שתף קטע נבחר

משרד הבריאות: להפחית השימוש בתחליפי חלב צמחיים לתינוקות

בקרוב יוציא שירות המזון הארצי נייר עמדה, המנמק את האזהרה מפני תחליפי החלב. בין הנימוקים: תחליפי החלב גורמים לשיבוש בהפרשות, הקדמת גיל הווסת וירידה בספירת הזרע

משרד הבריאות ממליץ שלא להשתמש בתחליף חלב צמחי אם אין בכך צורך רפואי. בקרוב יוציא שירות המזון הארצי במשרד הבריאות נייר עמדה המפרט את הנימוקים לכך, ביניהם: פגיעה במערכות הרבייה.

 

על-פי הערכת משרד הבריאות כ-15% מהתינוקות בישראל ניזונים כיום מתרכובות תחליפי חלב צמחי, בעיקר על בסיס סויה. לעומת זאת רק כ-2% מהתינוקות רגישים לחלב פרה באופן שמחייב תחליף חלב על בסיס סויה. ערוץ 1 פירסם אמש כי משרד הבריאות מתכוון לצאת נגד התופעה.

 

"ההמלצה שלנו היא כמובן להניק. אם לא מניקים, יש להשתמש בתרכובות מזון תינוקות על בסיס חלב פרה, עם התאמות לתינוק, כגון הורדת ריכוז החלבון באופן שיהיה תואם יותר לחלב אם. רק תינוקות שרגישים לחלב פרה צריכים לקבל תזונה על בסיס צמחי", אומר פרופ' יונה אמיתי, מנהל המחלקה לאם לילד ולמתבגר במשרד הבריאות.

 

לדבריו, חלבון סויה מהווה מקור עשיר של אסטרוגנים (הורמון נשי) ממקור צמחי. פרופ' אמיתי: "מחקרים שהתפרסמו לאחרונה בעולם הראו שהורמונים אלו עלולים לגרום לשיבוש מערכות של הפרשה פנימית כולל אלו המשפיעות על התפתחות מערכת הרבייה והקדמת גיל הופעת הווסת בילדות. בקרב זכרים מדובר בירידה בספירת זרע. אותם שיבושים במערכות הרבייה בעולם המערבי מוסברים על-ידי השפעת אסטרוגנים ממקור צמחי וכן על-ידי חשיפה לחומרי הדברה".

 

בעקבות המחקרים מגבשים בימים אלה בשירות המזון והתזונה במשרד הבריאות נייר עמדה לידיעת הרופאים וההורים, הקורא לצמצם את השימוש בתרכובות מזון על בסיס חלבון סויה. "לא צריך להיגרר לאופנות של צמחונות וטבעונות שאינן מצדיקות שינוי בתזונת התינוק. לא כל מקרה של הקאות או פריחה מצדיק איבחון רגישות לחלב פרה", אומר פרופ' אמיתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לא למהר להאכיל בתחליפי חלב
צילום: סי די בנק
מומלצים