שתף קטע נבחר

אבו עלא לקוורטט: לדון בהתעלמות מהזכויות שלנו

תגובות חריפות ברשות הפלסטינית להודעתו של הנשיא ג'ורג' בוש, שהכיר בעמדת ישראל שפליטים פלסטינים לא יחזרו לישראל. ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, קורא ל"קוורטט" לכנס ועידה בינלאומית. השר סאיב עריקאת: "זה כאילו שמישהו מוותר על חלקים מטקסס לטובת סין". חבר הוועד למען הפליטים, תייסיר נסראללה, ל-ynet: "דברי בוש הם בסיס לחוסר פתרון מתמיד לסכסוך"

אכזבה עמוקה ברשות הפלסטינית מנאום הנשיא בוש. הפלסטינים דוחים בתוקף את הודעתו ההיסטורית של הנשיא בוש: ראש הממשלה הפלסטיני, אחמד קריע (אבו-עלא), אמר: "בוש הוא הנשיא הראשון שהכיר בלגיטימיות של ההתנחלויות".

 

אבו עלא הוסיף: "אנחנו קוראים ל'רביעיה הבינלאומית' לכנס ועידה בינלאומית כדי לדון בהתעלמות מהזכויות הפלסטיניות".

 

בעקבות הודעת הנשיא, קיימו הערב יו"ר הרשות, יאסר ערפאת, ורה"מ אבו עלא התייעצויות בנושא, ומחר תתכנס ההנהגה הפלסטינית כדי לדון ב"השלכות החמורות של פגישת בוש-שרון. הפלסטינים כבר הודיעו כי יפנו למדינות ערב, ובראשן מצרים, סעודיה וירדן ולאיחוד האירופי וגורמים נוספים כדי להעמידן על "סכנת ההתפתחויות הכרוכות בפגישת בוש-שרון".

 

"זה כמו שמוותרים על טקסס לטובת סין"

 

אבו עלא הוסיף: "בוש אמר שלא תהיה חזרה לקווי 1967. אנחנו, כפלסטינים, דוחים את זה, איננו יכולים לקבל זאת, אנחנו דוחים את זה ומתנגדים לזה".

 

אבו עלא הבהיר שהסוגיות שעליהן דיבר בוש יכולות להיקבע אך ורק במשא ומתן בין הצדדים, "ואינן יכולות להיקבע באמצעות הבטחות של מנהיג של מדינה זו או אחרת. זה יכול להיקבע רק באמצעות ההנהגה הפלסטינית.

 

השר סאיב עריקאת היה אף חריף מאבו-עלא, ואמר שהודעתו של בוש היתה "כאילו שמישהו מוותר על חלקים מטקסס לטובת סין". עריקאת ציין שבמשך השנים, הממשל האמריקני הבטיח לפלסטינים שסוגיות כמו גבולות והתנחלויות יסוכמו במשא ומתן בין הצדדים.

 

"אם ישראל רוצה לעשות שלום, היא צריכה לדבר עם ההנהגה הפלסטינית", אמר עריקאת.

 

"ארה"ב הפנתה עורף לפליטים"

 

חבר הוועד למען הפליטים הפלסטינים, תייסיר נסראללה, אמר ל-ynet כי דברי בוש הם בסיס לחוסר פתרון מתמיד לסכסוך.

 

לדבריו, בדברים האלה מפנה ארה"ב גב לפליטים שהם שני שליש מהעם הפלסטיני. "משמעות הדברים היא שארה"ב אינה מחפשת פתרון צודק לעניין הפלסטיני. עניין הפליטים הוא לב ליבו של הסכסוך הישראלי פלסטיני וארה"ב, בעמדה שהוצגה הערב ע"י הנשיא בוש, לא פועלת למציאת פתרון של שלום יציב, אלא פתרון זמני אם בכלל. תרופה מרגיעה לסכסוך הכואב אך תרופה שאינה פותרת את כל כאבי הסכסוך ואינה מביאה אותו לקיצו".

 

גם חבר הוועד המרכזי של הפתח, עבאס זכי אומר כי דברי בוש הם מדיניות של איפה ואיפה וטעות אסטרטגית של ארה"ב "שמקבלת את סוגיות הפליטים והגבולות בצורה של קבלת תכתיבי שרון. זהו דבר שנעשה מאחורי גבו של העם הפלסטיני. זהו מהפך שאנו לא מקבלים". זכי אומר כי משמעות הדברים היא כי "אנו ניצבים בפני מציאות חדשה שבה ישראל טוענת שאין פרטנר ומוצאת בארה"ב שותף מלא ליריית הכדור האחרון על תהליך השלום".

 

בנוסף אומר זכי: "מי שמדבר על אי חזרה לגבולות המוכרים על פי החוק ומתעלם מההתנחלויות ומהגדר והורג בכך את ירושלים ומונע רצף טריטוריאלי אומר למעשה דברים מנוגדים להחלטות האו"ם ולכל ההסכמים ולכל מכתבי הערבויות שהדגישו אי פגיעה בסוגיות הסדר הקבע".

 

בכיר בגדודי חללי אל אקצא אומר ל- ynet כי ארגונו דוחה את הדברים כמו שהוא ידחה כל אפשרות להסכם שאינו כולל את פתרון בעיית הפליטים על בסיס זכות השיבה. "הבית הלבן הפך למחלקה בממשלה הישראלית. דברי בוש, גם אם אין הם חדשים, הם מעמיקים את המשבר שכן, הממשל האמריקני מאמץ לחלוטין את עמדות ישראל".

 

לדברי הבכיר, "כל פתרון חסר שאינו כולל הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' שבירתה ירושלים ושיבת הפליטים לבתיהם ולאדמתם, אינו מבחינתנו, פתרון. אף גורם ואף צד לא יכול לכפות עלינו הסכם כזה. המאבק יימשך והלוחמה תימשך עד אשר תושבנה זכויות הפלסטינים. סנטימטר חסר של אחת מהזכויות שהחוק הבינלאומי מבטיח לנו משמעותו המשך ההתנגדות". 


פורסם לראשונה 14/04/2004 21:27

 

בהכנת הידיעה השתתפו סוכנויות הידיעות
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
תגובות חריפות בהנהגה הפלסטינית
צילום: איי פי
צילום: איי פי
אנו דוחים זאת. ראש הממשלה הפלסטיני
צילום: איי פי
צילום: איי פי
זה כמו לתת אדמות מטקסס לסין. עריקאת
צילום: איי פי
מומלצים