שתף קטע נבחר

חגיגת בקבוקים

בהנחה שלא קיבלתם יין במתנה ואתם תרים אחר הבקבוקים המוצלחים על מדפי חנויות היין וברשתות השיווק, לפניכם כמה הצעות חגיגיות במיוחד של היצע היקבים לקראת החג

על פי כמות היינות החדשים אשר משיקים היקבים השונים ממש בימים האחרונים לפני חג הפסח, נראה שהנחת היסוד היא כי כל אחת ואחד בסביבה לוגם הלכה למעשה 4 כוסות, אינו מותיר טיפה, ואפילו דואג להותיר מעט בבקבוק ליום המחר, על מנת להוסיף (מומלץ) לתערובת המטוגנת על מחבת של קמח מצה, קצף חלבונים, סוכר מלמעלה של ארוחת הבוקר - "בובהל'ה", בלשונה של לפחות אחת מן העדות המקומיות. הנה סקירה זריזה של כמה מן היינות שזה עתה הושקו.

 

לבן על גבי לבן

 

"בנימינה, סוביניון בלאן, 2003" - זהו זן נהדר ביינות יבשים ומתוקים כאחד, אשר בדרך כלל מוצא עצמו ביינות צעירים, רעננים, פירותיים ומשיבי נפש. כל זה מתאים לבקבוק מבנימינה, העשוי ענבים שגדלו ברמת דלתון. מצונן, היין הזה משיב נפש, והארומות הטובות שלו מנעימות את הרגע. 40 שקלים הבקבוק.

 

"בנימינה, גוורצטרמינר חצי יבש, 2003" - תירוש הענבים שנבצרו באיזור כפר תבור עבר תסיסה איטית בסביבה קרה, ולקראת סופה צנחו הטמפרטורות במיכל לנקודת ה-0 על מנת לעצור את פעולת השמרים ולשמר בכך חלק מן המתיקות הטבעית. התוצאה, ארומטית, עשירה, אף גדוש בניחוחות של ממתקים אקזוטיים. בטעימה, היין מאוזן, חלק ונעים. 40 שקלים הבקבוק.

 

"בנימינה, גוורצטרמינר קינוח, בציר מאוחר" - הענבים מכרם בגליל העליון נבצרו לאחר עונת הבציר, כאשר תוספת הזמן על האשכול מצמקת אותם ומעלה את ריכוז הסוכר. במהלך התסיסה קיבל התירוש חיזוק בצורת תוספת ברנדי. התוצאה מהנה, פירותית וניחוחית ביותר, סמיכה ועשירה. 49 שקלים הבקבוק.

 

שם הרי גליל

 

"הרי גליל, יראון 2001" - בציר שני של בלנד היקב (כן ירבו), 78% קברנה סוביניון והשאר מרלו, אשר התיישן 16 חודשים בעץ אלון צרפתי, מקצת החביות החדשות. התוצאה טובה מאוד, מרשימה בכוס בגוון העמוק, המפתה, בניחוחות פרי שיחי יער ודובדבן בשל, עם צעיף וניל מעושן משהו, במידה, ומגע מאוזן, חלק, מלטף. יין אציל שישתבח עוד עם הזמן. 85 שקלים הבקבוק.

 

"הרי גליל, פינו נואר 2002" - הענב הקלאסי של בורגונייה, המפונק, שגורם כאבי ראש לייננים ברחבי העולם המבקשים להתמודד עם האפשרויות הגלומות בו, מצליח שוב ושוב לתת בקבוקים מוצלחים במקומותינו, מרחיב ומוסיף כיוונים בתחום חוויות היין הישראליות. במקרה הנוכחי, אחרי חצי שנה בחביות עץ אלון צרפתי, התקבל יין נעים, ניחוחי במידה, פרחוני, עם פרי שיחי יער טרי ורענן, ומגע רך ומתכרבל על הלשון. 60 שקלים הבקבוק.

 

הרצוג פון קליפורניה

 

יקבי כרמל מביאים באופן קבוע לארץ מיינות היקב האמריקני-קליפורני-יהודי הרצוג, הנחשב על מפת היין הבינלאומית לאחד מהיצרנים הכשרים המשובחים ביותר. על המסלול הזה שונעו כעת ארבעה בקבוקים חדשים, מסדרת הרזרב היוקרתית-יקרה, המוקפדת והמצויינת של ההרצוגים. אין ספק, יין לשולחנו של הגביר. עד כמה החוויה הכשרה הזאת עומדת בכל מבחן של איכות מן המעלות הגבוהות, אפשר לחוש בטעימת ה "קברנה סוביניון, ספיישל רזרב, אלכסנדר ואלי 1999", אשר התיישן 20 חודשים בעץ אלון אמריקני חדש ועז ניחוחות וטעמים, ומוגש לא מסונן. הכל אצלו גדול מהחיים, הגוון הארגמן נושך, הארומות המסחררות והמתובלות בתנופה, גודש הפרי הטוב והלטיפה הקטיפתית האלגנטית - שהיא כמו הקול השני, המנחם והמאזן, בשירת המקהלה הזאת. 195 שקלים לבקבוק.

 

היינות הנוספים במשלוח האריסטוקרטי הם ה"שרדונה ספיישל רזרב 2000", שתססו בחביות עץ והתיישנו בחביות 11 חודשים, ובאו לעולם משלבים ארומטיות ועדינות. 195 שקלים. וה"קברנה סוביניון, ספיישל רזרב, נפה ואלי 2000", גם הוא לא מסונן. 195 שקלים. ולבסוף, מהדורה מוגבלת של "קברנה סוביניון ספיישל רזרב, 2000", מכרם ווארנק אשר בעמק אלכסנדר, אשר נכונו לו עוד כמה וכמה שנות נימנום משביחות בבקבוק, אשר מחירו כעת 315 שקלים.

 

לעוד המלצות על יינות לפסח, גם זולים וגם יקרים - לחצו כאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקולקציה החדשה של "יקב בנימינה". גם לקינוח
מומלצים