שתף קטע נבחר

שבח וייס: יש דרך ארוכה עד לפיזור הכנסת

גם בהנחה שהחוק לפיזור הכנסת יעבור בקריאה ראשונה, מבהיר יו"ר הכנסת לשעבר, שבח וייס, התהליך עוד ארוך

פרופסור שבח וייס, יו"ר הכנסת לשעבר, ענה היום (יום ב') על שאלות ynet בנושא הצעת החוק לפיזור הכנסת.
בהנחה שהצעת החוק לפיזור הכנסת תעבור בקריאה ראשונה, חשוב לדעת, אומר וייס, שאין בכך ערובה לנפילת הממשלה. "אני רוצה להזכיר, שבממשלת ביבי, ההחלטה על פיזור הכנסת התקבלה בסוף יולי, הקריאה הראשונה הייתה בדצמבר והבחירות עצמן נקבעו למאי, כך שיש הרבה זמן לתימרון פוליטי להעביר את רוע הגזרה".
גם אם ההצעה תעבור בקריאה ראשונה, מסביר וייס, עליה לעשות עוד דרך ארוכה בטרם יחוקק החוק. "אחרי הקריאה הראשונה מועברת הצעת החוק לוועדת חוקה חוק ומשפט ושם היא מנוסחת מחדש ומועברת לקריאה שנייה. הוועדה יכולה לעכב את מעבר החוק במשך חצי שנה, שלאחריה יכולה הכנסת להעביר את הטיפול בחוק לוועדה אחרת. לי אישית קשה להאמין שהיו"ר הנוכחי של הוועדה, ח"כ אמנון רובינשטיין, יעכב את הטיפול. אבל אם יעשה זאת, יש לכנסת כלים למנוע את המהלך הזה".

האחים לוי

אם ההצבעה על החוק לפיזור הכנסת תהפוך להצבעת אי אמון, תהייה לכך השפעה על עתידם הפוליטי של האחים דוד ומקסים לוי. שבח וייס מסביר: "על פי תקנון הכנסת כל הצבעת אי אמון מצד חברים שפרשו, לא מאפשרת להם להיות שרים או סגני שרים בממשלה שתקום אחר כך. לפי דעתי תהיה להם גם בעיה להיות חברי כנסת. זה חוק שבא למנוע פרישות מסיעות על רקע תיגמולים פוליטים. אולם, גם לעניין הזה קיימת פירצה בתקנון: אם הממשלה תבקש לראות בהצבעה מחר הצבעת אמון, אזי יוכלו דוד ומקסים לוי להצביע נגד, ולא לסבול מהסנקציות האמורות".


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
וייס. יו"ר הכנסת לשעבר
צילום: אתר הכנסת
מומלצים