שתף קטע נבחר

הקץ לזבל

התופעה המעיקה הקרויה דואר הזבל כבר מקיפה כשני שליש מכלל התעבורה ברשת, על פי הערכות, ומביאה משתמשים רבים להרהורי כפירה, אך אם כל אחד ינקה במחשבו תהיה לנו רשת נקייה יותר. תוכנות מומלצות

נכון שרבים מתוכנות ושירותי הדואר האלקטרוני, כמו יאהו!, הוטמייל, ואאוטלוק 2003 מציעים כלי טיפול מובנים בדואר זבל, חלקם טובים למדי, אבל בימים שדואר זבל עשוי למלא 70% מהתעבורה (ויש תחזיות כאלה לשנה הקרובה), לכל המשתמשים לא יזיק סיוע נוסף כדי לעצור את הסחף.

 

במדריך זה בדקנו כמה תוכנות עזר למלחמה בספאם, רובן מבוססות על הפרדת דואר זבל מדואר לגיטימי. בדרך כלל, דואר המופץ בכמויות גדולות שונה מהתכתבויות יומיומיות, והכלים מנסים לאתר את ההבדלים. בחנו את התוכנות בעזרת חשבון דואר של PC Magazine, ועל ידי הפצה חוזרת של הדואר מהחשבון לשמונה חשבונות אחרים, בדקנו כל תוכנה באמצעות כמה מאות הודעות זהות.

 

חלק מהתוכנות מאפשרות לאמן את המסננים, כך שלימדנו אותן מהו דואר זבל ומה לא. שימו לב שלא השתמשנו ברשימות שחורות או לבנות או טכניקות של אתגר/תשובה.

 

"רשימה לבנה" פירושה רשימת אנשים מהם אנחנו רוצים לקבל דואר. אם השולח אינו מופיע ברשימה, נשלח אליו דואר חוזר, עליו הוא אמור להשיב ולאשר כי מדובר בהודעה לגיטימית, במקרה ולא כך - נחסמת ההודעה. תוכנות המתבססות על רשימות לבנות לא זקוקות למבדקי סינון, מכיוון שברור מה ייחסם ומה לא, לכן סקרנו בכתבה נפרדת את הכלים העושים שימוש בטכנולוגיה זו בלבד. תוכנות המבוססות על רשימות שחורות חוסמות כתובות דואר של שולחי דואר זבל שמופיעים ברשימה. 

   

iHateSpam

 

יוצרי תוכנת iHateSpam טרם פתרו את בעיית החסימה השגויה של דואר הזבל בתוכנה. קרוב ל-20% מהדואר הלגיטימי נחסם על ידי התוכנה כזבל. כדי להיות הוגנים, נציין שהתוכנה הצליחה לחסום כמות מרשימה של הודעות דואר זבל.

 

מתוך יותר מ-400 הודעות זבל שנכללו בבדיקה, היא מצאה 91% מהזבל. ניתן ליצור בה בקלות רשימות שחורות ולבנות, לקבוע את הגדרות המסננים לעצירת הודעות - האם יכללו מלים או ביטויים מסוימים - ולאשר להודעות הכוללות מלים או ביטויים שונים לעבור בכל זאת, גם אם הן נראות כספאם.

 


תוכנת iHateSpam
  

התוכנה מגיעה בגירסה עבור אאוטלוק אקספרס ועבור אאוטלוק, שמטפלת גם בחשבונות IMAP או Exchange. שתי הגירסאות קלות לשימוש. עוד אפשרות ראויה לציון היא העבודה עם הוטמייל, שהיא אחת הטובות שנתקלנו בהן - משתמשים בתוכנה מתוך חלון הדפדפן של הוטמייל.

 

כל יתר התוכנות בסקירה, למעט SpamKiller - פועלות רק עם אאוטלוק או אאוטלוק אקספרס. אהבנו שתוך כדי ההתקנה מופיע אשף המסייע לקבוע את מידת האגרסיביות של הפילטרים. חמש קביעות בסיסיות אפשריות, אנו בחרנו באמצעית, ברירת המחדל. בהתחשב בכמות ההודעות הלגיטימיות שנחשדו כזבל, בוודאי תרצו לעבוד עם מסנן ברמה פחותה.

 

ציון:
שתי כוכבים שני כוכבים

 

מחיר: 20 דולר.

 

להורדה: לחצו כאן.

 

MailFrontier Matador

 

מי שעוקב אחר המאבק בדואר הזבל, בוודאי שמע על תוכנת MailFrontier Matador ועל שיטת הודעות האתגר/תשובה שלה. אפשר להורות לתוכנה לשלוח הודעות חזורות לשולחים לא מוכרים, ולבקשם לזהות את מספר החתולים בתמונה דיגיטלית (כך מחשבים לא יכולים להשיב אוטומטית). אם התשובה נכונה, הם מועברים לרשימה הלבנה.

 

הודעות האתגר/תשובה הן רק חלק קטן, ומי שמודאג מאיבוד דואר לגיטימי שאמור להתקבל - יוכל לבטל את השימוש בהן. תוכנת Matador מסננת הודעות זבל גם בניתוח תוכן ההודעה.


תוכנת Mailfrontier Matador
 

ממש כמו SpamNet, התוכנה מכווננת את המסננים בעזרת מידע הנאסף מקהילת המשתמשים. התוכנה מוסיפה שני כפתורים לתוכנת הדואר של המשתמש, כך שניתן לסמן מה מוגדר כדואר זבל. אבל לא חייבים לסמוך על חוות דעתם של זרים: אפשר להפסיק את מסנן הפעולה הקהילתית המשותפת, ולכוון בדייקנות את המסננים.

 

ישנן שש אפשרויות בקרה לשליטה על מה שנכנס לתיבה. תוכנת MailFrontier Matador חסמה 14 אחוז מההודעות הלגיטימיות, ולא תפסה את כל דואר הזבל שהיתה אמורה ללכוד. 20 אחוז מהודעות דואר הזבל חמקו ממנה. עם זאת, זה לא אומר שאין מה לשקול את השימוש בה. אהבנו את הממשק החזק והקל לשימוש, וסביר שתוצאותיה ישתפרו עם אימון מספיק.

 

ציון:
שתי כוכבים שני כוכבים

 

מחיר: 30 דולר.

 

להורדה: לחצו כאן.

 

MailWasher Pro

 

תוכנת MailWasher Pro אינה משתלבת בתוכנת הדואר. היא נשענת על חלון נפרד שהוא, למעשה, תיבת דואר נכנס שנייה. אי אפשר לבדוק את ההודעות שבהסגר ללא מעבר לחלון השני. המוצר הציג ביצועים עלובים במבדקים: התוכנה הצליחה ללכוד פחות דואר זבל מכל האחרות, ואחוז הדואר הלגיטימי שנתפס כזבל אצלה היה 16%, הרבה יותר ממה שאנו מוכנים.


תוכנת Mailwasher

 

היתרון היחיד שלה הוא שהיא פועלת כמעט עם כל חשבון POP3, IMAP, AOL או הוטמייל, אך היא לא מטפלת בחשבונות דואר ב-Exchange. היינו שמחים לו התוכנה היתה קלה להתקנה: יש להכניס באופן ידני את פרטי שרת הדואר וחשבון המשתמש בזמן ההתקנה, במקום לקחת אותם מתוכנת הדואר הקיימת.

 

אך ל- MailWasher יש כמה יתרונות. אפשר ליצור מסנני דואר אישים, להכניס שמות מתחם לרשימות השחורות או הלבנות. ואם רוצים לנסות למנוע חלק מההודעות, ניתן לגרום להודעות זבל לחזור לשולח כאילו החשבון אינו קיים.

 

ציון:
שתי כוכבים שני כוכבים

 

מחיר: 30 דולר.

 

להורדה: לחצו כאן.

 

נורטון אנטי ספאם 2004

 

נורטון אנטי ספאם 2004, הזמין גם כחלק מחבילת Norton Internet Security 2004, הוא הניסיון הראשון של סימנטק למוצר עצמאי למלחמה בספאם, והתוכנה תפסה אחוז נכבד מדואר הזבל שהתוכנות האחרות כשלו בחסימתו.

 

התוכנה מציעה מגוון כלים להתאמה אישית של המסננים, והיא קלה מאוד להתקנה והפעלה. הדבר הרע ביותר שאפשר לומר עליה הוא שהיא עובדת רק עם חשבונות POP3. מזל רע לבעלי חשבונות הוטמייל, IMAP או Exchange.


תוכנת Norton AntiSpam 2004
 

אפשר לבנות בקלות רשימות שחורות ולבנות, ליצור לבד את המסננים, ולהורות לה לעצור הודעות הנושאות מילה או ביטוי מסוים. בעזרת שני כפתורים המתווספים לתוכנת הדואר, ניתן לאלף את המנוע המתוחכם לזהות מה שעונה להגדרה "דואר זבל".

 

מרגע הפעלת התוכנה, היא חסמה 93% מהודעות דואר הזבל, וטעתה בזיהוין של 3% בלבד מההודעות הלגיטימיות. אפשר לכוונן את האגרסיביות הכללית אבל הבחירה קיימת בין שלושה מצבים בלבד: נמוך, ביניים וגבוהה. בזמן המבדקים השתמשנו באפשרות הביניים, ברירת המחדל.

 

ציון:
ארבע כוכבים

 

מחיר: 40 דולר.

 

להורדה: לחצו כאן.

 

SAproxy

 

SAproxy מבוססת על תוכנת הסינון בקוד פתוח SpamAssassin, מכלי הטיפול הטובים ביותר בדואר זבל. בזמן המבדקים, וללא שום שינוי בהגדרות ברירת המחדל, התוכנה חסמה 89% מדואר הזבל, עם זיהוי שגוי של הודעות לגיטימיות שעמד על 2% בלבד.

 

הבעייה היא שלמרות ש-SAproxy פועלת עם כל תוכנת דואר מבוססת POP3, היא מגיעה לפוטנציאל המלא שלה רק כשמפעילים אותה יחד עם תוכנת הדואר Bloomba של חברת Stata Labs. משתמשי Bloomba, יהנו מהתקנה קלה ומהירה: התוכנה תעביר את ההודעות החשודות לתיקיה ייעודית, והיא מופעלת במהירות ובקלות מכפתור בסרגל, שמאפשר לאמנה באשר למה שנחשב כדואר זבל.


תוכנת SAproxy Pro
 

למשתמשי אאוטלוק, אאוטלוק אקספרס ותוכנות אחרות, ההתקנה יותר מסובכת, ולא ניתן לאמן את המסנן במנוע התוכנה. יש לעדכן ידנית את תוכנת הדואר כדי שהדואר יעבור דרך SAproxy. אם לא מגדירים חוק חדש לטיפול בדואר נכנס, שיכוון את החשודים להסגר, הדואר החשוד רק יסומן, ולא יועבר לתיקיה ייעודית.

 

מלבד זאת, SAproxy עובדת טוב עם תוכנות דואר מצד שלישי. ניתן ליצור רשימות שחורות ולבנות, לסנן על בסיס מילים או ביטויים, ולהורות לה להסיר אוטומטית תכנים מסוכנים פוטנציאליים, כמו קבצים מצורפים מהודעות החשודות כדואר זבל.

 

ציון:
שלושה כוכבים

מחיר: 30 דולר.

 

להורדה: לחצו כאן.

 

SpamCatcher

 

SpamCatcher לכדה 91% מהזבל שעבר דרכה, וכמות הזיהויים המוטעים שלה לא עברה את ה-3.2%. התוכנה מגיעה בשתי גירסאות: לאאוטלוק, ולתוכנות POP3 אחרות. התוכנה השתלבה בחוזקה לאאוטלוק, עם כפתורים להוספה מהירה של שולחים לרשימות השחורות או הלבנות ותפריט גלילה שמאפשר להגיע לכלים האחרים.

 

תלונה אחת: התוכנה יכולה להאט משמעותית את קצב העבודה באאוטלוק. בשימוש עם תיבת דואר שהכילה אלפי הודעות, התקשנו אפילו לגלול את המסך למטה - גם כשלא נבחרה אפשרות הצפייה המוקדמת בהודעות. המנוע נגד דואר זבל מזכיר את MailFrontier Matador, כשהמסננים מבוססים חלקית על חוות דעת ממשתמשים.


תוכנת Spamcatcher
 

בניגוד למוצרים אחרים, SpamCatcher מאפשרת להכניס לרשימות השחורות או הלבנות שמות מתחם מלאים, והיא מאפשרת לבחור בנוחות באיזו תיקיה באאוטלוק להשתמש להסגר ההודעות החשודות.

 

ציון:
ארבע כוכבים

 

מחיר: 30 דולר.

 

SpamNet

 

תוכנת SpamNet מפורסמת בסינון דואר זבל בעזרת קהילת משתמשים. כשהמסנן עובר על הדואר הנכנס, המשתמשים מזהים טעויות, מסמנים דואר זבל שהורשה להיכנס או דואר לגיטימי שנחסם בטעות, והמסננים מתעדכנים בהתאם. לא חייבים להישען לגמרי על אחרים - אפשר גם לקבוע לבד את הרשימה הלבנה. החברה מציעה שתי גירסאות של SpamNet: עבור אאוטלוק ועבור אאוטלוק אקספרס (שנמצאת בשלבי בטא).

 

לרוע המזל SpamNet לא תומכת בתוכנות אחרות, אבל יכולה לטפל בחשבונות Exchange בנוסף ל-POP3. שתי הגירסאות קלות לשימוש, ומוסיפות לא יותר משלושה כפתורים ותיקית הסגר לתוכנת הדואר. הכפתורים מאפשרים לתרום לקהילה ולגשת לרשימת כלים, לשינוי הרשימה הלבנה, בדיקת סטטיסטיקת זיהוי הספאם ועוד. אין אפשרות לייבא את פנקס הכתובות לרשימה הלבנה.

 

במבחנים הצליחה SpamNet לחסום 91% מדואר הזבל שהועבר דרכה, וסימנה הודעה לגיטימית כזבל רק פעם אחת. כשמתקינים את הרשימה הלבנה, הביצועים צפויים להשתפר.

 

ציון:
ארבע כוכבים

 

מחיר: ארבעה דולר לחודש או 40 דולר לשנה.

 

להורדה: לחצו כאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים