שתף קטע נבחר

שלוש תרנגולות קלות

איילת בן-יוסף ממשיכה לשמור, והפעם: מתכונים לחביב הדיאטות - חזה עוף. ברוטב עגבניות, עם חרדל וצלוי על מחבת

אחרי ההרפתקה שלנו עם דיאטת אטקינס החלטנו לחזור לקו המוכר והידוע של דיאטה "סטנדרטית" או במילים אחרות: לאכול מעט אוכל מבאס.

 

זו לא פעם ראשונה שאנחנו מנסים להצר הקפים. בשנים הקודמות (כמעט בכל קיץ) עוד היה לנו את הכוח לצאת להליכות משותפות או אפילו לרוץ. אבל השנה כנראה שהמשקל הכבד מדביק אותנו אל הכיסא ומפריע לצאת מפתח הבית אל העולם האתלטי שבחוץ. נו, מילא, עוד מעט מתחילה האולימפיאדה ונוכל להרגיש כאילו אנחנו עושים מאמץ פיזי אמיתי.

 

הימים הראשונים של דיאטה הם תמיד הנחמדים ביותר, במיוחד אם עושים את זה ביחד. קודם כל אנחנו נורא רעבים. ארוחת הערב שלנו כוללת שתי פרוסות לחם קל, ביצה, כף גבינה וסלט ירקות. כשאלה נבלעים מוטי תולה בי מבט מיואש ורעב ואני מסבירה לו, כמו לילד קטן שאין, פשוט אין ועדיף לו שילך לישון ויקום מחר מחוזק יותר ורעב פחות. הרעב הופך אותנו למלוכדים - שנינו מול העולם מלא הפיתויים ובנוסף אנחנו יודעים שאו-טו-טו הרעב יעבור ואת מקומו יתפוס השיעמום הנורא. שוב לחם קל עם גבינה, שוב עוף מכובס וסלט בלי שמן... מדובר במהלך טראגי עבור אנשים כמונו, שחייהם קשורים קשר כה הדוק עם אוכל, זלילה ובישול.

 

במסגרת המאמצים לעמוד בדיאטה אני משתדלת לבשל דברים מעניינים, או לא נורא משעממים. הפעם נחרוג ממנהגינו ולא נבשל ארוחה, אלא שלוש הצעות למנה עיקרית של חזה עוף, ידידו הטוב ביותר של הדיאטטי הרעב. לידו אתם מוזמנים להכין סלט גדול או ערמת ירקות מאודים, או מה שאתם יכולים לאכול ולא לסבול יותר מדי. למרזים הידד!

 

רוטב עגבניות דיאטטי

 

ממש עכשיו יש בשווקים ובחנויות עגבניות תמר מדהימות, אצל הירקן שלנו בשכונה קילו עגבניות כאלה עולה 1.90 ₪. השבוע קניתי 10 קילו ועשיתי רוטב דיאטטי למקפיא. עכשיו הפריזר שלי מלא בשקיות קטנות עם רוטב עגבניות מוכן, רק לחמם ולהגיש. המתכון שלפניכם הוא בכמויות קטנות יותר:

 

חומרים:

2 ק"ג עגבניות "תמר" או אחרות, אדומות ובשלות (4 ש"ח)

2 בצלים (1 ₪)

2 גזרים (1 ₪)

4 שיני שום (1 ₪)

2 גבעולי אורגנו טרי, או כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

1. חוצים את העגבניות ושמים אותן, עם כל שאר החומרים בסיר גדול, מדליקים את האש ומכסים. מבשלים כשעה (ולא מוסיפים מים).

 

2. כשהירקות רכים לחלוטין מבלנדרים את תכולת הסיר (בלנדר-מוט יעשה את העבודה) ומחזירים לאש. עכשיו אפשר להמשיך ולבשל כמה שרוצים, אני מבשלת עוד שעה, אבל אם רוצים רוטב סמיך במיוחד אפשר להמשיך ולצמצם את הנוזלים. עכשיו אפשר לחלק למנות (מנה = כוס) ולהקפיא. סה"כ: 7 ₪.

 

חזה עוף ברוטב עגבניות ביתי

 

נזדקק ל:

4 חזות עוף (אחד לכל סועד), חתוכים לקוביות (כ-600 גרם = 20 ₪)

1 כוס רוטב עגבניות ביתי, או צנצנת של רוטב קנוי (אם כבר אז רק של "ברילה")

2 גבעולי אורגנו טרי

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

יוצקים למחבת את הרוטב, מוסיפים את האורגנו ומביאים לרתיחה, כשהרוטב רותח מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים תוך ערבוב.עד שהעוף מבושל. טועמים ומתבלים. אפשר להגיש עם אורז או פסטה (אבל מעט, אנחנו בדיאטה, בכל זאת).

 

 

חזה עוף במרינדה

 

המרינדה הזאת מצויינת לכל חלקי העוף ובעיקר ל"על האש" אבל הפעם אנחנו מכינים אותה לע המחבת בבית.

 

נזדקק ל:

4 חזות עוף (כ-600 גרם = 20 ₪)

 

למרינדה:

1/4 כוס רוטב סויה, רצוי לייט

1 כף שמן זית

2 כפות קטשופ

3 כפות מיץ לימון

1 כפית אבקת ג'ינג'ר

1 כפית תערובת תבליני טוסקנה, או פרובאנס, או עשבים יבשים כאוות נפשיכם

1 שן שום כתושה

מעט פלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בכלי רחב ורדוד. חותכים כל חזה עוף לשניים ומשרים במרינדה לשעתיים לפחות.

 

2. מחממים מחבת גריל (פסים) בלי שמן. כשהמחבת חמה מאוד מניחים את העוף וצולים אותו כשתי דקות מכל צד. מורידים מהאש ומגישים מיד. אפשר להגיש עם: ירקות ירוקים חלוטים, ירקות מוקפצים בסגנון אסיאתי או פירה (אבל מעט ובלי חמאה...).

 

חזה עוף בחרדל

 

נזדקק ל:

4 חזות עוף (אחד לכל סועד, כ-600 גרם = 20 ₪)

 

לרוטב:

1/4 כוס חרדל דיז'ון עם גרגרים

2 כפות חרדל "צהוב" רגיל

1/2 כוס מים

1/2 בצל, קצוץ דק-דק

4 שיני שום, קצוצות

1 כפית טימין יבש

 

הכנה:

במחבת רחבה מרתיחים ביחד את כל חומרי הרוטב. מוסיפים את העוף ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. כשהעוף מבושל מוציאים אותו מהמחבת וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מגיע לסמיכות של סירופ. יוצקים את הרוטב על העוף ומגישים.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוטב עגבניות. להכין כמות ולהקפיא
צילום: איילת בן יוסף
במרינדה. מצויינת לכל חלקי העוף
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים