שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שעת סיפור עם גלנפידיך

    ידוע כי סיפור טוב מוסיף למשקה אלכוהולי, והסיפור על הוויסקי המעושן בניחוחות גחלי כבול - ממש מצוין

    כמו שחמאה נחוצה לפרוסת לחם טרייה, כך סיפור טוב מוסיף למשקה אלכוהולי. לכן, בטרם אפשר לטבול את האף בעננת הארומה של ה"גלנפידיך קורן רזרב - 12 שנה", או לגלגלו על הלשון, יש לצלוח את פרשת בואו לעולם הוויסקי העכשווי על תקן ד"ש חם מסוף שנות ה-30 ותחילת ה-40 בבריטניה של המאה שעברה. אופנת הרטרו הגיעה גם לכאן.

     

    ומעשה שהיה כך היה. המזקקה הסקוטית גלנפידיך, שתרגום שמה מגלית הוא "עמק הצבאים", מה שמסביר גם את רעמת הקרניים המרשימה המתנוססת על סמל המותג, נוסדה ב-1887 על-ידי ויליאם גרנט, וזכו צאצאיו המעורבים עד היום בעסק, ליהנות ממוניטין בסדר גודל עולמי.

     

    לפני שנים התגלגלה לידיו של המאלט-מאסטר דויד סטיוארט ההזדמנות לדגום מפרי המזקקה אשר נשמר יותר מיובל שנים, והתברר לו כי הוויסקי הזה ניחן בניחוח מעושן יותר מן הרגיל.

     

    בדק האיש ומצא, שבאותם ימים היה מחסור בפחם, אולי תרם לכך הקיצוב ששרר בתקופת מלחמת העולם השנייה, ובכל אופן נהגו אז בשלב הכנת המאלט מן השעורה להוסיף לאש יותר כבול, אותו חומר אורגני קדם-פחמי הנמצא באזורי ביצות, ואשר שימש להסקה בבתי אלה שתקציבם לא הספיק לקניית הפחם היקר. המרכיב הזה העניק למוצר הסופי את התבלין המעושן. כל שצריך היה על מנת לקפוץ לאחור לטעמי הזמן ההוא נעשה במזקקה, כולל שיחזור מדוייק של מידות וכמויות, עד שבא לעולם הגלנפידיך "קורן", שמשמעות שמו בגלית "גחלי כבול".

     

    זהו סינגל-מאלט שהתיישן מינימום 12 שנים בחביות עץ אלון ובחביות של שרי, ומוזג עם גלנפידיך שהתיישן בחביות שהחזיקו קודם לכן מאלט Islay - הידוע הרי מאוד בניחוחות הכבול המעושנים שלו. מרצד בכוס, יש לו הדי ארומה נעימים של וניל ועץ החבית, רמזים של אגוז, קרמל ועישון. על הלשון הוא נדיב מצד המתיקות, מחבק, עשיר, ובעל סיומת נינוחה.

     

    הסיפור מצוין - הוויסקי טוב. מחיר מומלץ לצרכן: 365 שקלים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    סינגל מאלט של 12 שנים וויסקי שהתיישן בחביות עם טעם מעושן
    מומלצים