שתף קטע נבחר

מדריך: איך לאכול במסעדה מבלי לגרום לדיאטה לקרוס

תכננתם ארוחת ערב רומנטית או סתם יציאה גסטרונומית עם החבר'ה? הדיאטה לא צריכה לקרוס: כמה עצות יסייעו לכם לעבור את הערב בשלום, בלי לשבור את המישקל

מי אמר שאי אפשר לאכול ארוחה בריאה במסעדה? אפשר להמשיך בדיאטה גם מחוץ למטבח דל הקלוריות שבניתם בעמל רב. הנה המדריך השלם:

 

טיפים לפני היציאה

 

  1. אל תרעיבו עצמכם במשך כל היום רק בגלל שבערב קבעתם לארוחה דשנה. איכלו ארוחת בוקר וצהריים קלות, ופרי או שניים במהלך היום. אם תגיעו לארוחת הערב על בטן ריקה, תאכלו את המנות במהירות כזו שתמנע מכם את ההנאה.
  2. אם אתם מנסים לרדת במישקל, הפחיתו את צריכת הקלוריות בכך שתבחרו שתי מנות פתיחה במקום מנת פתיחה ומנה עיקרית.
  3. שימו לב כיצד האוכל מבושל. טיגון יקפיץ לשמיים את כמות הקלוריות בארוחה שלכם. אם האוכל חייב בהכנה בשמן, העדיפו כזה שטוגן בשמן זית התורם להעלאת הכולסטרול הטוב.
  4. לעיתים קרובות רטבים הם אלו האחראיים על כמות הקלוריות הרבה במנה שהזמנתם. נסו להחליף למשל את רוטב אלף האיים, ברוטב לימון, או בקשו, אם הדבר אפשרי, רוטב יוגורט או רוטב שמורכב ממיונז דל קלוריות.
  5. המסעדות הישראליות, ובמיוחד המזרחיות, מעמיסות על השולחן כלטוב של סלטים. זכרו – אם זה על השולחן, לא אומר שאתם חייבים לאכול אותו.

 

ג'אנק פוד

 

במסעדות ההמבורגרים, יצרפו במקרים רבים לארוחה אוטומטית את הצ'יפס. אם תגדילו, תקבלו דווקא את מנת הצ'יפס עתירת הקלוריות. כדאי לבחור בתוספת סלט או תפוח אדמה אפוי, כך תוכלו לקצץ את השומן והקלוריות בארוחה בעשרות אחוזים.

 

כולנו מורגלים בשקיקי הרטבים אותם מפזרים המוכרים על המגש. העדיפו לבקש קטשופ והימנעו משקיקי המיונז. אלו מכילים כמויות קלוריות אדירות, שאינן בהכרח נחוצות כדי להנות מההמבורגר.

 

אם אתם הולכים על פיצה, אל תחסלו מגש שלם לבד. התחלקו עם חבר, והזמינו גם קערת סלט דלת קלוריות ועמוסת בריאות, אותה תוכלו לסיים עד שהפיצה תגיע. לתשומת לבכם, הפיצה כבר אינה נחשבת לג'אנק פוד, בשל היתרונות הבריאותיים שברוטב העגבניות ובגבינה הצהובה.

 

מסעדות

 

במסעדה ההודית: זכרו כי אורז מבושל רגיל בריא הרבה יותר מאשר אורז "פילאו" המטוגן בשמן. גם לחם "צ'פאטיס" או "רוטי" בריא יותר מלחם "נאן" ספוג השמן. עוף טיקה וטנדורי הם בחירות נפלאות ולא משמינות, אם הם ללא רוטב ה"מסאלה" המשמין. פירוש המילה "טיקה" היא "מבושל-יבש" בעוד שמנת הטנדורי טבולה בתבלינים ויוגורט.

 

במסעדה הסינית: מנות האורז כאן הן רבות, כך שעדיף לחלוק אותן במשותף. שוב, ככל שהאורז פשוט יותר, כך הוא בריא יותר. נסו לאכול בעזרת המקלות הסיניים, אשר יאריכו את משך הארוחה. כדאי לזכור שמנגנון השובע פועל לאחר 20 דקות מתחילת הארוחה.

 

במסעדה האיטלקית: רוב רטבי הפסטה מבוססים על עגבניות, בעלות ערכים תזונתיים נפלאים. העדיפו אותם על רטבי שמנת. השתדלו להימנע מהלזניה גדושת הקלוריות בזכות הגבינה והבצק המשמינים. חלק מהלחמים האיטלקיים ספוגים בשמן ולכן כדאי לבקש מהמלצר להגיש את השמן בנפרד מהלחם.

 

במסעדה צרפתית: פתיחה נפלאה היא מרק צח הקרוי "קונסום". הוא דל קלוריות, אך בעל טעם אלוהי. מקובל במסעדה צרפתית להגיש ירקות עם רטבים או חמאה. כדאי לבקש שאת הירקות יגישו לכם בנפרד מהתוספות המשמינות שמעל.

 

הצרפתים מכינים דגים ופירות ים שהם תענוג לבלוטות הטעם. מנות אלו הן בריאות, ולרוב לא משמינות. גם כאן, כדאי לבחור במיץ לימון מעל המנה, מאשר מריחה בחמאה. וכמובן – אל תשכחו את היין האדום המפורסם, הידוע כמונע מחלות לב וכלי דם.

 

בתיאבון!

 


פורסם לראשונה 09/04/2004 10:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
בדיאטה? מה לגבי 2 מנות פתיחה במקום העיקרית?
צילום: מיכאל קרמר
ד"ר רק שאלה
מומלצים