שתף קטע נבחר

אולמרט: "לא לעצור את ה-VoIP"

משרד התקשורת קרא היום לציבור להביע את עמדותיו בנוגע לטלפוניית VoIP, והציג ארבעה מודלים אפשריים. חלק מספקי האינטרנט יתחילו להציע בקרוב שירותי VoIP לכל משתמש

משרד התקשורת פנה היום (ב') לציבור במסגרת שימוע בנושא מדיניות אספקת שירותי טלפון מסחריים על גבי רשתות אינטרנט מהיר (VoIP). מטרת ההליך היא לשמוע את עמדות הציבור בנושאי יישום הטכנולוגיה בישראל, בהם רישוי, תחרות, שירות, קישוריות, חובת ספקי השירותים, שיטת המיספור, אבטחה, פרטיות ועוד. 

 

המשרד מבקש להתרשם מעמדות הציבור לגבי ארבעה מודלים:

 

  • מודל 1 - המשתמש מבצע שיחות קוליות על גבי רשתות פס רחב (VOB) באמצעות תוכנה ייעודית. המשתמש יוכל לבצע שיחות טלפון מ-PC ל-PC אחר בו מותקנת התוכנה.

  • מודל 2 - שיחות מתבצעות כמתואר במודל הראשון, אולם המשתמש מסוגל גם לבצע שיחות טלפון למנויי טלפוני רגילה (טלפונים של בזק למשל), וכן לקבל מהם שיחות.

  • מודל 3 - דומה למודל השני, כשההבדל הוא שספק השירות הינו ספק גישה לאינטרנט. באפשרות זו מוצע השירות במסגרת חבילה הכוללת גם שיחות וגם גישה לאינטרנט.

  • מודל 4 - מבוסס רשת IP/VPN, שבו רשת ארגונית פרטית מנוהלת בטכנולוגיית IP.

  

"יש חשיבות רבה בקביעת המדיניות בנושא זה, שלו השלכות רוחב על הסדרת ענף התקשורת", ציין שר התקשורת, אהוד אולמרט, אשר סבור כי לממשלה אסור לעצור את ההתקדמות בתחום. "ככלל הממשלה איננה יכולה ואיננה צריכה לעצור את ההתקדמות הטכנולוגית", הוא אמר.

 

במשרד התקשורת ציינו כי אחוז חדירת הפס הרחב בישראל, שיאפשר שימוש יעיל ואיכותי יותר בטכנולוגיה, גבוה במיוחד. על פי נתוני המשרד, אחוז חדירת האינטרנט המהיר בארץ הוא השני בעולם, ומהווה "כר נוח לצמיחת שירותים VoIP מתקדמים".

 

הציבור מוזמן להגיש התייחסויות באמצעות הבקשה המלאה לקבלת עמדה באתר משרד התקשורת. את הבקשות, באמצעות מסמך ה-PDF, ניתן להגיש עד ה-15.9.04. 

 

מה קורה בפועל

 

בימים אלה מתנהל הליך בירור ציבורי דומה גם בארה"ב. ביום חמישי האחרון אישרה ועדת המסחר של הסנאט האמריקני את הצעת החוק VOIP Regulatory Freedom Act, שהגיש הסנטור הרפוליקני מניו המפשייר, ג'ון סונונו. הצעת החוק המקורית התכוונה למנוע פיקוח יתר על ספקי שירותי VoIP. אולם התיקון שהתקבל מעקר את הכוונה הזו, ומאשר למדינות השונות לפעול באופן חוקתי בעניין.

 

הצעת החוק שאושרה כללה תיקון, המתיר למחוקקים במדינות שונות לדרוש תוכניות חיבור אוניברסליות, שיאפשרו חיבור גם בפריפריה, ולאפשר למדינה לגבות "חיוב גישה", מס הזהה לזה שמשולם כיום על ידי ספקיות טלפוניה מסורתית. תיקון נוסף שאושר, והוצע על ידי הסנטורים קונראד ברנס ממונטנה וביל נלסון מפלורידה, יחייב את חברות ה-VoIP להציע גישה למספרי חירום מתקדמים.

 

ספקי ה-VoIP מתחו ביקורת על התיקונים שהתקבלו. לטענתם, הם כבר משלמים תשלומים דומים, בעת שהם משלמים לחברות צד שלישי עבור הקישוריות לרשתות הטלפון המסורתיות.

 

בשנתיים האחרונות חודר ה-VoIP לישראל, וישנן חברות רבות המאפשרות לרכוש חבילות שיחה באמצעותן ניתן להתקשר לטלפונים קווים וסלולריים בארץ ובעולם. בחודשים הקרובים יצטרפו מתחרות חדשות לתחום, בדמותן של אינטרנט זהב, נטוויז'ן ואחרות. השירותים הללו יהיו נגישים לכל אדם בעל קו טלפון, ולא יחיבו שימוש במחשב. השירותים החדשים בישראל יצטרפו לתוכנות ושירותים כמו Skype או FWD, שמציעים לתקשר חינם בין גולשים, באמצעות המחשב.

 

מה זה VoIP?

 

VoIP (קיצור ל-Voice Over IP) היא טכנולוגיה המאפשרת לבצע שיחות באמצעות האינטרנט. מאחר וכל סוג של מידע מועבר ברשת בצורה זהה - הקובץ מחולק לחבילות מידע לפני המשלוח, ושב ומתאחד לכדי קובץ שלם עם קבלתו - אין הבדל בין העברת תמונה, טקסט או קול על גבי הרשת.

 

הטכנולוגיה עצמה הופיעה בשנות ה-90, ועוררה התלהבות בקרב מומחים וספקים, שחזו כי תוך מספר שנים היא תחליף את רשתות הטלפון המסורתיות ותשמש תחליף זול לשיחות בינלאומיות. אולם הטכנולוגיה לא התפתחה בקצב הרצוי, בעיקר עקב בעיות טכניות שנבעו ממכשור יקר ורוחב פס בלתי מספק. בזמן האחרון התעורר השוק מחדש, עם כניסת האינטרנט המהיר למיליוני בתי אב בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
אוהד אולמרט. "נושא חשוב"
צילום: ערוץ 2
צילום: סי די בנק
חברות הטלפוניה חוששות
צילום: סי די בנק
מומלצים