שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לחיות מחדש את 2001

    שלושה בקבוקי יין חדשים, מלאי אישיות, של סגל, ושני בקבוקים עם יינות זניים משובבי נפש ומלאי עניין של יקבי רמת-הגולן הם עוד הוכחה שבציר 2001 היה באמת יוצא דופן מבחינה מסויימת

    זה נשמע מופרך מבחינה מדעית. ואולי פחות, כאשר לוקחים בחשבון שעשיית יין היא גם עניין אמנותי עם משהו מהכללים החלים על כל יצירה. הפתיחה הזאת נועדה להקדים אמירה כללית, כי ייננים מסוימים, יצירתיים במיוחד, מביאים אל היין שהם עושים את אישיותם ותכונותיהם. וכל זה, אפרופו שלושה בקבוקים חדשים של סגל, שיצאו תחת ידיו של היינן הראשי ביקב, אבי פלדשטיין, והושקו בימים אלה.

     

    התפאורה להשקה היתה צבעונית ויוקרתית במיוחד, ובמבט פנורמי נראתה כך: "רפאל" רפי כהן, גספצ'ו עגבניות שרי, אפרסק לבן, שרימפס, קוויאר, קטיפת שורשים, ראגו פטריות ג'ירול, אוכף ושקדי טלה בורגיניון, לשון עגל נתח קצבים, קונפי כבד אווז, מילפויי גבינה לבנה, שזיפי סנטה רוזה פטיפורים. ובכל זאת, דבר לא הצליח לדחוק את היין מלהיות כוכב האירוע. צודק פלדשטיין באבחנתו, כי בציר 2001 היה יוצא דופן באיכותו כשמדובר בענבי קברנה סוביניון מן הכרמים הגבוהים בצפון ובמרכז, והיינות שלו, מתברר כעת, עשירים ומורכבים ויש בהם יכולת התיישנות טובה ומבטיחה. עתיד אדום מצפה להם.

     

    "קברנה סוביניון, ללא סינון, 2001" הוא לטעמו של המדור היין ה"אישי" ביותר מן ההשקה הנוכחית. הענבים מחלקה מיוחדת בכרם בעמק קדש עברו בתום תסיסתם השריית זגים ארוכה, לא נפרדו למעלה מחודש, ובהמשך עשו 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי משובחות, ואחרות. בטרם המילוי עבר היין סינון גס במיוחד, לניקוי חלקיקים, לקראת מספר חודשי יישון בבקבוק. התוצאה מרשימה.

     

    מן האפלולית העמוקה של היין עולים ניחוחות עם נוכחות חזקה. קשת של פרי יער גרגרי שחור, פטל ודובדבן בשל, עם מורכבות עומק של תבלינים יבשים וצמחי תבלין רעננים. המגע שלו בחך מפתיע. שילוב של מלאות דחוסה עם ליטוף נעים. מאוזן, אך מאיים להתפרץ לצד זה או אחר. יין מרתק שסיפורו יתברר (לשמחת מי שיחזיק בבקבוק) בשנים הבאות. 139 שקלים.

     

    "כרם דישון, קברנה סוביניון, 2001" - שנה שנייה ליין מוצלח מכרם יחידני זה (singel vineyard), שיש בו בהרמוניה כמעט מושלמת - שילוב של עדינות וכוח. צבעו אדום-כהה יפה לעין, וניחוחות הפרי הטובים שלו מרחפים לצד ריחות עץ מושכים, שבולט בהם וניל קלוי מן החבית. הוא יושן 21 חודשים בחביות צרפתיות, חדשות ומשומשות, ומעט (5%) בחביות אמריקניות עזות אופי. על הלשון הוא מלא ועגול, טעמיו טובים ונמשכים. 85 שקלים.

     

    "מרום גליל, קברנה סוביניון, 2001" - יין זני ממבחר כרמים, דישון, דובב והר גודרים, שמבקש ומצליח להיות עיסקה מצוינת של איכות מול מחיר לשמחתו של כל חובב מצוי. הוא התיישן משך 18 חודשים בחביות צרפתיות (70%) ואמריקניות. ניחוחות פרי ותבלינים, עשירים וטובים, נוכחות מלאה ונעימה על הלשון, רעננות ומורכבות, עושים אותו לשתייה המלווה באופן אלגנטי ארוחה ביתית טובה. 59 שקלים.

     

    לזרום עם ירדן

     

    יקבי רמת-הגולן משיקים עתה שני בקבוקים רחבי כתפיים (הסגנון הבורגיניוני), עם יינות זניים משובבי נפש ומלאי עניין לאוהבי הדבר: פינו נואר וסירה. הענבים האלה הרחיבו את קשת היין המקומית והעשירו את סוגי החוויה מן התוצרת הישראלית.

     

    "ירדן, סירה, 2001" - הענבים מכרם תל-פארס נתנו גם השנה (כמו בקודמת) יין בעל גוף, מורכבות ועושר - סירה, אבל מכאן. ניחוחותיו עזים, מסתחררים בכוס, נדחקים אל האף עם הרבה פרי וריחות עץ החבית. מגעו על הלשון קטיפתי וטעים, והסיומת שלו ארוכה ונינוחה. 96 שקלים.

     

    "ירדן, פינו נואר, 2001" - ענבי כרם עין-זיוון נבצרו, תססו והתיישנו 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, בוקבקו והמתינו עד להשקה. הטעימה העכשווית נהדרת, אך היא תהיה עשירה עוד יותר בשנתיים-שלוש הבאות. הפוטנציאל כבר בפנים. ניחוחות טובים ומפתים של גרגרי יער ודובדבן בשל ליד תבליני החבית ומשהו אקזוטי נוסף ברקע, עם מגע מלטף, מאוזן וטעים, עושים את היין הזה ללגימה מומלצת בהחלט. 82 שקלים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ירדן סירה. הענבים מתל-פארס
    מומלצים