שתף קטע נבחר

הפלסטינים: "חוששים שהחלטת בג"ץ לא תיושם"

עורך הדין של הפלסטינים, שזכו בתעירה נגד הגדר, הסביר כי מדובר ב"תקדים היסטורי", אך תושבי האיזור, בבידו ובא-רם, למודי ניסיון מהעבר, חוששים כי ההחלטה לא תיושם. מי יבטיח את קיום החלטת בג"ץ בשטח, הם תוהים

אחרי שבעה חודשים של מאבק משפטי נגד בניית הגדר בצפון מערב ירושלים, קיבל בג"ץ באופן חלקי את עמדת הפלסטינים, לפיה הגדר פוגעת בחיי היום יום שלהם, וביטל את תוואי הגדר באיזור באופן חלקי. אך כיוון שבעבר לא קיבלו החלטות בית המשפט ביטוי בשטח, הביעו אחר הצהריים (יום ד') חשש, כי ההחלטה לא תיושם.

 

לדברי עורך דין מוחמד דחלה, שייצג את התושבים הפלסטינים, "מדובר בהחלטה חשובה מאוד. זה תקדים היסטורי במאבק המשפטי נגד הגדר". לדבריו, "אני מצפה שיהיו השלכות להחלטה זו בעתיד על בניית הגדר באזורים האחרים בירושלים, כמו א-רם. מעכשיו על הצבא הישראלי לעשות עבודת בית ולתכנן את בניית הגדר מחדש על פי הקריטריונים של בית המשפט. לא צריך עוד להפריד בין הפלסטינים לבין אדמותיהם".

 

 

מוחמד אל בקיה, ראש מחלקת התכנון והבנייה במועצת הכפר בידו, מעדיף לנקוט רק אופטימיות זהירה. לדבריו, "מההתחלה לא רצינו שתהיה גדר, שתפריד בין איכר פלסטיני לאדמתו". לדבריו, "אנו מקווים שהממשלה והצבא הישראליים יכבדו את החלטת בג"ץ. אנו חוששים לאור ניסיון העבר, בו נרשם פער עצום בין החלטות בתי המשפט הישראלים לבין התנהגות הצבא הישראלי בשטח".

 

לדבריו, "מה שמעניין אותנו זו שמירה על אדמותינו בפני הפקעה וגם שמירה על קשר משפחתי בין התושבים כאן לתושבי ירושלים, משום שניתוק יביא אסון חברתי אצלנו. עדיין לא ברור לנו אם הצבא ימשיך לבנות את הגדר בעתיד. מבחינתנו שלא תקום גדר בכלל כי הגדר מיועדת להפקעת קרקעות פלסטיניות בכוח. אני מאמין שצריך להיות משא ומתן בין שני הצדדים כדי לפתור את הסכסוך".

 

אך החלטת בג"ץ חסרה מבחינתו, כיוון ש"אם הישראלים מתעקשים שתהיה גדר, אז שיבנו אותה על הקו הירוק ולא על האדמה הפלסטינית. לכך בג"ץ לא התייחס".

 

פדואה חדר, מהוועדה העממית הפלסטינית נגד הגדר, אמרה: "החלטה זו מעודדת אותנו, במיוחד בשכונת א-רם. הבחנתי ששופט בית המשפט העליון, אהרון ברק, לוקח בחשבון את המימד האנושי, הנוגע לחיי היום יום של התושבים הפלסטינים. בהחלטה זו יש תקווה אבל גם איום. משום שמדובר בשינוי תוואי הגדר ולא בביטול הגדר עצמה שפוגעת בפלסטינים. אנחנו נגד הפרדה בין שני העמים ובעד בניית גשרי שלום ביניהם".

 

לדבריה, "הדחפורים ממשיכים להכין את הקרקע לגדר בשכונת א-רם למרות החלטת בג"ץ ביום שני שעבר להפסיק את עבודת בניית הגדר, וזה מדאיג אותנו. זה גם מוביל אותנו לשאלה, מי יבטיח את קיום החלטת בג"ץ בשטח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
א-רם. הבנייה נמשכה למרות ההחלטה
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
בידו. הגדר לא תיבנה בתוואי המתוכנן
צילום: איי אף פי
צילום: גיל יוחנן
עו"ד דחלה. תקדים היסטורי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים