שתף קטע נבחר

תאילנד קוראת לאזרחיה שלא לעבוד בגוש קטיף

משלחת מתאילנד הגיעה לגוש קטיף וניסתה לשכנע את 250 התאילנדים העובדים שם לעזוב את השטחים. חלק מחברי הכנסת מזהירים כי מדובר בצעד ראשון בבידודה של ישראל

ממשלת תאילנד קוראת לאזרחיה שלא לעבוד בגוש קטיף. משרד העבודה התאילנד שלח משלחת לישראל כדי לשכנע את 250 הפועלים התאילנדים בגוש קטיף, לצאת מהיישובים. חברי המשלחת ביקרו השבוע ביישובי גוש קטיף, בליווי שגריר תאילנד בישראל ושוחחו עם העובדים.

 

גורמים מדיניים אמרו בתגובה כי אין זו הפעם הראשונה שתאילנד ממליצה לאזרחיה שלא לעבוד בשטחים מתוך דאגה לביטחונם.

 

במקביל, חידשה שגרירות תאילנד בישראל את הנפקת האישורים להבאת עובדים זרים לשאר חלקי הארץ, לאחר הקפאה של כחודש לאחר שעובד תאילנדי נהרג בפיגוע בכפר דרום. ההחלטה התקבלה בעקבות לחץ מצד אלפי עובדים מתאילנד ומצד ארגוני החקלאים בישראל.

 

מזכיר ארגון מגדלי הפרחים, חיים חדד, הממונה על תחום העובדים בהתאחדות חקלאי ישראל, אמר שבעקבות הסרת המגבלות על הבאת העובדים, יגיעו בשבועות הקרובים 2,500 עובדים מתאילנד, המחליפים עובדים ששבו לארצם בתום תקופת עבודתם.

 

"ישראל הופכת למבודדת" 

 

ח"כ אילן ליבוביץ' (שינוי), חבר ועדת הכנסת לעניין העובדים הזרים, אמר בתגובה להמלצת ממשלת תאילנד, כי "מדובר בסנונית ראשונה בבידודה של מדינת ישראל, הפיכתה למצורעת בקהילה הבינלאומית. לא ירחק היום שמדינות נוספות יצטרפו לקריאה זו, ויימנע קשרי מסחר עימנו".

 

ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי), אמר בתגובה: "ראש ממשלת תאילנד הוכיח עצמו כשותף אפשרי לממשלת שרון. אני קורא לראש הממשלה לשקול לצרפו למו"מ הקואליציוני".

 

ח"כ רן כהן (יחד), יו"ר הוועדה לעובדים זרים, מסכים עם ממשלת תאילנד: "אני מצדיק את החלטת ממשלת תאילנד וקורא לממשלת נפאל ללכת בדרכה. הכנסת אזרחים זרים שאינם מודעים לסכנת החיים שנשקפת להם, בעת שהם נכנסים ללב אזור לחימה, היא צינית וקהת חושים. העובדה שבגוש קטיף אין יהודים המוכנים לעבד את האדמה, היא הוכחה שאין לישראלים ולתאילנדים מה לחפש בעזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל פישר
חוששים לביטחון העובדים. גוש קטיף
צילום: אייל פישר
מומלצים