שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הרים של יין

    יקב "הרי גליל" הוא דוגמא טובה למהפכת היין המתרגשת עלינו. הוא בעל גישה חיובית למאבק שבין הכיס והכוס, ובאמצעות אנרגיות, חזון וידע נותנים שם פייט לצרפתים ולאיטלקים. בימים אלה, ימי הבציר, ביקר המדור ביקב וטבל את קצות שפמו בשישה יינות חדשים שיצאו לא מכבר לשוק

    המבקש לראות דוגמא טובה למה שמתרחש כאן בתחום היקבים, יצפין אל קיבוץ יראון, אל היקב החדש יחסית "הרי גליל", שניטע בהרמוניה אל תוך הנוף ההררי היפה, מחבר ארכיטקטורה נאה ופונקציונליות מרשימה. על מרפסת המבקרים של היקב, המשקיפה אל הצללית הגדולה הרובצת של הר מירון, אפשר לנשום מלוא הריאות אופטימיות נקייה בכל הקשור לעתידו של היין המקומי.

     

    כך ב"עולם החדש", באמצעות אנרגיות חזקות וחזון, תפרו ייננים מוכשרים מטרוארים טובים ויקבים מודרניים, את היינות שהרימו ראש מול ה"עולם הישן" וצמצמו משנה לשנה את שליטת הצרפתים והאיטלקים בענף. היינן גבי סדן היה שם בכל רגע של הקמת הפרוייקט המשותף ליקבי רמת-הגולן ויראון. כל מכל נירוסטה עבר את אישורו משלב השירטוט ועד ההצבה, כל שיפוע במסלול קבלת הענבים המתין לברכתו. יקב על פי מידה.

     

    חמשת הכרמים של הרי גליל נמצאים בשכנות טובה ליקב, ודקות מעטות אחרי שהם נפרדים מן הגפן מגיעים הענבים אל תהליך הייצור. זהו נתון חשוב במיוחד כאשר מדובר בבציר מכני. מדוע? שאלה טובה. על קליפות הענבים נמצאים שמרי בר, אשר ברגע פציעת הקליפה חוברים לסוכר אשר בענב ומתחילים את תהליך התסיסה באופן ספונטני. על מנת לקבל יינות טובים, חייב היינן לשלוט בתהליך, בין השאר באמצעות טמפרטורה נכונה המכוונת את התסיסה על פי רצונו. לעומת זאת, בציר ידני החומל על כל ענב, באמצעות עשרות רבות של בוצרים שיש להחזיק בהיכון לרגע המתאים – מייקר את היין. באמצעות השידוך הגיאוגרפי בין היקב לכרם, אפשר לצוד שתי ציפורים במכה אחת, להוזיל את עלויות הבקבוק ולשמור טוב יותר על סיכויי האיכות היחסית של היין.

     

    בימים אלה, ימי הבציר, בעת ביקור ביקב, טבל המדור את קצות שפמו בתירוש הטרי הניגר מן הענבים, ליקק מן היין המתוק בעודו תוסס, וטעם ביישוב דעת משישה יינות חדשים שיצאו לא מכבר לשוק. כל השישה מצטיינים ביחס יוצא מן הכלל של איכות לעומת מחיר. יקב עם גישה חיובית למאבק שבין הכיס והכוס.

     

    "הרי גליל, קברנה סוביניון, 2003" - יין שחור, אלגנטי למראה בכוס, שניחוחותיו טובים, פרי יער חם, פטל בשל. מגעו על החך נעים, רענן, נמשך. מוכן לשתייה. 38-41 שקלים לבקבוק.

     

    "הרי גליל, מרלו, 2003" - יין הצובע בסגול נאה את הכוס, מריץ אל האף ניחוחות עשירים של פרי יער, דובדבן שחור ומשהו הדרי מפתיע ומושך. על החך הוא מפנק ברכותו, קטיפתי, רענן, טעמיו טובים ונוכחים. יין מומלץ. 38-41 שקלים לבקבוק.

     

    "הרי גליל, סוביניון בלאן, 2003" - ארומות צמחיות עדינות וניחוח מינרלי חתוך דק, עם שובלים של פרי הדר מענג ונגיעה רעננה מאוד, עושים את היין הזהוב-שקוף הזה לשתייה צוננת נהדרת, סתם כך או על גבם של פירות ים טריים. בסביבות 38 שקלים הבקבוק.

     

    "הרי גליל, שרדונה, 2003" - יין שהתפתח בשני מישורים, חלקו במכלי נירוסטה וחלקו בחביות עץ אלון. המיזוג נתן יין עדין מן המקובל, רענן מן המצוי, בסוגו. זהבהבותו נעימה, ניחוחותיו הדריים וטרופיים, מתובלים בקלות. נגיעתו בחך נעימה וטעימה. בסביבות 38 שקלים לבקבוק.

     

    "הרי גליל, פינו נואר, 2002" - יין זני מן הענב הארומטי והמושך כל כך ייננים בעלי חוש להרפתקאות יין. ארומות עשירות של פרי יער טרי, פרחי שדה ותבליני עץ החבית, רבדים של טעמים ומגע של חלקות על החך, עושים אותו לשתייה מושכת. 60 שקלים לבקבוק.

     

    "הרי גליל, יראון, 2001" - בלנד אצילי ומעורר כבוד (78% קברנה סוביניון, והשאר מרלו), אשר התיישן משך כ-16 חודשים עטוף עץ אלון צרפתי, חלקן הקטן חביות חדשות. האדום שלו סמיך ובעל מעמקים, הארומות העשירות שלו מתפרצות בכוס, הרבה פרי יער בשל, וניל ותבלינים חמים של עץ. מגעו על הלשון מורכב, מלא, קטיפתי, עם סיומת ארוכה וטובה. יין אלגנטי ומעורר שמחה, עם יכולת התיישנות ארוכה. 85 שקלים לבקבוק.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אפי שריר
    גבי סדן, היינן
    צילום: אפי שריר
    צילום: אפי שריר
    קולקציית הבקבוקים של יקב "הרי הגליל"
    צילום: אפי שריר
    מומלצים