שתף קטע נבחר

כך תימנעו מהשמנה בפסח

חג הפסח הוא לא רק חג המצות, אלא גם חג הקלוריות. "מתקפת הקלוריות" של מאכלי החג נפתחת בליל הסדר ונמשכת בכל ימי החג

"המצות, ההופכות לתחליף העיקרי למזון הבסיסי ביותר, הלחם, הן הבעיה העיקרית בחג", אומרת אירית פורז, הדיאטנית הראשית של שירותי בריאות כללית.

 

לדבריה, במצה אחת רגילה יש כ-140 קלוריות, כלומר ערך קלורי של 2 פרוסות לחם. בעוגייה אחת של פסח (קוקוס או בוטנים) יש כ-100 קלוריות, בקניידלך יש כ-100 קלוריות לכדור, ובמנת דג - 250-400 קלוריות (לפי הדג).

 

לרגל החג היא ממליצה על מספר כללים לתזונה נכונה ולשמירה על המשקל, ביניהם: לא לשבור את הדיאטה ולהתיר כל רסן, אלא לאכול ממאכלי החג באופן מבוקר; למעט ככל האפשר באכילת מצות ולא להתייחס אליהן כאל תוספת הכרחית לכל ארוחה; להקפיד על שתייה מרובה – לפחות 7-8 כוסות מים או נוזלים דיאטטיים ביום; להימנע מחטיפים; להעדיף יין לבן (95 קלוריות לכוס) על-פני יין אדום מתוק (170 קלוריות לכוס); להקפיד על צריכה רבה של ירקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
מצות. הבעיה העיקרית
צילום: לע"מ
ד"ר רק שאלה
מומלצים