שתף קטע נבחר

פרידמן הגיע גם לשער הניו יורק טיימס

באחת מידיעותיו המרכזיות, סיפר העיתון לקוראיו על גולש הזהב הישראלי. פרידמן, שנשאל על המצב הפוליטי באיזור, אמר כי הוא מקווה שההישג שלו יתרום במשהו לשלום

זכייתו של גל פרידמן במדליית הזהב פרטה על נימים רבים בישראל, אך גם כלי התקשורת ברחבי העולם לא נותרו אדישים לגולש הישראלי, לאוהדים הרועשים שליוו את הטקס ולהיסטוריה שנרשמה על הדפים האולימפיים.

 

הניו יורק טיימס, החשוב בעיתוני ארצות הברית, הקדיש היום מקום בעמוד הראשון לזכייתו של פרידמן בזהב. כתבת העיתון, לין זינסר, דיווחה כי פרידמן סיפק לישראלים סיבה לשמחה ליום אחד, מסוג שהאומה טרם הכירה. "זכייתו של פרידמן הציפה את ישראל בים של שמחה ודמעות. החיוך לא מש מפיו של פרידמן בשעה שהוא שר בהקפדה את כל מילותיו של ההמנון הלאומי, התקווה".

 

לברכות מראש הממשלה ותאור הטקס לחצו כאן

לתאור שיוט הניצחון הדרמטי לחצו כאן

לכתיבת ברכה לגל לחצו כאן

לתגובות 'היום שאחרי' לחצו כאן

 


"ישראל הוצפה בים של שמחה ודמעות" (צילום: רויטרס)

 

"גרמתי שמחה להרבה אנשים", אמר פרידמן בראיון, "וזה גורם לי לאושר גדול. אני מקווה שיבוא שלום לישראל. מי שרוצה להילחם מוזמן לעשות זאת בזירה הספורטיבית, זה המקום הנכון להילחם בו". הניו יורק טיימס ציטט גם את אלכס גלעדי שסיפר כי מדי שנה נלקחים טובי הספורטאים של ישראל לאנדרטה לזכרם של 11 הספורטאים שנרצחו במינכן. "אנחנו רוצים שהם ידעו ויכירו את ההיסטוריה שלנו", אמר גלעדי.

 

הטיימס מציין גם את שיחות הטלפון שקיבל פרידמן מהנשיא משה קצב וראש הממשלה אריאל שרון, ועל כך שבית המשפחה בכרכור הוצף במבקרים שבאו לברך את הוריו של הזוכה בזהב הראשון של ישראל. עוד מצויין כי טקס הענקת המדליות אובטח על ידי סירות של חיל הים היווני.

 

אתר האינטרנט של NBC, שמחזיקה בזכויות השידור של האולימפיאדה, סיקר בהרחבה את הקרב על הזהב של פרידמן, פירט בהרחבה את קורות חייו והסביר את המשמעות הסמלית של השם "גל" בעברית (wave). הגולשים למדו גם על משמעות השם של ההימנון הלאומי של ישראל - hope.

 


הכל זהב. wave פרידמן על הפודיום באתונה (AP)

 

לפי NBC, היתה זו הפעם השניה שההימנון הישראלי נשמע באתונה, אחרי שאוהדים ישראלים נלהבים לא התאפקו - ופרצו בשירת 'התקווה' בשעה שאחד, אריאל זאבי, קיבל מדליית ארד. נראה שהכתב התרשם מהאוהדים הישראלים שפרצו לרחבת הטקס מיד בתום 'התקווה', תוך שהם חולפים בזריזות וביעילות על פני המאבטחים היוונים חסרי האונים, שלקו בהתקף חרדה מפחד לכשל בטחוני.

 

האתר yahoo אף טרח והביא את קולותיהם של אותם אוהדים ישראלים נלהבים - אלי מוסקוביץ', מורה ספורט בן 28 מרחובות: "זה הדבר הגדול ביותר. בישראל אין לנו הרבה רגעים של שמחה, וכל אירוע משמח הוא סיבה למסיבה.

 

NBC ו-yahoo מותחים קו בין צמד השייטים אלדד אמיר ויואל סלע, שהיו קרובים עד מאד להשיג מדליה ראשונה לישראל, גם כן בשייט. סלע ואמיר שייטו בסיאול 88' בסירה מדגם 'הולנדי מעופף', נאלצו לוותר על אחד השיוטים שהתקיים ביום-כיפור, לא יכלו להחסיר שיוט מהחישוב הכללי וסיימו במקום הרביעי.

 

האתרים גם סיפרו לגולשיהם כי לישראל מסורת אולימפית צנועה והיא נודעה באולימפיאדה דווקא דרך רצח 11 הספורטאים במינכן 72'. לכן, הדגיש הסיקור כי פרידמן מתכוון לבקר באנדרטת הי"א בארץ ולכבד את זכרם.

 

ומיד לאחר מכן, טרח אתר yahoo לעדכן את קוראיו כי באתונה משתתפת גם משלחת פלסטינית - אצנית ושחיין - שהודחו בסיבובים המוקדמים. האתר סיפר כי המלחמה בין ישראל לפלסטין היקשתה על ספורטאי פלסטין להתאמן, אבל זקפה את ראש העם הפלסטיני, כפי שהסביר דובר המשלחת, מוסטפה אל-עזיז: "מדינה אינה נמדדת רק בכמויות ובצבעים של המדליות שלה. היא נמדדת בכבוד שהיא רוחשת לרעיון האולימפי ולערכים אנושיים כמו אחווה, שיוויון ושלום עולמי".

 

על דברים אלה אמר פרידמן כי איננו חסיד של פוליטיקה, אבל הוא מקווה כי ההישג שלו יתרום במשהו לקידום השלום באזור: "הייתי רוצה שהמלחמה תתחיל ותסתיים במים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אריק זאבי. 'התקווה', פעם ראשונה
צילום: רויטרס
מומלצים