שתף קטע נבחר

מקדוניה: ביימנו רצח כדי לזכות בתמיכת ארה"ב

בהודעה מרעישה הודתה אתמול המשטרה במקדוניה, כי קצינים בכירים תכננו והוציאו לפועל לפני כשנתיים הבאתם למדינה של שבעה פקיסטנים והוצאתם להורג. זאת כדי לטעון שהיו טרוריסטים, ולהוכיח את מלחמתה של המשטרה בטרור - כדי לזכות בתמיכה אמריקנית פוליטית וכלכלית. לאחר רציחתם הודיעה המשטרה כי סוכלה מזימה לפגוע במטרות זרות. טרם נמסרה תגובה אמריקנית

משטרת מקדוניה הודתה אמש (ו') כי שבעה אזרחים פקיסטנים, שנורו למוות לפני כשנתיים על ידי כוח משטרה בטענה שהיו טרוריסטים, נרצחו למעשה בדם קר על ידי השוטרים - כדי לזכות בתמיכתה של ארה"ב.

 

דוברת המשטרה, מיראנה קונטסקה, מסרה את ההודעה במסיבת עיתונאים, בתום שנתיים של חקירה. "זה היה מעשה של מוח חולני. הם הזמינו את הרצח הברוטלי של שבעת הפקיסטנים", אמרה ותיארה תוכנית דקדקנית, שנועדה לדבריה "לקדם את מקדוניה כשחקנית במלחמה נגד הטרור הגלובאלי".

 

התוכנית נהגתה על ידי קציני משטרה בכירים בפברואר 02', והוצאה לפועל חודש לאחר מכן על ידי כוח משטרתי מיוחד. קונטסקה אמרה ששבעת הפקיסטנים היו למעשה מהגרים בלתי חוקיים, ששוחדו להיכנס למקדוניה מבולגריה בהבטחות שיועברו למערב אירופה.

 

הכוח העביר אותם למקום מסתור בבירה סקופיה, לאחר מכן הועברו לעיירה המרוחקת חמישה קילומטרים מהבירה, שם נורו למוות על ידי אנשי המשטרה המיוחדת.

 

לאחר ההוצאה להורג הודיעה המשטרה כי חיסלה קבוצת טרור, שתיכננה לתקוף שגרירויות זרות ודיפלומטים במקדוניה. בהודעתה נמסר כי שבעת הפקיסטנים נהרגו לאחר שהציבו מארב לסיור משטרתי. עוד נטען כי נמצאו רובים, רימוני יד ותחמושת, ליד רכב מסחרי בו השתמשו כביכול הפקיסטנים.

 

הפעולה, ציינה קונטסקה, היתה חלק ממאמץ של בכירי המשטרה "להפגין את מחויבותה של מקדוניה למלחמתה של ארה"ב בטרור". לדבריה, ממצאים באליסטיים אישרו שהפעולה בוימה.  

"הם איבדו את חייהם ברצח מבוים", אמרה.

 

בתגובה, הותקפה קונסוליית מקדוניה בקראצ'י שבפקיסטן בדצמבר 02'. שלוש גופות נמצאו במבנה הקונסוליה - שני גברים ואשה - כשרגליהם וידיהם כפותות וגרונותיהם משוספים. על קיר המבנה נכתב: "אוסאמה בין לאדן מזהיר מפני כופרים".

 

הפעולה תוכננה ע"י בכירי המשטרה

 

קונטסקה מסרה ששישה חשודים, בהם שלושה קצינים בכירים לשעבר במשטרה, שני קצינים בכוח משטרתי מיוחד ואיש עסקים, מעורבים ויואשמו ברצח. אם יורשעו, יוטל עליהם מאסר של בין עשר שנים למאסר עולם.

 

היא סירבה לנקוב ישירות בשמות החשודים, אולם ציינה את שמותיהם של קציני המשטרה גוראן סטויקוב, בובאן אוטקובסקי ואלכסנדר קטקובסקי כמעורבים. קונטסקה נקבה גם בשמו של שר הפנים לשעבר, לובה בוסקובסקי, המכהן כיום כחבר פרלמנט, כמעורב בפרשה.

 

הפרלמנט הסיר באופן מיידי את חסינותו של בוסקובסקי. הוא הכחיש את הטענות נגדו, ואמר לעיתונאים כי קיבל בשעתו את המידע על "חשודים בפעילות טרור" מפי קציני מודיעין אמריקנים.

 

מאז שקיבלה את עצמאותה מיוגוסלביה ב-91', פעלה מקדוניה לזכות בתמיכתה הפוליטית והכלכלית של ארה"ב, כחלק ממאמציה להתקבל למשפחת אומות המערב.

 

היא הפכה לבת ברית קרובה של ארה"ב בבלקן, הביעה את תמיכתה במלחמת ארה"ב בטרור ואף שלחה חיילים לעיראק.

 

לא התקבלה עדיין תגובה אמריקנית לידיעה. דובר נאט"ו במקדוניה, קרייג רטקליף, אמר כי "בשעתו לא היתה בידי הקהילה הבינלאומית תמונה ברורה אם אכן היתה זו פעולה נגד טרוריסטים או דבר אחר". הוא אמר שנאט"ו מרוצה מהחקירה הממשלתית ושזהו "צעד חיובי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
נשיא מקדוניה בוריס טרג'קובסקי
צילום: איי אף פי
פליטים אלבנים בורחים ממקדוניה
צילום: איי פי
מומלצים