שתף קטע נבחר

שנת הלימודים יצאה לדרך; הרוב לומדים כרגיל

שנת הלימודים נפתחה, 98% ממוסדות החינוך פועלים כסדרם. אולם גם השיבושים רבים: 65 בתי ספר מושבתים. שביתת עובדי הרשויות המקומיות הביאה לעיצומים במוסדות החינוך המיוחד. פתיחת מוסדות החינוך ללקויי למידה והגנים תלויה בהורים. בבת ים מושבתת מערכת החינוך

"שנת הלימודים נפתחה כסדרה. למעלה מ-98% ממוסדות החינוך בארץ נפתחו כרגיל", כך הודיעה הבוקר (יום ד') מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, עם פתיחת שנת הלימודים.

 

מחדר המצב של משרד החינוך נמסר כי כמיליון ו-705 אלף תלמידים חזרו היום ללימודים. כ-340 אלף מתוכם לומדים בגני הילדים וכמיליון ו-395 אלף לומדים במערכת החינוך. מתוך הלומדים במערכת החינוך, כ-30 אלף תלמידים שובתים היום.

 

מערכת החינוך פתחה הבוקר את שעריה בחשש רב, בשל שביתת עובדי הרשויות המקומיות ושיבושים אחרים. מחדר המצב של משרד החינוך נמסר כי סך כל מוסדות החינוך ששובתים היום הוא 65 בתי ספר, מתוכם 39 בבת-ים. המספר המדויק של תלמידים שנמצאים בשביתה הוא 28,520.

  

כ-2,500 עובדי החינוך המיוחד ועוד 7,000 סייעות בגנים ישבתו. במוסדות החינוך המיוחד, שבהם אמור להתקיים יום לימודים ארוך, יתקיימו הלימודים עד סביבות השעה 12:00, זאת בהתאם ליכולת הצוות החינוכי. מוסדות החינוך לתלמידים לקויי למידה יפעלו כמתוכנן, אם יימצא הורה מתנדב.

 

לפי שעה אין התקדמות של ממש במגעים בין ההסתדרות למרכז לשלטון המקומי. בהסתדרות אומרים, כי המפריד כעת בין התחלת השביתה לדחייתה הם 10 מיליון שקלים.   

 

גני הילדים ייפתחו כסידרם, והגננות יפעילו את הגנים בסיוע הורים לפחות עד השעה 11:00.  

 

בעקבות הפיגוע הכפול, החליט מזכ"ל הסתדרות הפקידים, ליאון מורוזובסקי, כי השביתה לא תכלול את באר שבע. עובדי הרשויות המקומיות והמועצות הדתיות החליטו על שביתה בכל השירותים העירוניים - ובהם גם החינוך המיוחד - במחאה על הלנת השכר המתמשכת של עובדי הרשויות המקומיות, ועל כך שתקציב שנת 2005 אינו נותן מענה למצוקת הרשויות.  

 

שביתה בבת-ים

 

ועד ההורים העירוני בבת-ים וראש העיר, שלומי לחיאני, הודיעו ששנת הלימודים לא תיפתח, כיוון שההורים דורשים לבטל עוד השנה את חטיבות הביניים בעיר. כמו כן מוחים ההורים כנגד תקציבי הבטיחות שקוצצו והמחסור במזגנים ובציוד. השביתה מתקיימת ב-39 מוסדות חינוך, והיא איננה כוללת את גני הילדים ואת החינוך המיוחד.

 

מחוז דרום

 

בלהבים מאיימים הורים באחד מגני הילדים להשבית אותו בשל מאבק בגננת לא רצויה.

 

בלקייה שבמגזר הבדואי ההורים מאיימים להשבית גן ילדים בשכונה מאחר ונציג המשפחות מסרב לשיבוץ הגננת כי איננה הגננת מהשבט.

 

בתל-שבע מקיף עמל על שם יגאל אלון בו לומדים תלמידים מהמגזר הבדואי מושבת. זאת מאחר ורשות מקומית מעוניינת להחליף את מנהל בית הספר.

 

החינוך ההתיישבותי

 

בבית ספר הדסה נעורים בעמק חפר מאיימים עובדי המנהלה לא לפתוח את שנת הלימודים עקב צמצום משרות. ההנהלה מנהלת עם עובדים משא ומתן. עובדי ההוראה יגיעו לבית הספר וילמדו כרגיל.

 

מחוז חיפה

 

בבית הספר החדשני למדעים בדליית אל-כרמל בו לומדים תלמידים מהמגזר הדרוזי מאיימים ההורים והנהלת בית הספר להשבית את הלימודים זאת מאחר ובית הספר בנוי בשיטת פל-קל ולמרות שמשרד החינוך העביר תקציב שיפוץ, העבודות החלו רק אתמול.

 

בבית ספר עין-ים בחיפה מאיימים הורים להשבית את הלימודים. ועד ההורים מתלונן על כך שהתלמידים שהועברו לבית הספר מבית ספר "שפרינצק" שנסגר לא יקבלו הסעות השנה וייאלצו ללכת ברגל מרחק רב דרך רחובות סואנים על מנת להגיע ללימודים. זאת, למרות שלא הם בחרו את בית הספר המרוחק אלא אולצו לעבור.

 

ראש עיריית חיפה, יונה יהב, הודיע כי הלימודים בבית הספר היסודי "איינשטיין" בשכונת רמת אלמוגי לא ייפתחו, בשל המשך השידורים במתקן האנטנות "פלנורד" הסמוך. בדיקת קרינה נוספת שנערכה באזור בית הספר, העלתה כי רמת הקרינה במקום אינה חריגה, אולם עיריית חיפה דורשת ממשרד הביטחון להקים במקום תחנת ניטור קבועה.

   

יו"ר ועד ההורים בבית הספר, יוסי מזון, אמר כי בבית הספר התכנסו כ-300 הורים שאישרו את הגישה שאין לחדש את הלימודים כל עוד יש קרינה במקום, ומינו ועד פעולה. "קודם כל הדרישה שלנו היא להפחית את הקרינה, בלי קשר לשאלת החריגה. הקרינה הייתה נמוכה עד לפני מספר חודשים, ועלתה לפתע. חייבים להחזיר את המצב לקדמותו. זו חייבת להיות נקודת המוצא של המשא ומתן. לפני שיפחיתו את הקרינה אין על מה לדבר", אמר מזון.

 

בבית הספר הממלכתי דתי גיבורי עציון בקריית אתא הורים מאיימים בשבית לאור העובדה שלא קיבלו סיוע כספי בנושא הסעות מהרשות המקומית.

 

ירושלים והסביבה

 

בבית הספר הר-טוב ההורים מאיימים בהשבתה בשל טענותיהם על אי-תקצוב בית הספר על ידי הרשות המקומית.

 

בבית ספר פסגת זאב מערב בירושלים ההורים מאיימים בהשבתה ודורשים החלפה מיידית של מנהלת בית הספר.

 

בבית הספר סואחרה לבנות במזרח ירושלים בו לומדות תלמידות מהמגזר הערבי מאיימים ההורים להשבית את לימודים עקב מחסור בכיתות לימוד והיעדר פתרונות בכפר. לדבריהם, נוצר מצב שבו תלמידים לומדים בשתי "משמרות" – האחת מ-8:00 בבוקר עד 12:00 בצריים והשנייה מ-12:00 עד 16:00. ההורים תובעים פתרון לביטול המשמרת השניה.

 

במכינה לבנות אל-תורי בירושלים שבו לומדות תלמידות מהמגזר ערבי מאיימים ההורים בהשבתה בשל מחסור בכיתות. העיריה מנסה למצוא מבנה חלופי.

 

מחוז מרכז

 

בראשון לציון מושבת בית הספר רמז בשל עבודות שיפוץ להחלפת גג בבית הספר שטרם הסתיימו. עדיין לא ברור מתי תסתיימנה העבודות, המעכבות את הכנת המבנה והכיתות. הורים מסרבים לפתוח את בית הספר בשל מצב השיפוצים.

 

מחוז צפון

 

בגליל התחתון משבית ועד עובדי הרשויות המקומיות את כל בתי הספר בשל אי קבלת משכורות. משמעות הדבר: ההסעות לא תתקיימנה כסדרן וכמו כן מזכירות בבתי הספר וסייעות בגנים לא תגענה לעבוד. צוות ההוראה יגיע לבתי הספר וילמד כרגיל. אולם מאבטחים לא הגיעו לבית הספר – ולכן לא יתקיימו הלימודים.

 

במושבה מגדל שליד הכנרת החליף ראש הרשות את מנעולי בית הספר ולא יפתח את שנת הלימודים בשל אי שביעות רצון ממנהל בית הספר הנוכחי.

 

מקיף תרשיחא שבמעלות תרשיחא ובו לומדים תלמידים מהמגזר הערבי יושבת בפועל. ועד הורים טוען כי הרשות המקומית מתעלמת ממפגעים בטיחותיים בבית הספר.

 

בבית הספר היסודי ואדי סלאמה מהמגזר הבדואי מאיימים התושבים להשבית את לימודים בשל התנגדות למינוי המנהל. הליך נמצא בבירור משפטי בבית דין לעבודה.

 

בעכו ישנו איום השבתה בבית הספר הממלכתי-דתי הרצוג. ועד ההורים טוען שהרשות המקומית לא ביצעה שיפוצים. בנוסף ההורים דורשים שעות הוראה נוספות לשם הפרדה בין בנים לבנות בבית הספר.

 

בבית הספר הערבי שעב ב' מאיימים הורים להשבית את הלימודים בשל טענתם כי המבנה אינו מוכן לפתיחת שנת הלימודים. שיפוץ המקום החל באפריל אולם טרם הסתיים.

 

הטלפון בחדר המצב של משרד החינוך: 1212-234567, לשאלות, פניות ובירורים.

 

אבטחה מצומצמת

 

להבדיל מהשנה שעברה, השנה לתלמידי התיכונים בהם ילמדו אחרי השעה 14:00 לא יזכו לאבטחה. מנהל אגף ביטחון, בטיחות ושעת חירום במשרד החינוך, אברהם צדקה, הסביר כי "בתי הספר ערוכים מבחינת אבטחה".

 

לדבריו, "על-פי החלטת הממשלה, לאבטחת מוסדות החינוך אחראיים המשרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל, המתקצבים ישירות את האבטחה ברשויות. יחד עם זאת, למשרד החינוך יש חלק בקבלת ההחלטות והם מתייעצים אתנו לגבי קביעת מספר המאבטחים בבתי הספר, קביעת פרופיל המאבטחים ורמת האימון שלהם. במהלך שלושת הימים הראשונים ללימודים, אם מסיבה כלשהי לא יגיע מאבטח לבית ספר בשל החלטת ראש הרשות, ניתן לקיים לימודים כהלכתם, בעקבות עיבוי אבטחה מסיבי של משטרת ישראל הקיים ממילא. אם ראש הרשות לוקח על עצמו לבטל את האבטחה, אנו נמצא פתרון נקודתי לעניין".


פורסם לראשונה 31/08/2004 23:07

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ששון תירם
חדר המצב במשרד החינוך
צילום: ששון תירם
צילום: גבי מנשה
תירוש. הרוב כרגיל
צילום: גבי מנשה
צילום: תומריקו
בית ספר בגן רווה הבוקר
צילום: תומריקו
צילום: אביגיל עוזי
חוזרים ללימודים. ארכיון
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים