שתף קטע נבחר

"איזרוח המעברים לא ימחוק את תמונות החומה"

גורמים במשרד החוץ אומרים כי אי אפשר למחוק את הרושם שהותירו בעולם תמונות הגדר והחומה. לדבריהם, מעמדה המשפטי של ישראל לא ישתנה בעקבות "איזרוח" המעברים, שפורסם ב-ynet, זאת מכיוון שהעולם מתעניין בשאלת תוואי הגדר ולא בשאלת הפיקוח על המעברים

"איזרוח המעברים לא ישנה את הנזק התדמיתי הבלתי הפיך שנגרם לישראל. אי אפשר למחוק את הרושם שהותירו בעולם תמונות הגדר והחומה". כך אמרו הבוקר (יום ג') גורמים במשרד החוץ בתגובה לפרסום ב-ynet, לפיו משרד הביטחון יאזרח במהלך השנתיים הקרובות את כל המעברים הנמצאים לאורך גדר ההפרדה.

 


הגורמים סיפרו כי בתודעה הבינלאומית נחקקו כבר מראות של אנשים שצריכים לנסוע מרחק עשרות קילומטרים כדי להגיע לביתם שמעבר לרחוב בגלל הגדר, המטעים שנמצאים מעברה השני של הגדר ואזורים שנותרו מכותרים לחלוטין. המלצת בית הדין הבינלאומי בהאג נחקקה אף היא בתודעת העולם.


הגורמים אף טענו כי גם מבחינה משפטית, האיזרוח של המעברים לא ישנה דבר מבחינת ישראל. הזאת מכיוון שביקורת הבינלאומית מתמקדת בתוואי שעובר בשטח כבוש ולא בשאלת הפיקוח על המעברים. "מבחינת המאבקים הצפויים באו"ם, האיזרוח לא ישנה דבר", הדגישו.


בנוגע לכוונת ישראל לטשטש את נוכחות הצבא במעברים, טענו הגורמים כי "גם אם אזרחים יעבדו במעברים, הנטל הביטחוני יישאר על צה"ל. אם יבואו מפגינים שיזרקו אבנים, תהיה זאת אחריותו של צה"ל לטפל בהם. יהיה קשה מאוד להוציא חיילים במדים מהתמונות המתפרסמות".


שר התיירות, גדעון עזרא, אמר בתגובה כי "אין ספק שמעבר אזרחי טוב ממעבר שבו הגורם הבודק הם חיילים מזדמנים. חשוב שישמשו בתפקיד אנשי מקצוע, ולא חיילים שתפקידם הוא להגן על המדינה. אנשי מקצוע שגם מבינים את השפה הערבית ואת האוכלוסייה".

 

לדבריו, "אין ספק שזה ישפר את התדמית של ישראל ויוריד את העימותים לאורך המעברים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חייל במעבר. לא עוד?
צילום: רויטרס
מומלצים