שתף קטע נבחר

שרון לישי: אחרי ההצבעה על פיזור הכנסת אדון עם ברק בממשלת אחדות

כך אומרים מקורות בש"ס. יו"ר שינוי, טומי לפיד, שמתווך בין ברק לשרון, אומר שהצדדים קרובים להסכמה על חמשת התחומים החשובים ביותר שהיו שנויים במחלוקת. יחד עם זאת, בליכוד טוענים ששינוי תצטרף להצבעה נגד הממשלה. שופטי בג"ץ ימסרו בימים הקרובים את החלטתם בעתירה שהגיש הליכוד

יו"ר הליכוד, אריאל שרון, שוחח הבוקר (יום ב') בטלפון ארוכות עם יו"ר ש"ס, אלי ישי, ואמר לו כי מייד לאחר ההצבעה בכנסת הוא ידון עם ראש הממשלה על הקמת ממשלת חירום "בצורה רצינית". כך אומרים מקורות בש"ס.
בתגובה לניסיונות התיווך של ח"כ לפיד להקמת ממשלת חירום אומר ישי: "אני לא אתבע את טומי לפיד על הפרת זכויות יוצרים. כרגע ברור שאריק שרון מנהל משא ומתן לאחדות לאומית. אני אשמח שהמלצתנו לתאריך לבחירות ולהקמת קבינט חירום תתקבל".
בתום פגישה בין יו"ר הליכוד, אריאל שרון, לבין יו"ר שינוי, יוסף לפיד, אומר לפיד כי הוסכם שאת ההבנות שהושגו ביניהם יעלה לפיד בפגישתו עם ראש הממשלה היום, והן יהיו קווי היסוד להסכם על ממשלת חירום. לדברי לפיד, הצדדים קרובים להסכמה על חמשת התחומים החשובים ביותר, שהיו במחלוקת.
לפיד שוחח הלילה מספר פעמים עם ברק ועם שרון. לדבריו, יש התקרבות בין הצדדים.
מקור פוליטי אחר אומר כי יו"ר הליכוד, אריאל שרון, מוכן ללכת כברת דרך ארוכה יותר מבעבר כדי להקים ממשלת אחדות. לדברי המקור, שרון אינו מתעקש עוד על קביעת תאריך מוסכם לבחירות, ואינו מתעקש על כך שברק יצהיר פומבית כי הוא נסוג מהבנות קמפ דיוויד. כל רצונו הוא שהממשלה תכריז על "דרך מדינית אחרת". לדברי המקור, שרון מעוניין במממשלת אחדות, ולא בממשלת חירום - כלומר, בממשלה שתכהן בשלוש השנים הבאות לפחות.
בתגובה לטענות הליכוד כי יש להם רוב לפזר את הכנסת גם בלי שינוי, אמר לפיד: "טענת הליכוד היא בלוף שנועד ליצור אווירה מסויימת. בלעדינו אין להם רוב".
גורמים בליכוד אומרים כי למרות הניסיונות של לפיד להקים ממשלת חירום ולהסתיר מה יצביעו מחר הח"כים שלו, הוא הבטיח להם בשעות האחרונות כי יצביע בעד החוק. רוב סיעת שינוי מעוניינת להצביע בעד החוק לפיזור הכנסת.

ברק: לממשלת חירום לא תהיה בעיה לחתום על הסכמים

ראש הממשלה, אהוד ברק, שב וקרא בסיום ישיבת ישראל אחת להקים ממשלת חירום. ברק אמר כי גם לממשלת חירום לא תהיה בעיה לחתום על הסכמים מדיניים.
ברק תקף את הליכוד ואמר "אני רואה את התגובה של הימין ואת ההפגנות בכיכר ציון, ואלה שליד הבית שלי, ואני מציע לא לשכוח שהמטרה של הטרור היא לזרוע פילוג בינינו. הימין צריך לקחת דוגמה מהתנהגותנו בזמן הפיגועים. כשארמנו שניתן גיבוי לממשלה המכהנת. לציבור יש זיכרון יותר טוב ממה שנדמה, ואני מציע לראשי האופוזיציה לא לבלבל את הציבור. בממשלה הקודמת היו 59 הרוגים ופעולות טרור, ואחרי אירועי המנהרה, שבהם היו 16 הרוגים, הליכוד רצו כדי לתת 13% לפלסטינים בלי לקבל כלום בתמורה"
ברק מתח ביקורת על ישיבת אנשי השמאל אתמול במלון שרתון ואמר כי "תהיה זו שגיאה קשה מאוד אם מתוכנו יצאו קולות נגד שילוב ידיים עם אנשים שהיו בממשלה, שהלכה להסכם וואי והחזירה את חברון".

בג"ץ יכריע בעתירת הליכוד בימים הקרובים

בג"צ ידון בהרכב מורחב בעתירת סיעת הליכוד על החוק לפיזור הכנסת. ההרכב לא יספיק כנראה לתת את החלטתו עד מחר בבוקר לפני ההצבעה, והיא תינתן במועד מאוחר יותר. ההצבעה מחר תתקיים כמתוכנן, ובליכוד משוכנעים שהרוב יהיה מעל 61 ח"כים.
ראש הרכב השופטים, נשיא ביה"מ העליון אהרון ברק, אמר שמדובר בסוגייה עקרונית, שיש לדון בה בכובד ראש: "אנו זקוקים למרחב מחשבה, מינימום של זמן, יום, יומיים או שלושה" אמר ברק.
עתירת הליכוד נסובה על החלטת יו"ר הכנסת, אברהם בורג, לפיה נדרש רוב של 61 ח"כים בכל אחת משלושת הקריאות על החוק לפיזור הכנסת. בליכוד טענו כי רוב של 61 ח"כים נדרש בקריאה השלישית בלבד, בה מועבר החוק בפועל.
אם יעבור החוק ברוב של יותר מ-61 ח"כים, לא תהיה עוד לעתירה משמעות מעשית. למרות זאת, יכריעו השופטים בסוגייה העקרונית שהעלה הליכוד.
חברי הכנסת של הליכוד, שהגיעו היום לדיון, היו מרוצים מההחלטה. ח"כ לימור לבנת אמרה כי "ההליך הפוליטי נמשך, ואין כל הצדקת לדחות אותו".

הרב עובדיה: "אסור להשאיר את ברק בשלטון"

מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף, הנחה הבוקר את יו"ר התנועה, ח"כ אלי ישי, לפעול למען החוק להקדמת הבחירות שיובא מחר להצבעה בכנסת. הרב יוסף אמר כי "אסור להשאיר את ברק בשלטון", והנחה את ש"ס להצביע פה אחד נגדו.
בנוסף הנחה הרב עובדיה את אלי ישי לפעול היום לשכנע את ח"כ עמיר פרץ מסיעת עם אחד לתמוך גם הוא בחוק להקדמת הבחירות.
הוראתו של הרב עובדיה מחזקת את ההערכה בליכוד, שהחוק לפיזור הכנסת יעבור מחר בקריאה ראשונה.
בבוקר שלפני ההצעה על פיזור הכנסת, בליכוד עורכים ספירת מלאי: במקרה הטוב מבחינת הליכוד, 68 יצביעו בעד החוק: 19 ח"כים של הליכוד, 17 של ש"ס, 8 של האיחוד הלאומי, חירות ישראל ביתנו, 5 של המפד"ל, 5 של יהדות התורה, 4 של ישראל בעליה, 1 של חיים כ"ץ מעם אחד, 2 של האחים לוי, 3 משינוי ו-4 נוספים מחד"ש, כולל חבר הכנסת עזמי בשארה.

יהדות התורה תצביע נגד הממשלה

ארבעה מתוך חמישה חברי הכנסת של יהדות התורה צפוים להצביע מחר בעד החוק לפיזור הכנסת. ח"כ אברהם רביץ כנראה לא יגיע מחר להצבעה בשל ניתוח השתלת הכלייה שעבר לאחרונה.
השר יוסי ביילין מכחיש כי הוא מקדם את חוק ועדת טל בתמורה לקולות של יהדות התורה בהצבעה מחר על החוק לפיזור הכנסת, אבל הוא אינו מכחיש כי הוא מקדם את הוראת השעה, שמשאירה את הסטטוס קוו למשך שנה, כפי שרוצה יהדות התורה.
הוועדה המיוחדת לחקיקת מסקנות ועדת טל קיבלה היום ברוב של חמישה חברים מול ארבעה החלטה לחוקק הוראת שעה, שתקבע כי במהלך השנה הנוכחית יישמר הסטטוס קוו והחוק יפוצל וייחקק בשלבים במהלך השנה הזאת. החלטת הוועדה תובא לאישור מליאת הכנסת היום.

ברק הציע לעמיר פרץ להיות שר בממשלתו

מפלגת עם אחד עדיין שוקלת את צעדיה. ראש מפלגת עם אחד, ח"כ עמיר פרץ, אומר כי בשיחה שהייתה לו הלילה עם ראש הממשלה, הוא הציע לו להיות שר בממשלתו.
פרץ אומר כי רק מחר יחליטו הוא וחברו לסיעה, חיים כץ, כיצד להצביע בחוק לפיזור הכנסת. זאת בניגוד לשמועות לפיהן כץ התכוון להצביע בעד החוק. "לו היה זה יום רגיל, שנינו היינו מצביעים בעד החוק, אך מאחר שמדובר בעתות חירום, קיים היסוס אצל שנינו כיצד להצביע. זו החלטה שלנו, ולא יהיה מצב בו הצבעתנו תהיה שונה", אמר פרץ.

גם הח"כים הערבים מחכים להצעה מברק

חלק מהח"כים הערבים מחכים להצעה מפתה מספיק מלשכת ראש הממשלה, שתגרום להם להציע נגד החוק. בינתיים, למעט חברי הכנסת של חד"ש וח"כ בשארה, המונים ביחד 4 חכ"ים, יתר חברי הכנסת הודיעו כי יימנעו בהצבעה. יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ סאלח טריף מהעבודה, מותח הבוקר ביקורת על הודעתו של בשארה, להצביע בעד פיזור הכנסת: "חמור, תמוה ובעיקר מדאיג שח"כ מתאחד ומשלב ידיים עם הימין הקיצוני, המובל על-ידי ליברמן ושרון, מחרחרי המלחמה, אשר מבקשים להפיל את הממשלה הישראלית היחידה שיכולה עדיין לתת סיכוי לשלום. בכך למעשה יורק בשארה בפרצופם של ערביי ישראל ובפרצופו של תהליך השלום כולו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו פריד
שרון. מנסה לגייס תומכים
צילום: דודו פריד
צילום:גלי תיבון
לפיד. כבר לא לשון מאזניים
צילום:גלי תיבון
משה שי
ישי. מפגינים מול ביתו
משה שי
מומלצים