שתף קטע נבחר

בעיות בשיליה בהריון מגבירות הסיכון למוות בעריסה

חוקרים מצאו כי שכיחות מוות בעריסה גבוהה במיוחד אצל נשים בעלות רמות גבוהות של החלבון AFP, המסמל בעייה בתפקוד השיליה. בישראל מתרחשים כ-40 מקרי מוות בעריסה מידי שנה

מקרי מוות בעריסה נדירים יחסית בישראל, אולם הטרגדיה הייתה מאז ומתמיד החשש הכבד של כל הורה. עתה מגלים חוקרים כי בעיות בשיליה במהלך ההריון עלולות להצביע על סיכון מוגבר למוות בעריסה של התינוק בעתיד. המחקר פורסם בכתב העת New England Journal of Medicine.

 

החוקרים מאוניברסיטת קיימבריג' שבסקוטלנד הראו כי אמהות אשר סבלו מהפרעות בשיליה, המזינה את העובר במהלך ההריון, היו בסיכון גבוה עד פי 3 ללדת תינוק אשר ילקה במוות בעריסה (SIDS). לדעת החוקרים, בעיות בשיליה ככל הנראה שכיחות ביותר ממחצית מקרי מוות בעריסה.

 

במחקר הנוכחי בדקו החוקרים את תיקיהם הרפואיים של 214 אלף נשים אשר ילדו בסקוטלנד בין השנים 1991 עד 2001, מתוכם נרשמו 114 מקרי מוות בעריסה.

 

כל הנשים עברו בדיקות רגילות במהלך ההריון, כולל רמות החלבון AFP הידוע כסמן לסיכון מוגבר ללידת תינוק עם מומים מולדים כדוגמת תסמונת דאון או ספינה ביפידה. רמות גבוהות של AFP עשויות גם לסמל בעיות בשיליה.

 

החוקרים מצאו כי נשים אשר בדמם נמצאו רמות גבוהות של החלבון AFP, היו בסיכון מוגבר ללדת תינוק שיסבול ממות בעריסה. בין הנשים בעלות רמות גבוהות של החלבון AFP נרשמו 7.5 מקרי מוות בעריסה לכל 100 אלף לידות, בהשוואה ל- 2.7 מקרי מוות בעריסה אצל נשים בעלות רמות נמוכות של החלבון.

 

לדברי ראש צוות החוקרים, פרופ' גורדון סמית', כבר בעבר שיערו המומחים כי מוות בעריסה או לידת וולד מת קשורות לרמות גבוהות של החלבון AFP המסמל בעיות בשיליה. עם זאת הוא מרגיע, כי הסיכון למוות בעריסה הוא נמוך.

 

לדברי החוקרים, אמהות בעלות רמות גבוהות של AFP לא צריכות להיבהל, אלא להמשיך במעקב מסודר במהלך ההריון כדי לוודא תפקוד תקין של השליה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
המחקר מתבסס על 214 אלף לידות (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
מומלצים