שתף קטע נבחר
צילום: סידי בנק

רימון מדיקל: בשח"ל כבר שמעו עלינו

רימון מדיקל, המפתחת מוצרים שאמורים להתריע על כשלים בריאותיים אצל החולה, אומרת כי, בין היתר, מוצרים אלה יוכלו להשלים את מוצריה של שח"ל, וכי היא משחקת בשוק שנשלט ע"י הגדולות בשוק, כגון ג'ונסון אנד ג'ונסון ובוסטון סיינטיפיק

בכל רגע נתון, 6 מיליון איש בארה"ב, וקרוב ל-20 מיליון בעולם כולו חולים באי-ספיקת לב.

 

המחלה היא חוסר יכולתו של הלב לספק את כמות הדם הדרושה בקצב הנכון. מצב של אי-ספיקה יכול ליצור מצב בלתי הפיך שהלב עובד יותר מהר, כדי לספק את כמות הדם הדרושה, אבל באופן אירוני, הגברת הדופק דווקא גורמת לו לכשל מהיר יותר.

 

בגלל החשש מהידרדרות מהירה של הלב, נוצר מצב שחולים מתאשפזים בבתי החולים בתדירות גבוהה על כל מיחוש מוזר שהם מרגישים, והדבר יוצר עליות גבוהות לקופות ולבתי החולים.

 

חברת הסטארט-אפ רימון מדיקל, שתתחרה בתחרות הסטארט-אפים שתערך בכנס ה-IVA השבוע, מפתחת טכנולוגיה המאפשרת לחולה ולצוות הרפואי לדעת באופן אלחוטי האם אותו המיחוש של החולה הוא באמת כשל של הלב, או סתם הרגשה לא טובה של החולה.

 

מדובר כאן על בדיקה יומית שיבצע החולה בביתו, וע"פ תוצאות הבדיקה, החולה יודע האם הוא צריך להתקשר לרופא, או להירגע ולהמשיך בשגרת יומו.

 

רימון משתמשת לשם כך בטכנולוגיה שפיתחה המאפשרת תקשורת והעברת אנרגיה לשתל ממוזער שנמצא בעומק הגוף ללא כל מגבלת מרחק משפת הגוף. השתל ישדר את מצב המילוי של הלב למכשיר, שיפענח את הנתונים, וידע להתריע מפני ההידרדרות של הלב.

 

המוצר נמצא כיום בשלב ניסויים בחיות שיובילו את החברה לניסויים בבני אדם בסוף 2004, והשקתו באירופה צפויה להיות בסוף 2006 וארה"ב ב-2007.

 

את הטכנולוגיה האלחוטית שלה רימון מדיקל מנצלת כיום לפיתוח מספר מוצרים נוספים, שגם הם אמורים להתריע לרופא על כשל בריאותי של החולה.

 

לדוגמא, מוצר שנועד למעקב אחרי חולים במחלה שנקראת מפרצת של אבי העורקים (היחלשות של דופן אבי העורקים, עד התפוצצותו במקרה הגרוע). הטיפול בחולים אלו הוא השתלה של סטנט גדול, המצופה בחומר אטום, המאפשר לדם לזרום דרכו ולא לצאת החוצה.

 

כיום, הבדיקה שהסטנט הזה עובד, והדם לא זורם מחוץ לו אל תוך הדופן החלשה של העורק, נעשית ע"י בדיקת CT יקרה מאד (700-1,300 דולר), עם חומר רדיואקטיבי מסוכן. בגלל אותו החומר, קיימת מגבלה של מספר הבדיקות שחולה אמור לעבור בשנה.

 

רימון מדיקל מציעה להחדיר שתל בין הדופן של העורק לסטנט, שיתריע על כל שינוי לחץ לא רצוי, וגם יחסוך את בדיקות ה-CT. היות והטכנולוגיה של רימון מדיקל היא בעצם אולטרסאונד, היא גם לא תזיק לחולה, במיוחד לא כפי שהחומר הרדיואקטיבי יזיק לו.

 

לדברי חזי הימלפרב, מנכ"ל רימון מדיקל, המוצר הזה עדיין בפיתוח, והוא צפוי להימכר בעוד כשנתיים-שלוש, קרוב לוודאי ע"י שותף אסטרטגי, שהוא אחד מיצרני אותם סטנטים.

 

המוצרים של רימון יכולים להיות משלימים לאלו של שח"ל. יש עניין במיזוג כזה?

 

הימלפרב: "המוצר בהחלט יכול להיות מוצר משלים לעוד מוצרים שנמכרים לחולי לב כמו של שח"ל. הם שמעו עלינו ובהחלט ניתן לחשוב על מוצר משלים, השאלה היא מה המודל העסקי שלנו. רימון לא חברה שמתכוננת לבצע את המכירות וההפצה לבדה. אנחנו פועלים בשוק שנשלט ע"י החברות הגדולות ביותר בתחום כגון ג'ונסון אנד ג'ונסון, בוסטון סיינטיפיק ואחרים".

 

רימון מדיקל הוקמה בסוף 1997 ע"י ד"ר יריב פורת ויוסף צליח. ד"ר אייל דורון הצטרף לחברה מאוחר יותר. החברה פעלה כשנה וחצי בחממת ניות בנצרת עילית. בתחילת 1999 השקיעו בחברה 3 מיליון דולר הקרנות קונקורד וביומדיקל אינווסטמנטס. ב-2001 גייסה החברה 10 מיליון דולר מקרן פולריס מבוסטון. היום החברה נמצאת במהלך גיוס של כ-15 מיליון דולר.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
רימון מדיקל. לוותר על בדיקות סי.טי יקרות
צילום: סי די בנק
מומלצים