שתף קטע נבחר

ממשלת אחדות: המפגש בוטל אבל המגעים נמשכים

המפגש השני של צוותי המשא ומתן של הליכוד והעבודה בוטל בעקבות רצח השופט עדי אזר, אולם יו"ר העבודה, ח"כ שמעון פרס, נפגש עם חברי כנסת מהליכוד כדי לבדוק עד כמה גדולה ההתנגדות להצטרפות העבודה לממשלה. גורם בעבודה העריך כי פרס לא יהיה מוכן לוותר על תיק החוץ. ראש הממשלה אמר כי לא היה מנוס מהרחבת הממשלה, בגלל שאין תמיכה מלאה של חברי הכנסת בממשלה

צוותי המשא ומתן של הליכוד והעבודה ביטלו הערב (ב') את המפגש המתוכנן שלהם, השני במספר, בכפר המכביה בעקבות רצח השופט עדי אזר, אולם יו"ר העבודה, ח"כ שמעון פרס, לא בזבז זמן. פרס נועד עם חברי כנסת בליכוד, בניסיון לברר עימם עד כמה גדולה ההתנגדות בליכוד לצירופה של העבודה לממשלה, עם או בלי שינוי.

 

שני חברי כנסת שהצטרפו לשולחנו של יו"ר העבודה בכנסת היו סגן יו"ר הכנסת, משה כחלון, ויו"ר ועדת הכנסת, רוני בראון. כחלון הסביר לפרס כי לדעתו, "אפשר להעביר בליכוד ממשלה עם שינוי והעבודה, בתנאי שאריק יידע איך לעבוד. ברגע שהוא ייקח את המתנגדים לתוכנית ההתנתקות, ויגיד להם - 'תנו לי לעבוד, ואתם תוכלו להצביע בכנסת נגד, ולצאת גדולים בפני חברי המרכז' - הוא יוכל להעביר את התוכנית".

 

כחלון מנה באוזני פרס את מספר חברי הכנסת בליכוד, והעריך כי מספרם של המתנגדים קטן מ-20 ח"כים. לדבריו, "יש אמנם בלוק של מתנגדים לתוכנית ההתנתקות, שמתנגדים גם לממשלה עם העבודה, אבל בכל שאר המתנגדים אפשר לטפל". עוד העריך כחלון, כי "ברגע האמת, חברי הכנסת לא יצביעו נגד שרון. היום כבר ברור שאין אלטרנטיבה לראש הממשלה הנוכחי".

 

גורם בעבודה: פרס לא יוותר על תיק החוץ

 

בתוך כך, גורם בצוות המשא ומתן של העבודה חזר ואמר כי בניגוד למה שפורסם באחרונה בעניין האפשרות שפרס יוותר על תיק החוץ כדי לסייע לשרון להקים ממשלת אחדות, הרי ש"אין סיכוי שפרס יוותר על תיק החוץ, לשם כך הוא נכנס לממשלה".

 

בעבודה המשיכו להישמע הקולות המתנגדים לכניסה לממשלה עם ש"ס. ח"כ אופיר פינס אמר כי "לא תהיה ממשלה עם החרדים. זאת תהיה התאבדות מצד מפלגת העבודה לעשות צעד כזה, כששינוי מחוץ לממשלה".

 

גם שר הפנים, אברהם פורז, העריך כי בסופו של עניין הממשלה שתקום תהיה מורכבת מהליכוד, שינוי והעבודה. פורז אמר כי "אני מאמין שאפשר להעביר את ההסכם עם העבודה. שרון צריך להביא לכנסת את צירוף העבודה כדבר מוגמר, ואז זה ייצא לפועל. לדעתי, אם האלטרנטיבה תהיה בחירות או ממשלה עם העבודה - גם המתנגדים יתמכו בקיום ממשלת האחדות. להתעלם מתוצאות משאל המתפקדים בליכוד היה הרבה יותר מסובך מהדבר הזה".

 

שרון: לא היה מנוס מלהרחיב את הקואליציה

 

ראש הממשלה התייחס למגעים הקואליציוניים בסיעתו, והאשים את מתנגדיו בצורך להרחיב את הקואליציה. לדברי שרון, "אפשר היה להימנע מהמהלך הזה, אבל זה היה מחייב שכל חברי הסיעה יתמכו בממשלה. לא היה מנוס אלא להרחיב הקואליציה".

 

שרון התייחס גם לעניין השינוי בקווי היסוד של הממשלה ואמר: "נשאלת השאלה אם יש צורך להכין קווי יסוד חדשים, או הסכם קואליציוני. עוד נדבר על זה בעתיד, אם כי קווי יסוד עושים כשיש ממשלה חדשה, וכאן מדובר בהרחבת קואליציה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
לא יוותר. פרס
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: איי אף פי
אין מנוס. שרון
צילום: איי אף פי
מומלצים