שתף קטע נבחר

מסמך המלצות להתנתקות: להפיק לקחים מסיני

מומחים הכינו מסמך עבור משרד המשפטים. ממליצים לשתף את המתנחלים לגבי לוח הזמנים המדויק והפיצויים שיושלמו להם, ולהתייעץ באנשים מקצועיים מתחומי הביטוח, השמאות, המשפט והחינוך, כדי להקל על המהלך

בין ההמלצות לפינוי המתנחלים מרצועת עזה במסגרת תוכנית להתנתקות: הפקת לקחים מפינוי סיני, ושיתוף המתנחלים במידע ובהחלטות לגבי הפיצויים. כך עולה ממסמך שהכינו מומחים לגישור עבור משרד המשפטים ושהגיע היום (ג') לידי ynet.

 

ההמלצות, שהונחו על שולחן ועדת המנכ"לים לביצוע תוכנית ההתנתקות, בראשות מנכ"ל משרד המשפטים, אהרון אברמוביץ', קוראות שלא לחזור על הטעויות שנעשו במסגרת פינוי סיני ולא לתת למתנחלים תחושה שהמדינה פועלת באופן חד-צדדי ומכתיבה את תנאי הפינוי, ולתת להם כמה שיותר אינפורמציה בקשר להחלטות המערכת הפוליטית ואופי השיקולים וההחלטות לגבי הפיצויים.

 

לדברי המומחים, היעדר התקשורת ואי שיתוף המתיישבים, עלול להוביל ליצירת מתח רב ולפגיעה חמורה במרקם החברתי ביישובים. על פי ההמלצות, על ההידברות להיעשות באמצעות נציגים מהיישובים וכן מומלץ לשתף את המנהיגות הדתית בתהליך, כיוון שחלק מהמורכבות נובעת מהסוגיות האידיאולוגיות של הפינוי.

 

המסמך ממליץ להיעזר במגשרים מקצועיים וכן באנשי מקצוע בתחום השמאות, ביטוח, משפט וחינוך. זאת על מנת לאפשר למתנחלים לתכנן את העתיד ולצמצם את תחושת הניכור. המומחים הדגישו את חשיבותו של תהליך ההידברות, שצריך להוביל גורם מקצועי, לצד נציבות הממשלה.

 

"הליכי הגישור יוכלו לשמש ליישוב סכסוכים בהסכמה בתוך הקהילה בתחום המשפחה, בין שכנים, בין קבוצות ובין פרטים, ובסכסוכים בין צדדים בקהילה לבין גורמי חוץ", נכתב.

 

בין היתר מצביע המסמך על עקרונות שככל הנראה יאפיינו את צורכי מרבית המתיישבים וקובע כי יש לומר למתיישבים מוקדם ככל האפשר מה יעלה בגורלם, כולל לוח זמנים לפינוי, סכומי הפיצוי ומקומות היישוב החלופיים. כמו כן מציין המסמך את הקושי הרגשי הכרוך בהתמודדות עם אובדן הבית, התמודדות עם הפגיעה בילדים ובעיות של קליטה חברתית והתמודדות עם הפגיעה בתא המשפחתי ובמרקם הקהילתי כתוצאה מהפינוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
מתנחלים בעזה. לשתף אותם
צילום: צפריר אביוב
מומלצים