שתף קטע נבחר

תוכנית השלום של ג'ורג' יצאה לדרך

בטקס שנערך בפתח תקווה, הוכרז רשמית על תוכנית עמותת "פה אחד" לעריכת משאל לשני העמים. ג'ורג' מסיינפלד (השחקן ג'ייסון אלכסנדר) אמר: "יועצת הנישואים שלי הסבירה לי במשבר שהיה לי עם אשתי שצריך לבנות את הקשר על בסיס עתיד משותף. גם לכם יש נישואים בעייתיים עם הפלסטינים, אבל אני מאמין שיש סיכוי רב לשלום". ח"כ ארדן: חשוב להצביע בעד השלום

יוזמת השלום של עמותת "פה אחד" יצאה לדרך: בהשתתפות השחקן ג'ייסון אלכסנדר (ג'ורג' קוסטנזה מ"סיינפלד"), הוכרזה רשמית פתיחת המשאל לשני העמים, הכולל עשר שאלות עקרוניות לגבי הסדר עתידי בין ישראל לפלסטינים. הטקס נערך בבית IBM בפתח תקווה.

 

המשאל, הפונה לישראלים ולפלסטינים, ייערך במקביל בישראל וברשות הפלסטינית, באמצעות האינטרנט, הטלפון, מודעות בעיתונים, דוכנים וכן בהחתמה מבית לבית. לצורך קיום הפרויקט באינטרנט התגייסה חברת IBM העולמית, שבנתה מערכת מאובטחת במיוחד כדי למנוע זיופים בשלוש שפות (אנגלית, ערבית ועברית).

 

תוצאות המשאל יוצגו בפני קובעי המדיניות בשני הצדדים. בראש הפרויקט עומדים מוחמד דראושה ודניאל לוביצקי, הפעילים למען קידום שיתוף פעולה בין יהודים וערבים.

 

חברי כנסת מהשמאל וגם מהימין תומכים ברעיון ומעודדים את הפרויקט. כך למשל, ח"כ מתן וילנאי (העבודה) אמר שמעגל הדמים יכול להיפסק על ידי השפעה של כל אחד מאיתנו.

 

ארדן: חשוב להצביע למען השלום

 

סגן שר התעשייה והמסחר, ח"כ מיכאל רצון (ליכוד) אמר שהמשאל נדרש כדי לברר אם הצד השני מעוניין בשלום, וקרא לאנשי הימין להשתתף ללא חשש, מתוך תקווה ש"לא נוכל להגיד לעצמנו שלא ניסינו להגיע לשלום".

 

ח"כ גלעד ארדן (ליכוד) אמר ש"חשוב להצביע למען השלום, והליכוד, שידע לעשות ויתורים בהסכם השלום עם מצרים, יכול לעשות ויתורים למען שלום אמיתי".

 

ח"כ אתי ליבני (שינוי) הדגישה את החשיבות בייצוג נשים, "כי הנשים חשובות ביותר לקידום תהליכים מעין אלה", וזכתה למחיאות כפיים. בכינוס השתתפו גם אנשי תקשורת, נציגי סטודנטים, תלמידי תיכון ונציגים מהציבור הערבי בישראל.

 

"אני הפחות חשוב כאן"

 

כייאה לאורח הכבוד עלה ג'ייסון אלכסנדר לנאום אחרון, ומיהר להדגיש: "אני האדם הפחות חשוב כאן. אני לא פוליטיקאי, לא יועץ, לא כתב, לא סטודנט או תלמיד. אני רק מספר סיפורים ומצחיק אנשים, וזו עבודה נחמדה. האנשים כאן באולם חשובים ממני, כי הם יכולים להשפיע על כינון השלום".

 

אלכסנדר הישווה בין חייו האישיים לבין הסכסוך הערבי-ישראלי. "לפני שבע שנים רבתי עם אשתי, לה אני נשוי 25 שנים, ועתידנו המשותף עמד בסימן שאלה. פנינו ליועצת נישואים, שאמרה לנו להתעלות על עצמנו והבהירה שאין צורך לדוש בשאלה איך הגענו למצב שבו אנו נמצאים, אלא לבנות את הקשר על בסיס עתיד משותף".

 

אלכסנדר סיפר, שאכן הוא ואשתו עברו תהליך קשה וממושך, שבסופו עברו את המשבר והפכו את חייהם למאושרים.

 

הוא המשיך: "יש לכם כאן נישואים בעייתיים. אני מאמין שלישראל ולפלסטינים סיכוי רב לכונן שלום, ואני מאמין שפיוס בין ישראל לפלסטינים יוכל לשמש דוגמה לשלום ולאחווה בכל מקום בעולם".

 

לדבריו, "רק השלום הוא הפיתרון. אין דרך אחרת. אי אפשר להשמיד אחד את השני עד בלי די". הוא הוסיף: "אני מקווה שבשנה הבאה אוכל לבוא עם בני לירושלים ולרמאללה ללא פחד", סיכם. הוא יבקר בימים הקרובים ברמאללה לצורך קידום המשאל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ג'ורג'. עם אשתי זה עבד
צילום: איי פי
צילום: שאול גולן
וילנאי. מעגל הדמים יכול להיפסק
צילום: שאול גולן
ארדן. אפשר לעשות ויתורים למען שלום אמיתי
מומלצים