שתף קטע נבחר

שרון ונתניהו ידונו בצירוף העבודה לממשלה

ראש הממשלה ושר האוצר ייפגשו היום, לראשונה מאז "התפוצץ" המשבר ביניהם. ההערכה: השניים ידונו באפשרות לצירוף העבודה לקואליציה, לקראת פרסום ההחלטה בפרשת האי היווני - שצפויה ביום ד' או ה'. בסביבת נתניהו מבהירים כי לא ניתן להיענות לדרישות הכלכליות של עמיר פרץ. אנשי שרון בתגובה: "הרחבת הקואליציה היא האינטרס של שר האוצר"

חודשים ארוכים של ציפייה דרוכה יגיעו לקראת סוף השבוע אל קיצם: ביום רביעי או חמישי יודיע היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, על החלטתו בעניין תיק האי היווני נגד ראש הממשלה, אריאל שרון, ובנו גלעד.

 

לפי רוב ההערכות, היועץ יורה על סגירת התיק מחוסר ראיות מספיקות להרשעה. המשמעות הכמעט מיידית הצפויה, בסיטואציה הפוליטית הנוכחית, היא הגברת המאמצים לכניסת העבודה לממשלה.

 

 

הסרת העננה המשפטית מעל ראשו של ראש הממשלה הייתה התנאי הראשון שהציבה העבודה לניהול משא ומתן על הצטרפות לקואליציה. דרישה נוספת שהוצגה הייתה לוח זמנים ממשי להשלמת הנסיגה מעזה. בנוסף, הועלו גם תביעות בנושא הכלכלי, בעיקר על-רקע צירופו של יו"ר ההסתדרות, ח"כ עמיר פרץ, אל שורות העבודה.

 

סוגיית הרחבת הקואליציה צפויה לעמוד במוקד הפגישה שיערוך היום (א') שרון עם שר האוצר, בנימין נתניהו, לראשונה מאז הקרע העמוק שנתגלע ביניהם לקראת העברת תוכנית ההתנתקות בממשלה.   

 

בסביבת שר האוצר חוששים מפגיעה במדיניותו הכלכלית בעקבות צירופו של עמיר פרץ לספסלי הקואליציה. "כל עוד כניסת העבודה לממשלה מותנית בשינוי המדיניות הכלכלית", אמרו ל-ynet מקורבי השר ערב הפגישה עם שרון, "נתניהו סבור שבשום אופן לא ניתן לאפשר זאת. אם מפלגת העבודה תודיע שהיא מוכנה לקבל את קווי היסוד של הממשלה בראשות הליכוד, הרי שניתן יהיה לשקול את הכנסתם".

 

אנשי שרון אומרים בתגובה, כי "האינטרס הכי גדול שהקואליציה תתרחב הוא של נתניהו. אם הוא רוצה להעביר בממשלה ובכנסת את תקציב השנה הבאה, יש לו אינטרס ברור שהקואליציה, שמונה כעת 59 ח"כים בלבד, תהיה רחבה יותר".

 

בסביבת שר האוצר דוחים את הדברים: "אופן הדיבור הזה מפליא. ברור לחלוטין שזהו אינטרס של שרון לא פחות משל נתניהו לשמור על ההצלחה הכלכלית ועל הצמיחה, כל עוד ראש הממשלה מעוניין לשמר את הישגי הממשלה הזאת". עוד מעריכים בסביבתו של נתניהו כי גם ללא העבודה ניתן להעביר את התקציב, אולי בסיוע קולותיהם של אנשי האיחוד הלאומי.

 

בחודשים האחרונים חרתה מפלגת העבודה על דגלה את הנושאים החברתיים-כלכליים, בין השאר, כדי לבדל את עצמה מן הליכוד, ולאור העובדה שהפערים בתחום המדיני אינם כה בולטים עוד. צירופו של פרץ חידדה את ההבדלים במישור הכלכלי. יו"ר ההסתדרות עצמו טוען כי מובטח לו ולחבריו חופש הצבעה בנושאים חברתיים גם לאחר כניסה לקואליציה, אולם במערכת הפוליטית מעריכים כי הוא יתקשה להפנות גב ליו"ר המפלגה, שמעון פרס, שפעל רבות לצירופו.   


פורסם לראשונה 12/06/2004 21:14

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי וטל רוזנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פגישת עבודה. שרון ונתניהו
צילום: רויטרס
צילום: סבסטיאן שיינר
החלטה גורלית. מזוז
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: סבסטיאן שיינר
מחכה למזוז. פרס
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: ישראל הדרי
חופש הצבעה. פרץ
צילום: ישראל הדרי
מומלצים