שתף קטע נבחר

אבו דיס: מאות הפגינו נגד הגדר

באבו דיס נערכה בצהריים עצרת בהשתתפות מאות פלסטינים ופעילי שמאל מישראל, שקראו לעצור את בניית גדר ההפרדה. בהפגנה השתתפו ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, וד"ר ארון גנדי, שאמר: "מאז הגעתי לכאן אני נדהם נוכח כמות השנאה והאלימות בכל"

מפגינים נגד הגדר: מאות פלסטינים ופעילי שמאל קיימו בצהריים (יום ו') עצרת בכיכר המרכזית באבו דיס במחאה נגד הגדר.  

 

בהפגנה השתתפו, בין היתר, ראש הממשלה הפלסטינית, אבו עלא, ונשיא "מכון מהטמה גנדי נגד אלימות", ד"ר ארון גנדי, נכדו של מהטמה גנדי, שאמר: "באנו לכאן למחות נגד שתי עוולות לא צודקות: האחת היא בניית החומה, אשר מפרידה בין בני אדם,

והשניה היא החזקת אסירים בבתי כלא בתנאים מחפירים כאילו היו בעלי-חיים. שתי עוולות אלו אינן מתיישבות עם משטר דמוקרטי ופוגעות בערך זכויות האדם".

 

גנדי היה הנואם המרכזי בעצרת העממית, שבה לקחו חלק מאות מפגינים פלסטינים, חברי הקואליציה הפלסטינית למען שלום וחרות, ופעילי שלום ישראלים, ערבים ויהודים, חברי תנועת תעאיוש וגוש שלום.

 

אירוע המחאה נפתח בתהלוכת מחאה נגד הגדר לאורך רחובה הראשי של העיירה, ונגמר בעצרת עממית בכיכר המרכזית, שיצאה בקריאה לפעולה לא אלימה נגד הכיבוש, נגד גדר ההפרדה ו"מדיניות האפרטהייד", ובעד שלום וחירות לשני העמים.

 

גנדי: הגדר יוצרת כאב

 

אירוע זה, טוענים המארגנים, הוא אירוע הפתיחה בקמפיין פלסטיני נרחב שנועד לחנך את התושבים לפעולה לא אלימה. אמש התקיימה במגרש הכדורגל של רמאללה הפגנה דומה בהשתתפות אלפי איש, וגם אליה הוזמן הד"ר גנדי כאורח כבוד וכנואם ראשי.

 

ד"ר גנדי מסיים בשבוע הבא ביקור בן מספר ימים בישראל ובשטחים, במהלכו הוא מבקש להכיר את הסכסוך לעומקו ולהטיף למאבק בלתי אלים. הוא הפנה אצבע מאשימה קשה כנגד בניית הגדר וכנגד המדיניות אותה נוקטת ממשלת ישראל. "חומה זו אינה חומת בטחון. היא נועדה להפריד בין שני העמים וליצור כאב וסבל לשניהם".

 

"מאז הגעתי לכאן אני נדהם נוכח כמות השנאה והאלימות בכל. ארץ זו היא מקור לידתן של 3 הדתות המרכזיות בעולם, דתות המטיפות לאהבה, סובלנות וכבוד הדדי, אך במקום זאת אנו מייצרים שנאה, הרס ודעות קדומות. המאה ה-20' היתה הנוראה והאלימה ביותר שידעה האנושות. אם לא נעצור כעת, המאה ה-21' רק תמשיך אותה".

 

הדר' גנדי בחר לערוך הקבלה בין מדיניות ישראל למדיניות ארה"ב בכל הנוגע ליחסן לאלימות ולמאבקן בטרור. "מאז הגיעו הנשיא בוש וראש הממשלה שרון לשלטונם בארה"ב ובישראל, הם עובדים יחדיו במאבק משותף לנקות את העולם מטרור, אבל כל אחד שאינו מסכים איתם נחשב בעיניהם לטרוריסט. איננו יכולים לקבל זאת בחברה תרבותית ודמוקרטית. עלינו לייצר חברה בה יכבדו אנשים זה את זה ויחיו בהרמוניה ושלום".

 

אבו עלא: להתנגד באמצעים לא אלימים

 

בעצרת נאמו גם ראש הממשלה הפלסטיני, אבו-עלא, ראש עיריית אבו-דיס, יו"ר ועדת המעקב של הערבים בישראל שאוקי חטיב, אורי אבנרי מגוש שלום, נציגת הקואליציה הפלסטינית למען שלום, חרות פדואה חאדר, ונציגת תעאיוש, חולוד בדאווי.

 

המפגינים הביעו הזדהות עם קריאת הפלסטינים למאבק לסיום הסכסוך בדרך לא אלימה וקראו לממשלת ישראל להפסיק את האלימות היום-יומית שהיא מפעילה כנגד העם הפלסטיני, ולהפסיק את הכיבוש הישראלי בשטחים.

 

ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, חיזק בנאומו את ידם של פעילי השלום ושוחרי השלום הישראלים שבאו להזדהות עם העם הפלסטיני בקריאה להפסיק את האלימות ולהמשיך את ההתנגדות הלא-אלימה לכיבוש. הוא קרא למאבק משותף ישראלי-פלסטיני ובינלאומי, ו"להמשך המאבק הלגיטימי נגד האלימות הישראלית באי אלימות".

 

אבו עלא חיזק את ידם של האסירים הפלסטינים, וציין כי הגדר מגבירה את השנאה והכעס ואינה מקדמת את השלום. במהלך ההפגנה הצליחו מספר מפגינים לטפס אל רום גדר ההפרדה, שגובהה כ-8 מטרים, ולהניף דגלים פלסטיניים לעבר הקהל בכיכר, שקרא לעברם קריאות תמיכה והזדהות.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נגד הגדר. אבו דיס
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
ארון גנדי. נדהם מהשנאה
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
אבו עלא. נאם בפני הנוכחים
צילום: איי פי
צילום: גיל יוחנן
גדר במחלוקת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים