שתף קטע נבחר

דרך היין בדרך לתבור

שם הביס ברק בן-אבינועם את הכנענים, שם נפלו עשרת אלפים מחיילי אלכסנדר החשמונאי בתבוסה נגד פומפיוס הרומאי, שם נעשה נס ההשתנות לישו בפני תלמידיו ושם, על אותה פיסת אדמה, גדלים היום הענבים המשובחים של יקב תבור, שתנובתם הסבה למדור נחת ענקית

לא ייתכן שהענבים, היונקים מן האדמה, לא יודעים ואפילו ברמז על המקום המיוחד כל כך בו נטועות הגפנים שלהם בכרמי יקב תבור. לפני כ-3,100 שנה זה היה מפגש הגבולות בין נחלות זבולון, יששכר ונפתלי, שם ישבה דבורה הנביאה, שם הביס ברק בן-אבינועם את הכנענים, שם נפלו עשרת אלפים מחיילי אלכסנדר החשמונאי בתבוסה נגד פומפיוס הרומאי, שם על ההר הסמוך נעשה נס ההשתנות לישו בפני תלמידיו. ושם גם נולד יגאל אלון, במושבה אשר קמה לפני 103 שנים, בכספי הברון דה רוטשילד, ונקראה בתחילה מסחה - הגילגול הערבי של "משחה", ככל הנראה כינוי עברי קדום לשמן זית גלילי משובח.

 

במשך דורות מכרו כורמי כפר תבור את ענביהם לאחרים, עד אשר החליטו ארבע משפחות - בן-תנחום, סלע, פלג וקורמן - להגשים חלום ולהקים יקב משל עצמם. החלום הפך למציאות ב-1999, כאשר באמצעות השקעות רציניות בציוד מודרני קם המפעל בסמוך לכרמים. האיש אשר מפיח את הרוח בחומר הוא היינן הוותיק אריה נשר, איש יין זה 30 שנה, עוד ברוסיה, כמו שאומרים ובמקרה שלו זה גם נכון. נשר היה יינן של יקב מסחרי רוסי לפני שעלה לארץ בתחילת שנות ה-90. השילוב הזה מצליח, מתברר, המדור טעם מן היינות של תבור לפני ימים מספר ומאז לא יורד החיוך מעל פניו.

 

קחו למשל את "תבור מסחה 01", בלנד של קברנה סוביניון ומרלו (18%), אשר התיישן משך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, והוא מפגין מלאות ועושר יוצאים מן הכלל, ממש שירת מקהלה של טעמי פרי ותבלינים שונים (116 שקלים). אחיו הוותיק ממנו בסדרה האיכותית הזאת "תבור מסחה 2000", גם הוא עוצמתי ומרוכז ופתיחתו משגרת אל האף ניחוחות עזים של פרי יער שחור, קליפת עץ רטובה עם וניל עץ החבית (130 שקלים).

 

מהסדרה השנייה של היקב המכונה "תבור אדמה" (60 שקלים כל הבקבוקים), מענגים במיוחד "קברנה סוביניון - טרה רוסה 2002", העשוי בתוספת קטנה של מרלו (7%), שהתיישן בעץ 12 חודשים, ונשמרה בו רעננות נפלאה, לצד טעמים עשירים ומגע קטיפתי מלטף. וה "מרלו - בזלת 2001", העשוי על טהרת הזן, ענבים שנבצרו מחלקת כרם קטנה, שש שורות, שקיבלה טיפול מיוחד. היין התיישן בחביות משך 15 חודשים, והוא מפגין ארומות מפתות שהאף הולך אחריהן עד סוף הכוס, ומגע הרמוני וטעים על הלשון.

 

נעימות צלולה והרבה נחת רוח, טעמים רעננים וארומות טובות מביאים גם שלושה לבנים של תבור שטעם המדור, "שרדונה - בזלת 2003", "שרדונה - גיר 2003", ו"סוביניון בלאן –-גיר 2003". עם שלל היינות הטובים האלה - היקב מציב עצמו באופן ברור על מפת הבקבוקים המקומית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרתף היין של יקב תבור. הענבים יודעים על מה הם גדלים?
מומלצים