהיר הישראלי: הרשות אינה מדינה


האג הפגנות ישראל פלסטינים
משפט ראווה לטרור

 

בינתיים, מחוץ לאולם מפגינים שוב נציגים משני הצדדים. המשטרה ההולנדית ממשיכה במדיניות ההפרדה בין הצדדים הניצים, כדי למנוע חיכוך.  

 

גולת הכותרת של יום ההפגנות השני יהיה משפט ראווה נגד הטרור בהשתתפות נציגי המשפחות השכולות.

 

במהלך המשפט, אליו הוזמנו כל נציגי התקשורת הזרה, יוצגו ראיות ועדויות של נפגעי הטרור במטרה לחזור ולהציג את המסר המרכזי הישראלי לפיו אין לבית הדין הסמכות לדון בגדר ואם מתקיים משפט, הרי שראוי להעמיד על ספסל הנאשמים ראשית את הטרור והעומדים מאחוריו.

 

אחר הצהריים יתקיים טקס הדלקת נרות המוני ברחבה שמול ארמון הצדק בו פועל בית הדין. כ-5,000 נרות נשמה שהובאו מישראל יודלקו על ידי הסטודנטים הישראלים שהוטסו לעיר. 

 

היקף ההתעניינות העולמית והסיקור החדשותי ירדו במעט, ביחס לאתמול. עם זאת, במשרד החוץ ובסוכנות היהודית ממשיכים בניסיונות לתפוס כותרות בתקשורת הזרה, המסקרת את ההפגנות ואת התדרוכים של שני הצדדים.

 

אמש, בתום התדרוכים, חשו חברי הארגונים הישראלים ומשפחות קורבנות הטרור כי מאבקם המתיש נשא פרי והם זכו לחשיפה ולסיקור בולט. רבים מהם חשו כי בואם להאג השיג את המטרה ויעזור לישראל במאבק על דעת הקהל הבינלאומית.

 

גם בשטחים נמשכות ההפגנות: ארבעה שוטרים נפצעו אחר הצהריים באורח קל מיידוי אבנים לעברם במהלך הפגנה של פלסטינים ואנשי שמאל נגד גדר ההפרדה בישוב הר-אדר שבמבואות ירושלים.

 

אחד השוטרים פונה לבית החולים הדסה הר הצופים לקבלת טיפול רפואי. חמישה פלסטינים ואיש שמאל נעצרו במהלך ההפגנה.

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
בית-הדין בהאג
צילום: אורי פורת
צילום: איי פי
במוקד ההפגנות: משפט ראווה לטרור
צילום: איי פי
צילום: איי פי
אחמד טיבי מפגין בהאג
צילום: איי פי
מומלצים