שתף קטע נבחר

תשכחו מסנדביץ' עם שוקולד

יום הלימודים יכול להיראות אחרת לגמרי, כשהוא מלווה בכריך טעים וריחני. לרגל פתיחת שנת הלימודים אספנו שש הצעות לסנדביצ'ים מקוריים, מושקעים וסופר-טעימים, שמתאימים לילדים וגם להורים

 

ללמוד לא להשמין

בצבא, זה ידוע, נוהגים לצבור משקל עודף. לא חייבים להתחיל בנוהל הזה כבר בתיכון. רותי אבירי, הדיאטנית הראשית של תנובה, מספקת טיפים שיעזרו לתלמידים לעבור את בית הספר ללא קילוגרמים מיותרים.

 

1. תכננו את היום מראש: אפשר להכין את הכריך ערב קודם.

 

2. אפשר לקחת לבית-הספר מאכלים אחרים מלבד סנדביץ', בהם מעדני חלב, פירות, ירקות וחטיפי בריאות.

 

3. הקדישו זמן לאכילה בהפסקה, אפילו אם יש עוד דברים שברצונכם להספיק.

 

4. אל תתפתו לקנות בקיוסק בית-הספר דברים שלא התכוונתם לקנות. גשו לקיוסק רק אחרי שהחלטתם מה בדיוק אתם רוצים.

 

5. בימי לימודים ארוכים אל תצומו עד ההגעה הביתה. איכלו משהו קטן, אפילו פרי, שימנע מכם להתנפל על האוכל כשתגיעו הביתה.

 

6. חשוב להקפיד על שתייה מרובה. הביאו איתכם בקבוק מים, ודאגו לסיימו עד סוף הלימודים.

 

7. התרחקו ממכונות השתייה. מחקרים מראים, כי שתייה מתוקה היא אחד הגורמים להשמנה בקרב בני נוער.

 

8. חושבים ששוקולד לפני בחינה עוזר? לא בהכרח. עדיף לאכול ארוחה בבית, ולהגיע שבעים לבחינה.

 

9. רגילים ללמוד ולנשנש? החליטו שאוכלים רק במטבח, או שאוכלים מזון דל-קלוריות כמו גזרים חתוכים.

 

10. לומדים לבחינה ועושים הפסקה? העדיפו לצאת להתרענן בסיבוב קצר בחוץ, מאשר להתיישב עם כוס מיץ וכמה עוגיות ליד.

 

משהו מתוק

 

ואם הילדים בכל זאת מתעקשים על הסנדביץ' המסורתי עם ממרח שוקולד? הוכיחו להם שממרח מתוק לא חייב להיות על טהרת השוקולד. גילית מנצ'ל, דיאטנית קלינית, ממליצה על כמה ממרחים מתוקים שיעשו את העבודה.

 

טחינה ודבש: הוסיפו לטחינה הביתית דבש, ותתפלאו לגלות ממרח מתוק, טעים ובריא.

 

ממרח תמרים, אגוזים ושקדים: ניתן לרכוש בכל רשתות המזון. טעים כמו שוקולד, והרבה יותר מזין.

 

חלבה: אמנם לא מדובר בממרח דל-שומן, אבל אם כבר מתוק, אז עדיף חלבה, שמזינה יותר משוקולד.

 

דבש: הרגילו את הילדים לאהוב דבש. מריחה על הכריך יכולה להיות שיטה מצוינת.

 

ריבה: בשוק מגוון עצום של ריבות בטעמים שונים. אחת מהם הילדים בטוח יאהבו. ניתן למצוא גם ריבות דיאטטיות.

 

קלאב סנדביץ'

 

חומרים:

3 פרוסות לחם לבן

2 עלי חסה טריים

3 פרוסות חציל מטוגן

ביצה קשה פרוסה

3 פרוסות עגבניה

6 טבעות בצל

מעט סוּמָק

 

לממרח איולי שום:

2 כפות מיונז

1/2 שן  שום כתושה

 

הכנה:

מערבבים את המיונז עם השום הכתוש להכנת ממרח האיולי שום. לוקחים את פרוסות הלחם ומורידים מהם את החלק הקשה. מורחים על שלושת הפרוסות את ממרח האיולי שום. על פרוסה אחת מניחים את עלי החסה, ועליהם את פרוסות החציל המטוגן. על הפרוסה השנייה מניחים את הביצה הקשה הפרוסה, את פרוסות העגבנייה ולבסוף את הבצל. מתבלים את הבצל במעט סומק, מניחים את פרוסות הלחם אחת על גבי השנייה, וחותכים לשני משולשים. באדיבות רשת בתי הקפה Coffee Bean and Tea Leaf.

 

סנדביץ' חביתה

 

חומרים:

2 פרוסות לחם לבן

גבינת שמנת

4 פרוסות עגבניה

עלה חסה

מלפפון חמוץ, פרוס

חביתה

 

הכנה:

מורחים על הלחם גבינת שמנת. על הגבינה מניחים 4 פרוסות עגבניה, עלה חסה גדול ופרוסות מלפפון חמוץ. מניחים את החביתה. מתכון של רשת בתי הקפה "ארומה"

 

סנדביץ' גבינה ותירס

 

חומרים:

2 פרוסות לחם שיפון מלא

1/2 חבילת גבינת "טוב טעם" (2 כפות מלאות)

1 עלה חסה ערבית, בגודל בינוני

2 פרוסות עגבניה

1 כף גרעיני תירס משומר - ללא הנוזלים

מעט מלח

 

הכנה:

מורחים בנדיבות פרוסת לחם בטוב טעם. מוסיפים את התירס, ומניחים מעל את פרוסות העגבנייה והחסה. ממליחים קלות ומניחים את פרוסת הלחם הנותרת על החסה. ניתן להוסיף מעט קטשופ לסנדביץ', או לשנות את סוג הלחם ללחם דגנים. באדיבות ברק מכוריש, שף טרה.

 

סנדביץ' טורינו עשיר בטונה

 

חומרים:

לחמניית קלצונה

3 פרוסות עגבניה

5 טבעות בצל

2 עלי חסה טריים

 

לממרח הטונה:

100 גרם טונה

2 כפות מיונז

1/2 פלפל אדום, קצוץ קטן 

1 כף בצל ירוק, פרוס דק

1 שן שום

1 כף אגוזי קשיו, מרוסקים

מלח ופלפל

 

אופן הכנת ממרח הטונה:

מערבבים את הטונה עם המיונז. מוסיפים את הפלפל והבצל הירוק. מוסיפים את אגוזי הקשיו המרוסקים ומתבלים במלח, פלפל ומעט שום.

 

אופן הכנת הסנדביץ':

פורסים לחמניית קלצונה לשניים, ומורחים בנדיבות את ממרח הטונה שהכנו. על הטונה מניחים את פרוסות הבצל, מעליהן את פרוסות העגבניה, ולבסוף מוסיפים את עלי החסה. באדיבות רשת: Coffee Bean and Tea Leaf.

 

סנדביץ' צפתית

 

חומרים:

2 פרוסות לחם

3 פרוסות גבינה צפתית 5%, חתוכה למשולשים

1 עגבניה פרוסה

1 מלפפון פרוס

חופן עלים ירוקים ("בייבי") לסלט

שמן זית

 

הכנה:

להניח על פרוסת לחם אחת 3 פרוסות של הגבינה הצפתית, לסדר מעליה את פרוסות העגבניה והמלפפון ולפזר כמות נדיבה של עלים. על הפרוסה שנותרה להזליף מעט שמן זית, ולכסות את הכריך בשכבת הלחם הנוספת. מתכון של "אילןס, בית של קפה".

 

סנדביץ' קומבו

 

חומרים:

1 לחמניה מלחם איטלקי, לבן או מלחם חיטה מלאה

2 פרוסות חזה הודו מעודן (או חזה הודו בדבש)

2 פרוסות סלמי

2 עגבניות

2 עלי חסה

מלפפון חמוץ

זיתים

רוטב אלף האיים

1 כף מיונז

1 כפית חרדל

 

הכנה:

חוצים את הלחמניה לשניים (משאירים את החצאים מחוברים), מקפלים את ההודו והסלמי לשניים ומניחים לסירוגין על גבי אחד החצאים. על גבי החצי השני של הלחמניה מניחים את החסה, שלוש פרוסות עגולות של עגבניה, מלפפון חמוץ וטבעות זיתים. מוסיפים רטבים לפי הטעם. באדיבות דלי סנדביץ'.

 

את פרוייקט הסנדביצ'ים יזם קניון ערים בכפר-סבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ברקאי וולפסון
לחמניה עם ממרח טונה
צילום: ברקאי וולפסון
מומלצים