שתף קטע נבחר

פאוול: הפלסטינים צריכים לברך על ההתנתקות

מזכיר המדינה האמריקני: התנחלויות עומדות להתפנות והפלסטינים, במקום למתוח ביקורת על הצעד הזה, צריכים לנצל אותו. עוד אמר שהופתע שספרד החליטה להקדים ולהוציא את חייליה מעיראק כעת, ולא ביוני כפי שהובטח. דחה טענות כאילו נדחק מהמעגל הקרוב לנשיא בוש: "ידעתי כמו כל אחד אחר על התוכניות למלחמה"

"על הפלסטינים והערבים לנצל את ההזדמנות שמציעה להם תוכנית ההתנתקות של שרון במקום למתוח ביקורת על הנשיא בוש" - כך אמר היום (ג') מזכיר המדינה האמריקני קולין פאוול בראיון לסוכנות הידיעות איי.פי.

 

"איננו משפיעים או קובעים מראש את תוצאות התהליך", הדגיש פאוול, והתייחס לטענות הפלסטינים כי התמיכה שהביע הנשיא בוש בתוכנית ההתנתקות לרבות הקמת גדר ההפרדה מגדירה למעשה את תוצאות המשא ומתן לפני שהחל.

 

הוא אמר גם שבדברי הביקורת שמתח יו"ר הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת על התוכנית, הוא חותר תחת ראש הממשלה הפלסטיני אבו עלא כפי שחתר תחת קודמו בתפקיד, אבו מאזן וגרם לו להתפטר.

 

"המציאות היא שהתנחלויות עומדות להתפנות", אמר פאוול, והפלסטינים, במקום למתוח ביקורת על הצעד הזה, צריכים לנצל אותו.

 

"הייתי בסוד התוכניות לפלוש לעיראק"

 

פאוול נדרש גם לבעירה המתמשכת בעיראק ולהודעת ספרד כי היא מתחילה בהוצאת חייליה מעיראק "בהקדם האפשרי". הוא אמר שראש הממשלה הספרדי החדש, חוסה לואיס רודריגז ספטרו, "רמז לפני חודש שישאיר את חייליו בעיראק עד יוני, ואז ישקול אם להוציא אותם", בהתאם להחלטת האו"ם על אופי כוחות שמירת השלום בעיראק, אמר פאוול. "ולפתע הכוחות החלו להתכונן ליציאה", הוסיף פאוול והביע אכזבה עמוקה על כך.

 

פאוול אמר שהוא צופה שיהיו מדינות נוספות שילכו בעקבות ספרד, "בהתאם לאילוצים הפוליטיים שלהן". הוא הוסיף ואמר שהוא מקווה שהאו"ם יאשר בקרוב החלטה בנוגע לכוחות שמירת השלום בעיראק לפני ה-30 ביוני, אז אמורה ארה"ב להעביר את הריבונות בעיראק לידי העיראקים.

 

בראיון הגיב פאוול לטענות שהועלו בימים האחרונים בארה"ב, כאילו לא היה שותף מלא בסוד ההכנות למלחמה בעיארק וכי היה מהוסס בנוגע להחלטה לצאת למלחמה. הטענות הועלו בראיונות ובספר שפירסם העיתונאי הנודע בוב וודוורד.

 

פאוול הכחיש את הטענות ואמר שהיה מיודע ומחוייב מהרגע הראשון לתוכניות המלחמה של הנשיא בוש שנועדו לרגע שבו יוחלט שהתהליך הדיפלומטי מוּצה. "הייתי מחוייב כמו כל אחד אחר לשאיפה להביא את משטרו של סדאם חוסיין לקיצו", אמר פאוול.

 

פאוול ציין שבוש וכל יועציו החליטו לפנות למועצת הביטחון של האו"ם באוגוסט 2002 ולנסות לקדם פיתרון דיפלומטי למשבר עם עיראק, ולפנות לדרך המלחמה רק אם הניסיון הזה ייכשל. הוא גם דחה את הטענות של וודוורד כאילו הנשיא בוש גמל בליבו לפלוש לעיראק כבר ב-11 בינואר אשתקד, וכי הנסיך בנדר, שגריר סעודיה בארה"ב, עודכן בנושא כבר באותו היום, עוד בטרם היה פאוול עצמו בסוד העניינים.

 

פאוול אמר שההחלטה לפתוח במלחמה לא התקבלה עד חודש מרס 2003 ושהוא היה "לגמרי מעורב בתהליך, לרבות העידכון של הנסיך הסעודי...  ידעתי כמו כל אחד אחר על התוכניות למלחמה", הוסיף.

 

פאוול הכחיש גם טענות של וודוורד כאילו שוררת מתיחות בינו ובין סגן הנשיא צ'ייני והשניים אינם מדברים, ואמר שהיחסים ביניהם מצויינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צריך לנצל את ההזדמנות. פאוול
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
חותר תחת ראשי ממשלתו. ערפאת
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
ההחלטה להוציא החיילים הספרדים עכשיו - מפתיעה
צילום: רויטרס
מומלצים