שתף קטע נבחר

הדברים שליד הבשר

סלט פתיתים צבעוני, סלט תפוחי אדמה ואפונה, ריבועי פולנטה לצלייה על הגריל, ולקינוח: אבטיח עם גבינה בולגרית ופיסטוקים. איילת בן-יוסף מציעה תוספות למנגל

אני לא יודעת אם שמתם לב אבל בשנים האחרונות החגים איבדו את המשמעות הטקסית שלהם ונותרו בעיקר ארועים של סביאה מטורפת: חנוכה הוא חג הטיגונים, פסח הוא חג של ארוחות ענק מרובות מנות. שבועות הוא חג הגבינות ויום העצמאות הוא חג ה"על האש". מלהט השמחה הספונטני על עצמאותנו נשאר רק להט הגחלים וערמות בשר עצומות.

 

בשנים האחרונות ההכנות ליום העצמאות מתחילות עם צאת הפסח. עוד לא גמרנו לבלוע את פירורי המצה האחרונים ואנחנו כבר ממלאים את הפריזר בקבבים, שיפודים ו-2 שקיות קרח, שיהיה.

 

אותי זה קצת מדכא. הקומבינה הכל-כך ישראלית הזאת. בערב נקבל פטיש פלסטיק בראש וספריי קצף בפרצוף. אחר-כך לא נוכל לישון כי העמידו לנו "במת בידור" (בידור?) מתחת לחלון ולמחרת בבוקר נתעורר לקול צעקות השכנים שמעמיסים (טוב, הם מעמיסים וצועקים כל השנה) את עצמם ונוסעים לסחנה.

 

ומה אנחנו נעשה? אנחנו מארחים בשני סבבים (גם בערב וגם בצהריים), כמו כולם נאכל עד שנתעלף, נבשל, נצלה וננפנף. ובעיקר ונתגעגע לתקופה הנאיבית בה זיקוקי דינור היו אטרקציה אמיתית ורק פעם אחת בשנה הטלוויזיה (בערוץ אחד בלבד) שידרה כל היום וכל הלילה.

 

כל שנה אני מתחילה להתבכיין יומיים לפני החג. אל תדאגו, זה עובר לי מיד שאני רואה את תרגילי הסדר ("הסיפרה חמישיים ושש!") בטקס הממלכתי בהר הרצל. אולי זה המעבר מים הזיכרון ליום העצמאות. אולי אני סתם מזדקנת.

 

השבוע נבשל את כל הדברים שליד הבשר - כל מני הפתעות שאפשר לקחת איתנו למנגל מחוץ לבית או להגיש ישר מהמקרר.

 

סלט פתיתים

שילוב ווריאציה על שני סלטים מוכרים: סלט קוסקוס וסלט פסטה.

 

נזדקק ל:

1 חבילת פתיתים בצורת אורז - "אורזו" (5.20 שקלים)

3 עגבניות בשלות (4 שקלים)

3 מלפפונים (3 שקלים)

1 בצל אדום

חופן עלי נענע

3 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:
  1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן פחות דקה.
  2. בינתיים קוצצים את כל הירקות דק-דק, כולל הנענע.
  3. כשהפתיתים מוכנים "מאווררים" אותם - לא נותנים להם לשבת סגורים ולהתבשל אלא מערבבים ומקררים. מערבבים פתיתים וירקות, מוסיפים מיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב, טועמים ומחזירים למקרר עד ההגשה או עד היציאה. סה"כ 12.20 שקלים.

 

סלט תפוחי אדמה, חומוס ואפונה

אשר לשתמש בחומוס אמיתי, אבל קל ומהיר יותר לפתוח קופסה.

 

נזדקק ל:

6 תפוחי אדמה גדולים (4 שקלים)

1 קופסאת שימורי חומוס (5 שקלים)

1 כוס אפונה ירוקה מוקפאת (כ-3 שקלים)

1 שם שום קצוצה

1 כפית קארי

2 כפות שמן

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:
  1. מבשלים את תפוחי האדמה, מקלפים וחותכים לקוביות.
  2. מפשירים את האפונה. בקערה מערבבים תפוחי אדמה, חומוס, אפונה, שום ותבלינים. מקררים היטב לפני היציאה. סה"כ: 12 שקלים.

 

פולנטה על הגריל

מכינים בבית ריבועי פולטה וצולים על הגריל לפני ההגשה

 

נזדקק ל:

1 חבילת קמח תירס להכנת פולנטה (5.40 שקלים)

מים או חלב להכנה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים פולנטה לפי הוראות היצרן. אם רוצים אפשר להוסיף גבינה או תבלינים נוספים. אני אוהבת להשאיר אותה נטרלית - שתספוג מאוחר יותר את הטעמים של הבשר.
  2. כשהפולנטה מוכנה מעבירים אותה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. ממתינים כחצי שעה, עד שהפולנטה מגובשת היטב. רצוי במקרר, אבל אפשר גם בחוץ. חותכים לקוביות ואוספים לקופסה. מניחים את קוביות הפולנטה על הגריל וחורכים משני הצדדים לפני ההגשה. סה"כ: 5.40 שקלים.

 

לקינוח: אבטיח עם גבינה בולגרית ומשהו אקסטרה

מביאים את כל המרכיבים בנפרד ומערבבים במקום.

 

נזדקק ל:

1/2 אבטיח חתוך לקוביות (כ-6 שקלים)

150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות יותר (10 שקלים)

50 גרם פיסטוק מקולף וקצוץ (4 שקלים)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים אבטיח וגבינה וזורים למעלה את הפיסטוק הקצוץ. סה"כ: 20 שקלים.

 

סך כל הארוחה: 49.60 שקלים.

 

הפינה של מוטי

את סלט האבטיח אפשר לעשות בעוד שתי וריאציות (לפחות):

  1. אבטיח מעושן: במקום הגבינה - נקניקים מעושנים: קבנוס, פסטרמה או סלמי. קוצצים דק-דק ומפזרים מעל האבטיח לתיבול.
  2. אבטיח ודג מלוח: במקום המלוח של הגבינה - מלוח של דג מלוח... משפדים על קיסם קוביות אבטיח ונתחי דג מלוח. פולנים אמיתיים יכולים להוסיף גם בצל ירוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט תפוחי אדמה, חומוס ואפונה. 12 ₪
צילום: איילת בן יוסף
סלט פתיתים. 12.20 ₪
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים