שתף קטע נבחר

שר החוץ הדני: סוריה נעה לעבר מחנה השלום

פר סטיג מילר נפגש עם השר סילבן שלום בירושלים לאחר ששב מביקור רשמי בסוריה. השר הדני הביע דאגה בקשר לתוכנית ההתנתקות: "פינוי התנחלות הוא תמיד צעד בכיוון הנכון אך אני מודאג שייווצר שם ואקום שיהיה כר פורה לפעולת טרוריסטים"

שר החוץ סילבן שלום נפגש בצהרים (ה') עם שר החוץ הדני פר סטיג מילר ודן עימו על ההתפתחויות באזור.

 

מילר הגיע לירושלים בתום ביקור רשמי שערך בסוריה, במהלכו פגש את הנשיא בשאר אסד.

 

במהלך השיחה בירושלים פירט שלום באזני עמיתו את תוכנית ההתנתקות של ראש הממשלה אריאל שרון, והציג את עמדת הממשלה לפיה "אם יתברר שלישראל אין פרטנר, על ישראל לנקוט ביוזמה משלה". שלום, המתנגד לצעדים חד-צדדיים, נזהר שלא להביע בשיחה את עמדתו האישית בנושא.

 

במסיבת עיתונאים אחרי הפגישה מתח השר הדני ביקורת מרומזת על הכוונה לסגת מרצועת עזה באופן חד צדדי ובלא תיאום. "כל פינוי התנחלות הוא תמיד צעד בכיוון הנכון", אמר מילר, "אך אני מודאג מכך שאם ייווצר ואקום, הדבר יצור כר פורה לפעולת טרוריסטים. אינני רוצה לראות מחנה טרוריסטי לצד ישראל אחרי נסיגה", הוסיף.

 

בהקשר לביקורו בסוריה אמר מילר שהוא רואה בחיוב את כוונותיו של אסד להגיע לשלום עם ישראל, בניגוד לספקנות שנהוגה בעניין הזה בירושלים. "ניתן להביא את סוריה למחנה השלום. יש לכך סימנים ואני מקווה שהם יבשילו למשא ומתן ממשי שיוכל להוביל לשלום. לדעתי סוריה נעה לעבר מחנה השלום".

 

מילר נשאל גם לגבי פעולת ישראל ברמאללה אתמול, במהלכה הוחרמו סכומי כסף גדולים מבנקים בטענה שכספים אלה היו מיועדים לטרור. בתשובתו נקט השר זהירות דיפלומטית ואמר: "מועצת הביטחון של האו"ם קראה לעצור את הזרמת הכספים לטרור. הדו"ח האחרון שראיתי בנושא גילה שלא נעשה די כדי לעצור הזרמת כספים לטרור. לגבי הפעולה עצמה, אינני מכיר את פרטיה".

 

במסיבת העיתונאים נשאל השר שלום על המערכה המשפטית שהסתיימה השבוע בהאג, וטען כי כבר בנסיעותיו הקרובות לבריטניה ולאירלנד הוא יפעל לקראת היום שאחרי מתן פסק הדין. "פסק הדין עלול להיות בכיוון הלא הנכון, ולגרום לכך שיימנע משא ומתן בעתיד. הפלסטינים עלולים למצוא בפסיקה מסלול חדש להשיג את דרישותיהם והדבר יהווה למעשה תמריץ לטרור".

 

גורמים במשרד החוץ אמרו ל-ynet כי "ישראל מנסה למנוע שימוש בהחלטה הצפויה של בית דין הבינלאומי כמנוף לסנקציות נגד ישראל, למנוע קבלת החלטה אנטי-ישראלית במועצת הביטחון של האו"ם וגם למנוע ניסיון של הפלסטינים להיאחז בהחלטות משפטיות כדי לקבוע עובדות מדיניות".

 

עוד אמרו הגורמים כי "לדנמרק יש עניין עמוק במתרחש באזור. דנמרק היא משושבינות מפת הדרכים ולמרות היותה מדינה קטנה, אין ספק שיש לה זיקה בינלאומית מפותחת".

 

השר שלום נשאל גם על מסקנות דו"ח זכויות האדם, שהציג את ישראל באור שלילי ואמר: "אין לנתק את מצב זכויות האדם מהטרור הפלסטיני והדו"ח עצמו קובע זאת. גם האמריקנים לוקחים בחשבון שמצב זכויות האדם הוא נגזרת של מצב הטרור, לכן יש לשים לו סוף".

 

יצוין כי בשעות הבוקר ביקש שר החוץ הדני לסייר לאורך גדר ההפרדה באזור אבו דיס. הוא נסע במכוניתו אולם כשביקש לרדת ולבחון מקרוב את הגדר, אסרו עליו זאת מאבטחי השב"כ, וטענו שמדובר ב"סיבות ביטחוניות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
השר שלום ועמיתו הדני מילר
צילום: ישראל הדרי
מומלצים