שתף קטע נבחר

סין תשגר חללית לא מאוישת לירח ב-2007

החללית אמורה במסגרת משימתה להקיף את הירח, חללית נוספת תנחת על פניו וכמו כן מתוכננת בניית תחנת חלל סינית

סין מתכוונת לשגר חללית לירח בתוך שלוש שנים, כך אמר ראש סוכנות החלל הסינית סאן לאייאן (Sun Laiyan) בראיון לבי.בי.סי. בראיון המפורט התווה סאן את הצעד הבא שסין עומדת לנקוט כדי להרחיב את מאמצי החלל שלה. בין היתר מדובר כאמור במשימה שתקיף את הירח וחללית אחרת שגם תנחת על פניו, וכן בניית תחנת חלל סינית.

 

סאן אמר כי סין שמחה לעבוד עם אומות אחרות, לרבות ארה"ב בחלל, אך רק בתנאים שווים. הראיון, לתחנת הטלוויזיה העולמית של הבי.בי.סי, שהוא אחד הראיונות הראשונים שלו לתקשורת העולמית מאז נכנס לתפקידו כמנהל סוכנות החלל הסינית בחודש אפריל השנה. לא סוד, הוא אמר, שלסין יש שאיפה להפוך למעצמת החלל הבאה.

 

"הירח היה תמיד המטרה העיקרית", אמר והוסיף: "המשימה הראשונה צריכה להתקיים לפני אולימפיאדת בייג'ינג בעוד ארבע שנים. ראשית, ננסה לשלוח חללית לא מאוישת שתקיף ב-2007. השלב השני הוא לשלוח חללית לא מאוישת שניה שגם תנחת על הירח, תסייר על פניו ותשגר נתונים בחזרה. הצעד השלישי הוא להביא דוגמאות קרקע לכדור הארץ. כל המשימות הללו יהיו לא מאוישות".

 

מומחים מערביים מאמינים כי לסין יש כעת טילים המסוגלים לשגר חללית לירח ובחזרה ואולם יידרשו מאיצים נוספים לנחיתה.

במהלך השניםה קרובות נראה יותר ויותר אסטרונאוטים (טייקונאוטים או בסינית yuhangyuan) שישוגרו למסלול סביב כדור הארץ בעקבות השיגור המוצלח באוקטובר 2003 של יאנג לי וואי Yang Liwei. כמה מהחללאים הללו הם נשים.

 

"זו סיבה חשובה לשוויון בין המינים", אמר סאן. "יש לנו המון מהנדסות מעולות, כך שאם הן תתאמנה למשימה מבחינת הדרישות, הן תהיינה מצוינות". סאן גם אמר כי סין היתה רצינית בכוונתה לייסד תחנת חלל ומעבדה אך לא מסר לוח זמנים. ארה"ב הטילה וטו על השתתפותה של סין בתחנת החלל הבינלאומית, וזו כנראה אחת הסיבות לכך שסין רוצה לבנות תחנה משל עצמה".

 

"התחנה נמצאת בהקמה במשך שנים רבות בשל בעיות הסטוריות", אמר. "אנחנו תמיד רוצים לתקשר ולהשתלב עם נאס"א אך העיקרון שלנו הוא שאנחנו צריכים להיות שווים ולהנות מהפירות ביחד. אף כי סין היא מדינה מתפתחת, אנחנו יכולים לתרום". סאן מסר כי חקר החלל צריך להיות שיתוף פעולה של המין האנושי. סין מעורבת כעת בכמה יוזמות משותפות עם השותפים האירופים. ולכן זו הסיבה שסאן בחר לדבר דווקא לכלי תקשורת אירופי. סאן מסמן כעת מסלול חדש של פתיחות גדולה יותר של הסוכנות שבה הוא עובד.

 

הכתבה לקוחה מאתר הידען

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים