שתף קטע נבחר

מצנע: לשחרר את ערפאת, שיעשה סדר בעזה

בשיחה עם ynet קורא יו"ר העבודה לשעבר לנצל את הנסיגה מעזה כהזדמנות לשחרורו של ערפאת מהמצור המתמשך - "כדי שיוכל להשליט את מרותו ברצועה". מצנע שב עם אדריכלי הבנות ז'נווה מפגישה עם עמיתיהם הפלסטינים בירדן, שם סירבו הישראלים לקריאה מפורשת בעניינו של הראיס

ח"כ עמרם מצנע, לשעבר יו"ר מפלגת העבודה ומראשי הבנות ז'נווה, קורא לשחרר את יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, מהמוקטעה ברמאללה.

 

מצנע הוא מהמנהיגים הפוליטיים הישראלים היחידים בימים אלו הדורשים את שחרורו של ערפאת. "האינטרס של מדינת ישראל הוא שהרשות תהיה דומיננטית ברצועת עזה, וזה הזמן לאפשר לערפאת לעבור לעזה ולממש את מנהיגותו שם", אמר מצנע בשיחה עם ynet. "השארת עזה בחוסר סדר מוחלט, ועם חשש לצבירת כוח של החמאס - זה דבר רע".

 

מצנע אמר את הדברים בדרכו חזרה מכנס שערכו ראשי הבנות ז'נווה בסוף השבוע במלון מובנפיק בירדן, בניסיון לגבש דרכי פעולה לעתיד, לאור ההתפתחויות המדיניות באזור, ולאור תוכנית ההתנתקות של ראש הממשלה, אריאל שרון.

 

במהלך הכנס, דחו הישראלים בראשות ד"ר יוסי ביילין, מצנע, אמנון ליפקין שחק, ח"כ חיים אורון ואישים נוספים, את הדרישה של שר האסירים הפלסטיני, הישאם עבד אל ראזק, לכלול בהודעת הסיכום של הכנס דרישה מהממשלה הישראלית לשחרר את ערפאת מהמצור.

 

בתגובה החרים עבד אל ראזק אמש את הכנס, והבוקר (שבת) לא התייצב למסיבת העיתונאים המסכמת. מצנע אמר בהתייחס לדרישתו כי "הרעיון של ז'נווה הוא ראיית הפתרון הכולל, ולא ההשפעה על בעיות היום-יום. אנחנו מודעים לא-סימטריה בין שתי הקבוצות. הם באים ממצוקה גדולה מאוד, ממתחים גדולים, מחוסר ודאות, מחשש לאנרכיה. מהצורך להתייצב כל אחד בקבוצה שלו, ואנחנו באים ממציאות יחסית נורמלית. אבל כל רעיון ז'נווה הוא להיות שותפים ולפתור את הבעיה במשא ומתן. לכן, לא היה נכון להתייחס לשאלה, לחיוב או לשלילה".

 

בכנס, שנערך במלאות תשעה חודשים להבנות ז'נווה, השתתפו כ-70 ישראלים ופלסטינים, שבראשם יאסר עבד רבו. הצדדים דנו בנושאים הקשורים להמשך הדרך של ההבנות ובצורך להפוך את תוכנית ההתנתקות לתחנת ביניים לקראת הסדר כולל. בכנס השתתף גם שר החוץ הירדני, מרואן מועשר, שהביע את תמיכתו בהבנות וקרא ליוזמים להמשיך לקדם את השלום.

 

בהודעת הסיכום הרשמית נמסר ממטה הבנות ז'נבה: "הפורום הישראלי-פלסטיני דן בהצעות ספציפיות כיצד להפוך את תוכנית פינוי עזה לשלב ראשון בתהליך לחתימת הסכם קבע. בין היתר עלו הצעות הנוגעות לתפקיד גורם שלישי בתהליך ההתנתקות, לצורך בסיום הכיבוש ברצועה כולל בציר פילדלפי, בצורך לפתוח נמלי אוויר וים ברשות, וביצירת מנגנונים שיטפלו בנכסים שישראל תשאיר מאחור". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר הכנסת
הזדמנות נכונה. מצנע
צילום: אתר הכנסת
צילום: איי אף פי
יעבור לעזה? ערפאת
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
מנסים להתחדש. ביילין ועבד רבו, אדריכלי ז'נווה
צילום: איי פי
מומלצים