שתף קטע נבחר

תצהיר לבג"ץ: "גלעד שרון לא השתתף כלל בישיבות"

לקראת הדיון שייערך היום בבג"ץ בעתירות נגד החלטת מזוז לא להגיש כתב אישום נגד רה"מ ובנו, הגישה התנועה לאיכות השלטון שני תצהירים של הארכיאולוג והאדריכל שהועסקו בפרויקט. הארכיאולוג מאיר בן דב מציין: "כיועץ בכיר עמד שכרי על 250 שקלים לשעה... גלעד שרון זכה לכך שישולמו לו מאות אלפי דולרים עבור 'חלקו' בפרויקט, בעת שלי ולאחרים נמסר כי לא משולמים הכספים בשל קשיים"

התנועה לאיכות השלטון הגישה אמש (ב') שני תצהירים לבג"ץ, לקראת הדיון שיערך היום בבג"ץ בעתירות נגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה, שלא להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, אריאל שרון, ובנו גלעד - בפרשת האי היווני.

 

מדובר בתצהירו של הארכיאולוג מאיר בן דב, שהועסק במסגרת פרויקט האי היווני, ותצהירו של האדריכל אהוד רפופורט, שהועסק גם הוא בפרויקט.

 

בתצהירו כותב בן דב, ארכיאולוג בעל שם עולמי, כי העסקת גלעד בפרויקט האי היווני על ידי איש העסקים דוד אפל החלה רק לאחר שהתברר כי שלטונות יוון אינם מאפשרים הקמת הפרויקט שתוכנן, בשל היות האי אתר ארכיאולוגי מוגן.

 

"יוון זה לא ישראל"

 

"ב-31 בדצמבר 98' טסתי ליוון ונפגשתי עם ארכיאולוגית המחוז אשר הראתה לי כי האי מסווג כאתר ארכיאולוגי בדרגה הגבוהה ביותר וככזה לא ניתן לבנות עליו. בתום השיחה נסעתי לאי... עוד באותו יום דיווחתי למר השמשוני (אדריכל שהיה מעורב בפרויקט האי) את ממצאי מן הפגישה עם הארכיאולוגית ואישרתי בפניו כי לא ניתן לבצע את הפרויקט...

 

כשאמרתי למר השמשוני, כי לכאורה לא ניתן לבצע את הפרויקט הרגיע אותי וציין בפני כי 'יוון זה לא ישראל', וכי ביוון הדרג הפוליטי מבין את חשיבות הפיתוח והתיירות ויש בידו להבהיר זאת לגופים הסטטוטורים שיפעלו בהתאם לפתרון הבעיות. תשובתו זו של מר השמשוני זכורה לי היטב", כותב בן דב בתצהירו.

 

בן דב מציין בתצהירו כי נלקח לתפקיד יועץ בפרויקט האי בשל ההכרה במומחיותו והיוקרה המקצועית שלו.

 

"בניגוד לרושם העולה מהחלטת היועץ אבקש לציין, כי העסקתי בפרויקט היתה על פי התעריף לתשלום המקובל בהעסקת מומחים ברמת המקצועיות שלי והניסיון שלי, ולפיכך עמד שכרי בהיותי יועץ בכיר על סכום של 250 שקלים לשעה... עד לימים אלו לא זכיתי לכך שישולם לי מלוא שכרי...

 

גלעד שרון זכה לכך שישולמו לו מאות אלפי דולרים עבור 'חלקו' בפרויקט וזאת כאמור ממש באותה העת בה נמסר לי כי לי, כמו ליתר הגורמים הקשורים בפרויקט לא משולמים הכספים בשל קשיים", מצהיר בן דב.

 

"גלעד לא השתתף כלל בישיבות"

 

נקודה משותפת העולה הן מתצהירו של הארכיאולוג בן דב והן מתצהירו של האדריכל רפופורט היא כי גלעד שרון לא נכח בישיבות על פרויקט האי: "במשך כל הקשר שלי עם אנשי הפרויקט ובכללם גורמי ניהול וייעוץ, לא פגשתי ולו פעם אחת את גלעד שרון, וזאת למרות שהתקיימו למיטב זכרוני יותר מ-15 פגישות", טוען האדריכל רפופורט בתצהירו.

 

"יתר על כן, שמו של גלעד לא הועלה בפני בשום הזדמנות, לא בהקשר לענייני יעוץ ושיווק ולא בכלל", מדגיש רפופורט.

 

גם הוא, כמו בן דב, מדגיש כי התשלום שקיבל היה בהתאם לרמת המקצועיות שלו ונסיונו, כמו כל יתר המעורבים בפרויקט.

 

"בניגוד לרושם העולה מהחלטת היועץ אבקש לציין כי העסקתי בפרויקט היתה על פי התעריף לתשלום המקובל בהעסקת מומחים ברמת המקצועיות שלי והניסיון שלי ולפיכך עמד שכרי על סכום של כ-50 דולר לשעה", כתב רפופורט, תוך שהוא מציין כי עד היום לא זכה למלוא שכרו.

 

בג"ץ ידון היום בשורת עתירות שהוגשו נגד החלטת היועץ: עתירות התנועה לאיכות השלטון, ועתירותיהם של חברי הכנסת יוסי שריד ואיתן כבל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
גלעד שרון. "לא השתתף בישיבות"
צילום: אבי כהן
צילום: רויטרס
מערערים על הכרעתו. מזוז
צילום: רויטרס
האי היווני. ארכיון
צילום: אנג'לו בוטיס, טי.וי אנטנה יוון
מומלצים