שתף קטע נבחר

מתנגדי האחדות בעבודה יתקפו אישית את פרס ורמון

חברי מפלגת העבודה המתנגדים להצטרפות לממשלת שרון הבינו: אין טעם לתקוף את תוכנית ההתנתקות, כי יש לה תמיכה רחבה בציבור ובמפלגה. צריך לתקוף את מצדדי האחדות. ח"כ יולי תמיר: "צריך לעצב לעבודה אופי של אופוזיציה ולא מפלגה הזוחלת לממשלתו של שרון"

ככל שעוברים הימים, ואופציית ההקמה של ממשלת אחדות לאומית שוב עולה על הפרק, מנסים מתנגדי האחדות במפלגת העבודה לחפש דרכים לגיבוש חזית פעלתנית ועקשנית, שתמנע את המהלך ותפגע בסיכוייו להתממש.

 

קבוצת המתנגדים, בראשות חברי הכנסת עמרם מצנע, יולי תמיר, אברהם בורג ואיתן כבל, החליטה בימים האחרונים כי קו ההסברה, הן בתקשורת והן בתוך המפלגה, נגד ההצטרפות לממשלת האחדות, יכוון בחלקו כלפי האישים התומכים והמובילים את המהלך - יו"ר המפלגה שמעון פרס וח"כ חיים רמון.

 

המתנגדים אומרים: "לא יעלה על הדעת שחיים רמון ישבח את ראש הממשלה תחת כל עץ רענן. אנחנו לא יכולים לתת יד לדבר שכזה ולהבטיח תמיכה עיוורת".

 

הם הבינו גם כי מתקפה ישירה על תוכנית ההתנתקות עצמה לא תהיה מועילה, שכן היא זוכה לתמיכה נרחבת בציבור וכן בקרב אנשי מפלגת העבודה. לפיכך, הוחלט שהמטרה המרכזית היא לנסות ולעצב לעבודה אופי של אופוזיציה ולא מפלגה הזוחלת לממשלתו של שרון.

 

ח"כ יולי תמיר אמרה: "התמיכה שלנו בשרון בכנסת אינה עיוורת, ונצטרך לבדוק כל מהלך בנפרד. אנחנו צריכים לנהוג כאופוזיציה. אין אנו יכולים ללכת שולל אחר חלום המפץ הגדול של חיים רמון".

 

בקרב המתנגדים מדברים גם על עיבוי שורות באמצעות חברי כנסת נוספים בסיעה, שהאינטרסים שלהם אינם מובילים לאחדות. מדובר בין היתר בחברי כנסת כמו אפרים סנה, עמיר פרץ, אילנה כהן, וכן קולט אביטל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום איי פי
עוברים לתקוף אישית. רמון
צילום איי פי
צילום: גיל יוחנן
"צריך לנהוג כאופוזיציה". תמיר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים