שתף קטע נבחר

הבנק העולמי: ישראל תפסיד דיפלומטית מההתנתקות

מומחי הבנק העולמי חיברו דו"ח, ובו הזהירו שישראל עלולה להפסיד את תמיכת הקהילה הבינלאומית בתוכנית ההתנתקות, אם תמנע מפועלים פלסטינים להיכנס לשטחה, ואם תנתק את אספקת המים והחשמל לרצועה

ההתנתקות ומחירה: הבנק העולמי הזהיר אמש (יום ה') כי ישראל עלולה להפסיד במערכה הדיפלומטית הבינלאומית בשל הנסיגה בעזה, אם תמנע מפועלים פלסטינים להיכנס לעבודה בישראל ואם תמנע אספקה של חשמל ומים לרצועה.

 

בדו"ח שפרסם הבנק העולמי נקבע שהמיתון בשטחי הרשות הפלסטינית החריף, והוא נחשב כעת לאחד הקשים ביותר בהיסטוריה המודרנית. יותר מ-50% מהפלסטינים חיים בעוני. הבנק העולמי מזהיר כי סגירה הרמטית של רצועת עזה עלולה להחמיר עוד יותר את מצבם של הפלסטינים.

 

"במצב כזה, עלולה ישראל להפסיד את תמיכת העולם בתוכניתה. ההנחה שישראל אינה אחראית לאוכלוסיית עזה בנסיבות הללו, לא תהיה מקובלת. המדינות התורמות לא ירצו לשאת בהשלכות ההומניטריות של התנתקות כזו".

 

הבנק העולמי קובע שכל שיפור במצבה הכלכלי של הרשות הפלסטינית תלוי בהקלות שתבצע ישראל בהגבלות המוטלות על תנועת הפלסטינים בגדה המערבית. הפלסטינים מצדם, יצטרכו ללוות את הצעד הזה במאמצים ביטחוניים, למנוע פיגועים נגד ישראלים, כך על-פי הדו"ח.

 

מומחי הבנק העולמי קובעים שאם גבולות עזה היו פתוחים לסחר עולמי, יכלו ארה"ב והאיחוד האירופי לסייע לפלסטינים על-ידי העדפת תוצרת עזה.

 

ובכל זאת, נקודת אור אחת בדו"ח הלא אופטימי: "אם תוכנית ההתנתקות תיושם בחוכמה ובמבט קדימה, היא תעורר שינוי אמיתי", אמר נשיא הבנק העולמי, ג'יימס וולפנסון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לקראת נסיגה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
הפסד דיפלומטי בפינוי?
צילום: איי פי
צילום: דובר צה"ל
פועלים לא ייכנסו
צילום: דובר צה"ל
מומלצים